Іспити на водійські права на Волині: що нового

Іспити на водійські права на Волині: що нового
В Україні із 1 липня діють нові екзаменаційні тести на знання Правил дорожнього руху. Тепер кожен може переглянути тести і перевірити свої знання на сайті Головного сервісного центру МВС, складаючи безплатний онлайн-іспит.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Юрій навчається в автошколі. За кілька днів у нього – екзамен. Він зізнається: готуватися потрібно наполегливо, адже потрібно мати знання, а не «зазубрювати» правильні відповіді на питання.

«Зайшов на сайт сервісного центру та проходжу онлайн тести. Готуюся до екзамену, бо зараз нововведення. Стараюся, щоб здати на відмінно. Думаю, що все буде добре», – розповідає Юрій.

Із 1 липня в Україні діють нові екзаменаційні тести на знання Правил дорожнього руху. Теоретична частина іспиту для отримання водійського посвідчення, як і раніше, складається з 20 тестових запитань. На відповіді передбачено лише 20 хвилин. Однак тепер система вибирає не якийсь конкретний білет, а запитання.

«75 білетів по 20 запитань. Для того, хто здає екзамени, треба відповісти на 20 запитань. Дозволяється зробити дві помилки. Запитання бувають і складні, і простенькі. Бувають такі, що повторюються. При бажанні кожен, хто навчається, може здати ці екзамени», - розповідає викладач автошколи Лідія Федосюк.

Змінилась і структура тестів. Тепер кожен має відповісти на запитання з 4-х тематичних категорій: 10 запитань для перевірки знань Правил дорожнього руху, 4 – щодо будови та експлуатації транспортних засобів, ще 4 пов’язані з безпекою руху, а 2 — як надати першу медичну допомогу.

«Відтепер ці питання згруповані, відповідно до категорії водійського посвідчення, тобто немає заплутаних формулювань, або двох правильних відповідей. Демонструється тільки висока якість зображення на ілюстративних матеріалах. Головна мета – досягнути, щоб за попередньої сумлінної підготовки людина з легкістю складала іспити у головному та регіональному сервісному центрах», – повідомив виконувач обов’язків начальника територіального сервісного центру РСЦ МВС в області Сергій Томчук.

Вартість теоретичного, а також практичного іспитів становить 26 гривень, бланк посвідчення водія обійдеться у 201 гривню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.