ДАІшники пропонують всім пішоходам ходити у помаранчевих жилетах

ДАІшники пропонують всім пішоходам ходити у помаранчевих жилетах
Міліція готує для водіїв і пішоходів нові правила дорожнього руху, у яких передбачена вимога для водіїв і пішоходів надягати світловідбиваючі помаранчеві жилети.

Міністерство внутрішніх справ вже внесло на обговорення фінальний проект змін у нових правилах дорожнього руху, повідомляє ТСН з посиланням на «Сегодня».

Нові ПДР можуть набути чинності вже в першому півріччі 2013 року. В Департаменті ДАІ України розповіли, що після того, як свої побажання озвучать автомобілісти (думку водії та пішоходи можуть висловити на офіційному сайті ДАІ до 20 грудня), їх розгляне керівництво автоінспекції і Кабмін.

Серед важливих нововведень - обов'язок для водіїв і пішоходів надягати світловідбиваючі помаранчеві жилети (або стікери, які можна купити в будь-якому маркеті), а за межами населених пунктів їздити з включеним ближнім світлом з 1 жовтня по 1 травня.

«Якщо до одягу пішохода прикріплений світловідбиваючий стікер або на нього надітий жилет, то водій може його побачити на відстані 400 метрів і пригальмувати, тим самим уникнути ДТП», - розповів спікер Департаменту ДАІ Олександр Зубенко.

«Я вважаю, що включене світло хоч комусь, але врятує життя, а це вже багато. Адже ввімкнені фари можна легко помітити і в сиру погоду, коли дорога слизька, а гальмівний шлях – довгий», - говорить київський водій.

Ще одна новинка: повертаючи ліворуч - пропускати попереду попутний транспорт, який має намір розвернутися. «Ця норма може стати основою для авто підстав», - пишуть у відгуках на сайті ДАІ.

Раніше у ЗМІ писали, що заступник начальника ДАІ МВС України Володимир Резніков заявив, що на українських дорогах не вистачає пристроїв фотофіксації порушень правил дорожнього руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підтримую "повертаючи ліворуч - пропускати попереду попутний транспорт, який має намір розвернутися", а то коли маєш намір розвернутися, заходиш в більший радіус, а якесь "чудо" підіпре і дивиться випученими очима....
жилети це добре, але треба проводити роботу з пішоходами на рахунок того як потрібно переходити дорогу. сьогодні бачив як жінка можливо вберегла себе від наїзду, вона заздалегідь помітила що авто не встигає зупинитися на слизькій дорозі.
Відповісти
В каком конкретном случае (время суток, место) пешеходу необходимо носить стикер или жилет? Как вы себе представляете весь город в оранжевых жилетах в любое время суток. Ведь выйдя из дома, мы автоматически становимся пешеходами.
Відповісти
"Нє любітє оранжєвій цвєт"! - одягніть червоний стяг :-)
Відповісти
І знову Ви таваріщ читаєте лише заголок...
В Проекті Постанови КМУ "Про внесення змін до Правил дорожнього руху,затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306
Пункт 1 чітко регламентуватиме: "темна пора доби – частина доби від заходу до сходу сонця;"
Пункт 4.4 пропонують викласти в такій редакції:
"4.4. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи повинні мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.".

Така ініціатива є вірною, бо неозначене "стадо баранів" или "козлов" створює лише небезпеку виникнення ДТП. Але якщо "козлов" не вміє читати ПДР і постанови КМУ - тоді "це вже буде стадо баранів"
Відповісти
Уважаемый, я всего-навсего КОММЕНТИРУЮ статью, а не ПДД или другие законные или подзаконные акты. Из самой статьи это не понятно, поэтому я и акцентировал. Когда на ВП будут публиковать тексты законодательных актов, вот тогда ваши замечания будут уместны. Я вам где-то на ногу наступил или дорогу перешел, откуда столько внимания к моим комментариям?
Відповісти
Останні новини
ДАІшники пропонують всім пішоходам ходити у помаранчевих жилетах
06 грудень, 2012, 08:50