На Волині «субсидійний» борг сягає майже мільярда гривень

На Волині «субсидійний» борг сягає майже мільярда гривень
Заборгованість бюджету перед надавачами послуг пільговикам та користувачами субсидій на Волині становить 946 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії облради, - повідомили у прес-службі представницького органу.

Бюджетна комісія обласної рада погодила проект розпорядження голови ОДА «Про внесення змін до показників міжбюджетних трансфертів з обласного бюджету іншим бюджетам на 2017 рік».

Йдеться про збільшення доходів загального фонду обласного бюджету на 2017 рік на 851,7 мільйона гривень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Ці кошти будуть спрямовані місцевим бюджетам.

Між тим, зі слів заступника директора департаменту фінансів ОДА, Володимира Селедця, на сьогодні існують борги бюджету перед надавачами послуг пільговикам та користувачам субсидій обсягом 946 мільйонів гривень, яка є більшою від отриманої субвенції з державного бюджету.

Загалом же, зі слів чиновника, до кінця року області потрібно майже мільярд гривень для надання пільг та субсидій на комунальні послуги. Він запевнив, що ОДА веде перемовини з Мінфіном про врегулювання ситуації, оскільки окремі регіони України отримали більші суми субвенцій від потреби, у той час, коли на Волині існує заборгованість перед надавачами послуг.

Депутат Михайло Імберовський висловив припущення, що причиною є політична ситуація в обласному центрі. Втім, Селедець вважає таку позицію безпідставною і переконує, що питання вирішиться на користь волинян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині «субсидійний» борг сягає майже мільярда гривень
08 серпень, 2017, 21:52