У День Незалежності лучани помолились за душі загиблих Героїв

У День Незалежності лучани помолились за душі загиблих Героїв
У Луцьку вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Біля стели загиблим героям відбулась панахида, а потім покладання квітів.

Молилися за спокій тих, хто віддав життя за Україну у четвер, 24 серпня.

Біля Стели Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО зібрались декілька десятків людей. Серед них - священослужителі, військові, чиновники, волотери та небайдужі жителі міста.

Розпочалось вшанування із молебня, який провів митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Опісля люди поклали квіти до стели.








Митрополит Михаїл звернувся до учасників заходу.

«Ці фотографії - це очі людей, чоловіків, які бажають нам сьогодні берегти нашу незалежність. Це очі чоловіків, які споглядають наше серце, бо ми бережем те, за що вони віддали своє життя. Це цілісність та незалежність нашої держави. В день свята ми в черговий раз просимо у Бога для них Царство Небесне. Наскільки ми гідні стояти сьогодні біля цього стенду? Чи наше серце дає нам підставу дивитись їм у очі і казати: «Так, ми бережемо нашу державу. Ми бережемо свої віру, свою незалежність», - зазначив митрополит.

«Тут місце примирення та єднання. Тут потрібно розуміти, що в нас більше того, що об’єднує, ніж роз’єднує. Тут ми говоримо, що ми будемо берегти свою землю та любити її. Будемо тут працювати, будемо будувати. Вчити дітей в українських вузах, а не за кордоном. Будемо будувати свою економіку, а не розбудовувати іншим. Україна - центр Європи. Вона благословенна. І це благословення треба розуміти та берегти», - додав він.

Закінчили вшанування спільним виконанням Гімну України.

Дійству передував спільний молебень на Київському майдані та урочиста хода містом до Театрального майдану.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У День Незалежності лучани помолились за душі загиблих Героїв
24 серпень, 2017, 11:20