У багатоповерхівці в Ковелі три дні нема газу

У багатоповерхівці в Ковелі три дні нема газу
Мешканці багатоповерхівки, що в Ковелі по вулиці 40 років Перемоги (район Володимирської), вже третій день сидять без газу, який їм перекрили працівники газового господарства.

Люди розповідають, що вранці 12 вересня після чергової невдалої спроби газовиків поставити на будинок лічильника обліку газу, бо жильці категорично проти цього, в усіх квартирах зникло голубе паливо, - пише ПроКовель.

До цього часу мешканці куди тільки не писали, щоб «полюбовно» вирішити дану проблему, адже вони твердо налаштовані таки знайти спільну мову з газовиками.

Люди хочуть, щоб їм встановили поквартирні лічильники обліку газу, і навіть погодилися частково оплатити витрати на придбання приладів, а служба, щоб провела монтаж. Проте, як стверджують ковельчани, їм запропонували заплатити повну ціну, яка для більшості виявилася надто високою. А ще – вони обурені тим, що після чергової, так званої акції людської непокори, в платіжках окремих із них з’явилися значно більші суми до сплати, ніж досі.

Вчора ображений люд приходив шукати захисту до заступника міського голови Андрія Товстиги, який курує роботу комунальної галузі. Після тривалої розмови він пообіцяв, що до кінця дня питання буде вирішено, тобто газ з’явиться в помешканнях, однак на ранок сьогодні нічого не змінилося.

Тому люди прийшли розповісти про наболіле на засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке вів мер міста Олег Кіндер. Олег Олексійович вислухав прибулих і порадив їм створити ОСББ, щоб самим вирішувати долю будинку.

За його словами, в такому разі члени об’єднання мають право відмовитися від встановлення загальнобудинкового лічильника на користь поквартирного. А наразі дав доручення своєму заступнику Андрію Товстизі та керівнику управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства міськвиконкому Андрію Стернічуку переговорити з газовиками, щоб вони до сьогоднішнього вечора подали газ в усі квартири багатоповерхівки.

На засіданні виконкому також були присутні й жильці будинку №85, що по вулиці Володимирська, які теж виступають проти встановлення на своєму будинку лічильнику обліку.

Вони ж і повідомили, що взавтра знову очікують у себе «непроханих» гостей і вкотре збираються організувати чергування біля газової труби, щоб не дозволити газовикам встановити там лічильник. Ці люди теж питали в керівництва міста, як їм бути, і просили захисту. Однак питання так і залишилося без відповіді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У багатоповерхівці в Ковелі три дні нема газу
14 вересень, 2017, 13:32