На Волині поменшало фермерських господарств

На Волині поменшало фермерських господарств
Наразі стан фермерства на Волині доволі складний.

Про це йшлося сьогодні, 29 серпня, під час комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин, - пише "Волинська правда".

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Ківерцівського району Василь Хоровець розповів, що наразі стан фермерства на Волині дуже складний.

Якщо на початку 90-х років був ріст кількості фермерських господарств, то останні два роки спостерігають різке зменшення. За інформацією Василя Хоровця, раніше на Волині було 55 фермерських господарств, а зараз – лише 35. Тож за останні 2 роки 20 ферм закрилися, а ті, що залишилися, не мають сприятливих умов для діяльності.

Зважаючи на це, Асоціація фермерів Ківерцівщини звернулася до обласної влади з проханням частково виділяти кошти фермерам на придбання пального у період збору урожаю. Зокрема, землероби пропонують виділити на дизпаливо для фермерських господарств з обласного бюджету по 2,5 тисячі гривень.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко зауважив, що в області є різні фермерські господарства з дуже різною кількістю землі. Тож не дуже доцільно буде виділяти всім однакову суму на пальне.

«Думаю, це питання треба доопрацювати», – висловився він.

Зрештою, після дискусії члени комісії вирішили доручили департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації напрацювати зміни до відповідної програми щодо підтримки фермерських господарств.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині поменшало фермерських господарств
29 серпень, 2017, 17:32