У Луцькій міськраді посварилися через землю біля парку. ОНОВЛЕНО

У Луцькій міськраді посварилися через землю біля парку. ОНОВЛЕНО
У Луцькій міськраді виник конфлікт через виділення в оренду землі поблизу парку імені 900-річчя Луцька.

Про це йшлося під час сесії 3 липня.

Ділянка, довиділення якої планували на сесії, прилягає до землі із вже зведеним будинком та наразі залишається вільною. Начальник земельного управління мерії Сергій Шабала повідомив, що земля є суміжною із межею парку відповідно до рішення міськради від липня 2014 року.

Місцева мешканка Ольга Урбанович зауважила, що, на жаль, раніше місцеві не знали, що межі тихенько посунули, а тепер роздають землі. Натомість це місце є улюбленою територією відпочинку багатьох лучан. Вона зауважила, що початково площа парку становила 33 га, а нині його площа скоротилася до 17 га. Придатної ж території для відпочинку – взагалі близько 2 гектарів.
Тому вона закликала не голосувати за те, аби «парк ще скоротив площу».

«Не зводьте нас із тими дітками і тими сім’ями, які загинули»,- емоційно закликала жінка.

На сесії нагадали, що земельні ділянки поблизу парку виділили для родин загиблих атовців.

Батько загиблого на Сході бійця Олександр Шкредь зауважив, що його родині виділили ділянку за адресою Космонавтів, 7. Натомість там, за словами чоловіка, місцеві навмисне викидають сміття. Він каже, що люди нібито вболівають за ці ділянки, а насправді смітять там. Тому він запропонував усім охочим отримати ділянки йти та записатися в добровольці, інакше цих людей можна вважати сепаратистами. Дружина загиблого айдарівця Романа Луцюка зауважила, що вони довго не могли отримати землі, а наразі родинам і далі ставлять палки в колеса та не дають будуватися.

Зрештою, голова земельної комісії міськради Євгеній Ткачук розповів, що ділянку, до якої просили довиділити землю, ще у 2001 році він купив зі своїм братом Олегом. Тоді, мовляв, межа парку не були визаначені, тож ділянку придбали законно за 10 тис. грн. Тому нині земля та будинок на ній належать дружині брата Оксані Ходзюк.

Ткачук запевнив, що за власний кошт збудує каналізацію та дозволить усім мешканцям вулиці Космонавтів включитияся до неї, а у парку висадить 100 дерев.

Такі аргументи не задовольнили мешканців, проте зрештою сесія таки довиідлила 0,03 га до ділянки Ходзюк.

Нагадаємо, мешканці проводили збори у зв’язку із забудовою територій поблизу парку.

Опісля мешканці вирішили, що прийдуть на сесію, аби не допустити розбудови вже існуючої будівлі, яка записана на Оксану Ходзюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькій міськраді посварилися через землю біля парку. ОНОВЛЕНО
03 липень, 2017, 13:43