Атовцю з Волині, у якого згорів будинок, потрібна допомога

Атовцю з Волині, у якого згорів будинок, потрібна допомога
Багатодітна сім'я з села Березолуки Рожищенського району, у якої згорів будинок, потребує допомоги небайдужих людей.

Так, мова йде про згорілий будинок демобілізованого атовця Сергія Катеринюка, - пише Район.Рожище.

Лишивши вдома дружину та троє малих дітей, Сергій пішов служити на Схід. Але 18 грудня 2016 року Сергій потрапив у засідку і був тяжко пораненим.

«18 грудня ввечері на бойовій позиції під Старим Айдаром на Луганщині Катеринюк отримав від ворога чотири кулі… Хоча він був у бронежилеті, дві кулі пройшли на виліт в обох руках, одна прошила внутрішні органи та застрягла в хребті, а друга застрягла в грудях», - писала тоді про Сергія волонтерка Наталія Попова.

Молодий чоловік смутно пам'ятає як стікаючого кров'ю з поля бою, з під обстрілу його витягали командир Василь Лемець та побратим з позивним «Людоїд».

Згодом були операції, перша - одразу, в польовому шпиталі.Йому видалили селезінку і нирку. Прийшов до тями боєць вже в літаку, який прямував на Київ 19 грудня.

«В Київському шпиталі Сергію другу кулю з хребта змогли витягти лише 29 грудня. В те, що він буде ходити майже ніхто не вірив. А наш Сергій встав на ноги і пішов через 2 тижні! За це боєць неймовірно вдячний своїм військовим лікарям Борису Віталійовичу Андронатію, Артуру Васильовичу Сотникову та Георгію Георгійовичу Макарову з відділення невідкладної хірургії Київського шпиталю. Це справжні професіонали, які роблять неймовірні речі задля здоров'я наших захисників. Честь їм і земний уклін!», - розповідала волонтерка.

Боєць мріяв тільки про одне: одужати та побудувати будинок для своєї сім'ї, виховувати малечу.

І навіть після важкого поранення Сергій говорив: «Я ні про що не жалкую, життя продовжується. Ми переможемо! Будемо жити!».

Проте, у суботу, 23 вересня, в Катеринюків згорів їх дерев’яний будинок. З вогнем пішло все, що було нажите протягом життя. Благо нікого не було вдома, якраз пішли всі в гості до батьків.

Нині Сергій та Катерина з дітками мешкають в батьківській хаті.

Очільниця села Лілія Коцюбайло пригадує, коли зайнявся будинок, то зробити вже нічого не могли: спалахнув, як сірник.

Лілія Миколаївна вже клопотала за Катеринюків і в адміністрації, і в районній раді. Та як би там не було, таких коштів, щоб купити інший будинок, ніхто не виділить. Одна надія на допомогу небайдужих громадян.

Тож усіх небайдужих просять допомогти сім’ї Катеринюків.

Кошти можна перерахувати на картковий рахунок Приватбанку 5168 7573 1558 5465, виданий на ім’я Катеринюк Сергій Вікторович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якась нездорова тенденція. Гугл показав, що протягом двох років у воїнів АТО згоріло 5 будинків...
Відповісти
Останні новини
Атовцю з Волині, у якого згорів будинок, потрібна допомога
27 вересень, 2017, 17:08