Додати запис

Ще раз про трансфери


Чому у Волині немає новачків?


Трохи про ситуацію, яка так непокоїть вболівальників.

Свій перший зимовий збір у Туреччині "Волинь" проводить без новачків, що доволі таки незвично для команди. У чому причина такої ситуації? Насправді, усе доволі просто: власник клубу, перш ніж підписувати нових гравців, рекомендує розібратись із тими, що вже є у складі.

За минулий рік, з того часу як Анатолій Демяненко очолив клуб, його поповнило 16 футболістів.

1. Микола Наконечний - трансфер більш, ніж дивний. Гравець у віці 30 років, з мінімумом ігрової практики, на серйозному рівні не грав. Крім того, у Наконечного була травма, і він лікувався весь час перебування у "Волині", зігравши лише один тайм за дубль. За рахунок клубу, зрозуміло, отримуючи при цьому зарплату. Причину ситуації можна знайти, мабуть, у знайомстві із тренером "молодіжки" Волині Анатолієм Пісковцем.

2. Олександр Романчук у "Волині" залишив враження гравця, який уперше побачив м'яч. При тому, що зарплату отримував доволі непогану. Добре, що це був не повноцінний трансфер, а оренда, і через півроку Олександр відправився лякати вболівальників "Таврії".

3. Тріо Кравченко-Шеліхов-Насонов, з якого перший грав лише за дубль, Насонов доволі невиразно діяв у основі, а Шеліхов відзначився чудовою грою і був повернутий "Дніпром" назад.

4. Душан Савіч, який зазвичай у матчах грає роль людини-невидимки, отримуючи за це зарплату в 15 тисяч доларів на місяць.

5. Вадим Панас, підписаний заради ліміту на власних вихованців клубу, який зіграв усього то декілька неповних матчів за дубль.

6. Петар Занєв, придбаний у "Літекса" за 300 тисяч євро, хоча його трансферна вартість визначалась експертами вдвічі вищою. Причина такої "знижки" відкрилась уже після перших матчів болгарина у складі "Волині" - його рівень гри відверто не відповідає УПЛ. Що не завадило Петару вибити собі непогані умови контракту (всі, аж до дрібниць, включаючи номер на футболці, який довелось відібрати у Рамона Лопеса).

7. Валентин Ілієв, якого "Стуяа", схоже, просто віддало в подарунок на додачу до Еріка Бікфалві. Ветеранського віку центральний захисник надійністю у захисті ніколи не відзначався, але в Румунії виїзджав на тому, що часто забивав у ворота суперника (10 голів у 51 матчі). В УПЛ поки що виходить лише ненадійно діяти в обороні, з голами не складається.

Через підписання двох останніх, по за заявкою залишились Леандро та Ян Масло, які продовжували отримувати заробітну плату. Згодом відбулась ротація, був заявлений Масло, і відзаявлений Шумахер, який однак теж лишався на контракті.

І ось виникає парадокс. Команду поповнило 16 гравців, а тренер жаліється на нестачу кваліфікованих виконавців. Цілком очевидно, що викидати гроші на вітер власник клубу не збирається (тим більше, що тренерський штаб цікавиться гравцями вартістю від 1 до 3 млн євро), і тому пропонує спочатку розібратись із тими гравцями, що є в наявності, а потім уже підписувати нових. І він має рацію, адже заявка в УПЛ не гумова - лише 25 гравців у списку "А", з яких 4 мають бути підготовлені у структурі клубу. І в цю заявку вже не поміщаються всі гравці "Волині". А куди подіти новачків? Тож, залишається чекати, доки тренерський штаб розбереться у ситуації, а до того моменту нових підписань не буде.

Джерело: блог користувача Фан ФК Волинь на Isport.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У "Волині" не буде новачків, вони навіть не можуть викупити трансфер Аржанова, бо не а бабла....Більше того, існує вірогідність того, що весною в клубі можуть виникнути серйозні фінансові труднощі....Відомо, що на 80% фінансуванням клубу займається Бєня Колома, 20% - Палиця. І ось наскільки відомо із надійних джерел - Колома відмовляється давати в Луцьк бабло.....
Відповісти
Щодо Аржанова, є підозра, що Волинь просто торгується. В Арсеналі криза (треба продавати гравців), Аржанов вже був у сезоні заграний за клуб УПЛ (існує ліміт на кількість переходу упродовж сезону), тому в нього лише два варіанти - або повертатись в Арсенал, або назад у Волинь (очевидно, що покупців з-за кордону на нього небагато).
Відповісти
Аржанов забажав залишитись в кризовому Арсі....100%
Відповісти