У поліції прокоментували інцидент з патрульними

У поліції прокоментували інцидент з патрульними
У Патрульній поліції Луцька прокоментували інформацію, розміщену у спільноті "Автомайдан Волинь" щодо водіння патрульними несправним авто.

Як зазначає прес-служба, сьогодні у м. Луцьку, в районі Київського майдану, екіпаж зупинив автомобіль на іноземній реєстрації за порушення ПДР, а саме за перетин подвійної суцільної смуги.

Почавши розгляд справи, побачили, як інший автомобіль також порушив ті ж самі правила, та ще і припаркувався на зупинці громадського транспорту.

Водій і пасажири представились членами однієї з громадських організацій та вимагали пред’явити докази винуватості попереднього водія.

Поспілкувавшись з ними, вирішили обмежитись усним зауваженням, відповідно до ст. 22 КУпАП.

Однак чоловікам цього було замало. При подальшому спілкуванні з правоохоронцями вони виявили відсутність однієї гайки кріплення на колесі.

Відтак, почали вимагати, аби один з інспекторів притягнув до адміністративної відповідальності іншого інспектора. Все це записувалось на відео, а згодом було розміщено у соціальній мережі Фейсбук (за 3 години відео набрало понад 1 200 переглядів).

"Однак у дописі ГО "Автомайдан Волинь" не згадано, що патрульні зупинили активістів за порушення правил дорожнього руху. Натомість, вказано про результати так званого "громадського контролю" (вислів дописувачів).

Вважаємо цей допис неповним та неточним, а також таким, що спеціально дискредитує Патрульну поліцію. Адже ми не оголошували публічно, що члени "Автомайдан Волинь" порушують ПДР та захищають інших порушників, хоча могли це зробити, аби хоча б присоромити. Натомість, з допису складається враження, що члени організації тепер контролюють технічний стан автомобілів Патрульної поліції Луцька, а це не відповідає дійсності", - зазначають у поліції.

"Ми визнаємо, що була незначна технічна несправність на службовому автомобілі, і вона виправлена, патрульні одразу поїхали в Управління та прикрутили гайку. Але, разом з тим, рекомендуємо "Автомайдан Волинь" також спростувати допис і додати, що членів організації було зупинено за порушення ПДР, а також надано усне зауваження.

Разом з тим, зауважимо, що на спілкування з даними правопорушниками було витрачено близько години часу, адже відбувся розгляд справи про адміністративне правопорушення щодо інспектора (йому винесли усне зауваження), на місце події викликано командира роти та інспектора відділу моніторингу, які продемонстрували дорожній лист з підписом механіка, де вказано, що всі гайки зранку були, тож, можливо, відкрутились під час руху, а патрульний не міг цього передбачити, до того ж, доводилось відповідати на безглузді запитання даних громадян, які не володіють законодавством. Тим часом, поки екіпажі розбирались з обуреними активістами, допомоги поліцейських потребували інші лучани…" - йдеться у коментарі.

"Прикро, що люди, які, на перший погляд, мали б підтримувати патрульних поліцейських та їхнє прагнення до змін, використовують у власних цілях будь-які моменти, аби дискредитувати когось та виокремити себе. Запрошуємо їх до наших лав, набір в Патрульну поліцію триває, тут ви зможете проявити себе на повну, роботи вистачить усім", - повідомляє прес-служба патрульних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рука руку миє. Поліція тільки може один одного, не сумнівався що поліція дасть такий коментар.
Відповісти
Це вже більш схоже на правду, бо ті "АКТІВІСТИ" понаписують.
Відповісти
Активісти автомайданівці, а можна і мені вступити до ваших лав і теж порушувати ПДР, а то вже набридло їздити по правилам?
Відповісти
Поліція забрехалася. Ще й нахамила громадянам. Обізвала що не знають законодавства. Сором.
Відповісти
Можливо я нерозумію, але чому їм за перетин подвійної суцільної тільки усне попередження ? І чому вони заважали працівникам поліції після того як вони зупинили наступний автомобіль ? І ще мені здається що це не гідна поведінка працівників при виконанні їми службових обов'язків ! Вони не повинні були вестися на подібного роду провокацію !
Відповісти
Обнаглів цей Поха, і цей Дечев андон і аферист бо з ним в авто Авраменко був
Відповісти
Як надоїли вже ті активісти, на тому Дечеві проби немає де ставити, як і на Похі, і Авраменко ще там взявся, шайка
Відповісти
Останні новини
У поліції прокоментували інцидент з патрульними
21 вересень, 2017, 17:29