Волинські письменники стурбовані: їм дали третину від обіцяних грошей

Волинські письменники стурбовані: їм дали третину від обіцяних грошей
Письменники Волині звернулися з клопотанням до обласної влади щодо ситуації з книговиданням та організації літературного процесу в регіоні.

Лист письменників розглядала постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, - повідомили у прес-службі облради.

Під час обговорення прозвучала інформація про недостатнє фінансування Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016 – 2020 роки, через яку здійснюються бюджетні видатки на книговидання. На цей рік було передбачено 600 тисяч гривень, а виділено лише третину. Голова облосередку Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк зауважила, що цих коштів вистачає лише на видавництво альманаху «Світязь» та поїздки письменників на книжковий форум до Львова.

«Професійні письменники не мають можливостей на видання своїх рукописів, оскільки бюджетного книговидання в області майже немає. В період з 2005 до 2012 року літературне життя на Волині процвітало», - нагадує Ольга Ляснюк, ставлячи в приклад часи, коли існувала окрема регіональна програма економічної підтримки книговидавництва на Волині.

Профільна комісія обласної ради рекомендувала при внесенні змін до бюджету в цьому році врахувати пропозиції письменників та виділити в повному обсязі кошти на книговидавництво. Депутати Віталій Кварцяний та Галина Йовик застерігають, що такі проекти повинні фінансуватися в області своєчасно.

Аби поліпшити ситуацію в цій сфері, управлінню культури рекомендовано ініціювати внесення змін до Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016 – 2020 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а остальне за хабар! а як ви думали?
Відповісти
Чому держава забовязана друкувати їх фігню?
Відповісти
Останні новини
Волинські письменники стурбовані: їм дали третину від обіцяних грошей
25 жовтень, 2017, 21:29