Волинські лікарі б’ють на сполох через загрозу коклюшу

Волинські лікарі б’ють на сполох через загрозу коклюшу
Рівень захворюваності на коклюш (кашлюк) на Волині удвічі вищий від середнього по Україні.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

До інфекцій, що керуються засобами специфічної імунопрофілактики, відносяться: дифтерія, кашлюк, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, кір, краснуха, паротит, вірусний гепатит В та туберкульоз.

Епідемічний прогноз щодо цих інфекцій неблагополучний, що значною мірою пов’язано з різким падінням рівня колективного імунітету до 50-60% (при нормативному 95%). Така ситуація є загрозливою і сприяє виникненню та поширенню цих інфекцій.

Підтвердженням цього є виникнення захворювань, котрі не реєструвались серед дітей протягом десятиліть. На Волині відсоток виконання плану профщеплень дитячого населення віком до 1 року вакциною АКДП (проти дифтерії, кашлюку, правцю) становить лише – 16,6%, у дітей віком 18 місяців – 21,5%. Проти поліомієліту до 1 року вакциновано 16,1%, у 18 місяців – 25,8%. Нормативний показник – до 60%.

Із керованих крапельних інфекцій викликає занепокоєння рівень захворюваності на кашлюк. На минулому тижні кашлюк забрав життя двохмісячного немовляти у Львові. Показник захворюваності у Волинській області вищий від середнього по Україні у понад 2 рази. Відсоток не щеплених проти кашлюку серед захворілих склав близько 90%, тому охоплення щепленнями цієї вікової групи проти кашлюку є надзвичайно важливим в цій ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: коклюш
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не вакцинуюьб бо не має ввакцин. а таищо є низькопробні індійські
Відповісти
Останні новини
Волинські лікарі б’ють на сполох через загрозу коклюшу
29 серпень, 2017, 07:04