На Волині активно почали займатись вирощуванням малини

На Волині активно почали займатись вирощуванням малини
Дмитро Хом’як та Віктор Панасюк зі Смідина, що в Старовижівському районі на Волині перейняли досвід польських колег і почали вирощувати малину.

Про це пише газета Вісник.

"Вибір впав на ремонтантний (такий, що багаторазово плодоносить упродовж одного вегетаційного періоду) ранній англійський сорт "Джоан Джей". Він високоврожайний, середня вага ягоди у період активного плодоношення сягає 6 грамів. Тому при правильному догляді вдається збирати по 16–19 тонн малини з гектара. Стебла цих ягід без колючок, не потребують підв’язки, як опора їй добре підходить шпалера із оцинкованого дроту. Висота кущів може сягати 50 сантиметрів. Родить культура до десяти років", – розповідає Дмитро Хом’як.

Плоди малини "Джоан Джей" дуже солодкі, добре транспортуються. Рослина не боїться засухи та морозостійка, плодоносить з кінця липня до середини вересня і до заморозків, любить добре освітлені місця, дуже гарно розростається.

Цьогоріч Дмитро та Віктор збиратимуть малину з площі майже 5 гектарів, ще на стількох же висадили нові саджанці, урожай з яких достигатиме вже в наступному році. Успішно здійснюють крапельне зрошування, рихлення та мульчування, міжряддя засіяли грястицею, тому бур’яни там практично не проростають.

"Сподіваємось, що у нас не буде проблем і зі збутом ягоди. Втім малину плануємо реалізовувати в замороженому вигляді, а це вже зовсім інша ціна, ніж на свіжу продукцію, тому, відповідно, більшим має бути й прибуток від господарювання", – говорить Дмитро Хом’як.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О мєсний контрабандішка рішив земельку порити, не дарма з Гузьом знюхався
Відповісти
"не потребують підв’язки, як опора їй добре підходить шпалера із оцинкованого дроту" - це як зрозуміти?;)
Відповісти
Не заздріть. Людина пробує, старається, а не сидить в неті і спамить.
Відповісти