Волинянки здобули Кубок України з черлідингу

Волинянки здобули Кубок України з черлідингу
Володарками Кубка України з черлідингу повернулися додому представниці Волинської обласної Федерації аеробіки і фітнесу.

Волинь представляли команди з Луцька і Ковеля, повідомляє ВОДТРК.

Майже століття у світі відбуваються змагання із черлідингу — так називаються турніри груп підтримки спортивних команд. В Україні цей вид спорту почав активно розвиватися недавно. Приємно, що "законодавцями моди" у цьому видовищному дійстві є наші земляки.

Юні ковельські спортсменки, вихованки тренера Ангеліни В’юн виграли змагання у двох дитячих вікових групах та серед юніорок.

Як зазначається у повідомленні, професійний черлідинг – це поєднання акробатики, гімнастики, танцю, аеробіки, фітнесу, а також танцювальних стилів – хіп-хопу і джазу. Є два основні напрями черлідингу – танцювальний та акробатичний. В останньому досить багато складних елементів, серед них і побудова пірамід. Танцювальний напрям не допускає акробатичних елементів, а використання багатьох рухів із класичних танців.

У залі спортивного комплексу імені Григорія Кирпи у Харкові збірна Луцька під орудою президента обласної Федерації спортивної аеробіки і фітнесу Венери Кренделєвої перемогла серед дорослих.

Ковельчанка Вікторія Адамчук виграла особисті змагання і отримала запрошення на навчання до Харківської державної академії фізичної культури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.