Волинська митниця спрямує 70 мільйонів на ремонт доріг

Волинська митниця спрямує 70 мільйонів на ремонт доріг
Волинська митниця спрямує 70 мільйонів гривень від перевиконання бюджету за серпень на ремонт обласних доріг.

Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На Волині основний акцент зроблений на міжнародних напрямках сполучення, серед яких дорога загального користування Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне. Саме її ремонт обговорювали 30 серпня під час наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

За словами заступника начальника з будівництва служби автомобільних доріг у Волинській області Ншана Антоняна, роботи йдуть згідно з графіком, однак лише на двох ділянках, де завершено усі тендерні процедури та підписані договори.

Відтак, завершено укладання нижнього вирівнюючого шару. Залишалося близько 400 метрів у самому місті Луцьку. Що ж стосується решти 4 ділянок, то відповідні договори будуть підписані уже 1 вересня, опісля розпочнуться роботи.

Продовжуючи практику виконання робіт на дорозі Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області підняв питання щодо облаштування узбіч, ремонту та встановлення зупинок, а також проведення освітлення. Адже, на його думку, всі роботи необхідно виконувати в комплексі.

Тому нині триває узгодження із сільськими радами місць зупинок. В той же час лише одне підприємство, і то київське, виявило бажання облаштовувати освітлення на відповідній ділянці дороги. Волинські ж підприємці покищо не зацікавлені в отриманні додаткового прибутку.

Поряд із питанням ремонту та відновлення доріг постає проблема, хто ж ці дороги обслуговуватиме надалі. Левову частину коштів, що виділять у наступному році на дороги, спрямують саме на відповідні потреби. До слова, така практика існує за кордоном давно, а в Україні пілотний проект нещодавно запустили у Львівській області.

Окрім того, голова облдержадміністрації дав дорученні підготувати потижневий графік виконання робіт на дорозі загального користування Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, з розгляду якого й буде починати наступні наради. Як кінцеву точку, називає середину листопада: ремонтні роботи в цей період мають бути завершені. Часу досить мало, особливо зважаючи на затримку в проводженні тендерних процедур. Однак, враховуючи природно-кліматичні умови країни, класти асфальт взимку – не можливо.

Своєю чергою, заступник начальника Волинської митниці ДФС в області Василь Герман повідомив, що доведений індикативний показник для області на серпень поточного року збільшено на 40 млн грн. і становить 533 млн грн. Наразі виконання волинської митниці – 690 млн грн. Тому на реконструкцію доріг Волині у серпні поточного року спрямують близько 70 млн грн.

– За ці 40 мільйонів гривень ми ще будемо боротися. Зокрема, відбулася нарада, яку проводив міністр інфраструктури Володимир Омельян. Це питання підняли всі голови обласних державних адміністрацій, адже індикативні показники збільшили для усіх областей. Для того, щоб відстояти свою позицію та відмінити це збільшення, необхідно в найкоротші терміни підготувати та надіслати відповідний лист Прем’єр-Міністру України Володимиру Гройсману, – зазначив Володимир Петрович.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.