Слухання щодо смороду в Луцьку: від влади вимагають контролю та звіту

Слухання щодо смороду в Луцьку: від влади вимагають контролю та звіту
У Луцьку відбулися громадські слухання щодо смороду, за результатами яких ухвалили резолюції з 9 пунктів.

Захід відбувся 2 серпня в будинку культури на мікрорайоні Вересневе.

Як повідомив один з ініціаторів зібрання Дмитро Климук у Facebook, на слухання зареєструвалося 213 учасників.

"Більшість учасників були працівники Цукрового та Біопека (біля 2/3) тому рішення давалися тяжко, та була важка та довга дискусія. Все ж хочу сказати, що як на мене,то дуже добре, що відбулися слухання, адже це ще один інструмент який був використаний громадськістю для досягнення результату: ми хочемо дихати чистим повітрям!"

Отож рішення:

1. Просимо ознайомити з діючими та ознайомлювати в майбутньому населення з початком роботи підприємств у м. Луцьку 5 категорії складності за ДБН на сайті ради, для забезпечення громадян інформацією про можливі шкідливі наслідки такого виробництва.

2. Ознайомити на сайті ради та в Луцькому замку з проектом будівництва каналізації мікрорайону Вересневе та термінами термінами виконання робіт по її спорудженню.

3. Просимо звернутися в Держпродспоживслужбу щодо проведення замірів атмосферного повітря на вміст шкідливих домішок (в дні та години, коли смердить). В місячний термін проінформувати громадськість на сайті міської ради.

4. Просимо забезпечити охорону в місцях доступу на поля фільтрації. Про прийняті міри проінформувати громадськість на сайті ради в місячний термін.

5. Просимо дослідити відповідність меж санітарної зони для ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» санітарному законодавству України, в місячний термін проінформувати громадськість через публікацію на сайті ради.

6. Заборонити скидати фекальні відходи на поля фільтрації Цукрового заводу.

7. Заборонити скидати барду від виробництва Біопек.

8. Громадськість не проти законної діяльності Біопеку.

9. Проінформувати на громадських слуханнях про ефективність каналізації (чи вирішилась проблема смороду) після проведення каналізації на Вересневому.

Нагадаємо, під час слухань учасники "Варти порядку" не пускали активістів на захід.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
завезіть все міське і обласне начальство туда хай живуть в палатках і дихають.
Відповісти
А що працівники цукрового чи біопеку не лучани? Чи лучани тільки ті хто взяв бабло за закриття заводу? Бо якщо завод стоїть з кінця весни і до сьогоднішнього дня, то яка його роль у тоиу що смердить сьогодні ввечері. Замітьте, смердить тільки по вечорах і ранках, то що ті відходи вдень віддихають, а ввечері виходять смердіти і так ціле літо? Влада собі спить і в ус не дує, бо знайшла на кого сперти, а воно собі як смерділо так і смердить, а через місяць знову вийде стаття, що спаде температура і запах пропаде, як було вже в минулому році.
Відповісти
Останні новини
Слухання щодо смороду в Луцьку: від влади вимагають контролю та звіту
03 серпень, 2017, 06:59