Мінфін надав ПриватБанку статус первинного дилера*

Мінфін надав ПриватБанку статус первинного дилера*
ПриватБанк отримав право підписати договір з Міністерством фінансів України з метою набуття статусу первинного дилера на ринку державних цінних паперів. Про це йдеться в рішенні засідання Комісії з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП), що відбулося минулої п’ятниці, 14 липня.

Статус первинного дилера дає банку виняткове право брати участь в аукціонах з розміщення ОВДП та інших операціях з цими цінними паперами, що проводить Мінфін. За умовами конкурсу кількість первинних дилерів не перевищує 16 банків, кожен з яких повинен забезпечувати купівлю в розмірі не менше 3% загального обсягу розміщення та не менше 3% загального обсягу обігу на вторинному ринку протягом кожного півріччя.

До участі у відборі запрошувалися банки, які мають ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з торгівлі цінними паперами; мають оплачений статутний капітал, еквівалентний не менш як 10 млн євро; мають практичний досвід роботи на ринку ОВДП (загальний обсяг торгівлі ОВДП – від 1 млрд грн).

Постановою № 363 від 14 квітня 2009 року Кабінет Міністрів вирішив ввести інститут первинних дилерів на ринку державних цінних паперів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.