Додати запис

Кличко: Ми доб'ємося персонального голосування не тільки у Верховній Раді

Кличко: Ми доб'ємося персонального голосування не тільки у Верховній Раді

Керівництво парламенту та фракції Партії регіонів і комуністів не налаштовані на забезпечення персонального голосування у парламенті. Про це заявив журналістам у Верховній Раді Віталій Кличко.
"Майже дві години ми сьогодні знову говорили як вийти з цієї кризи. Парламентська більшість і далі не налаштована на те, щоб усі депутати ходили на роботу і голосували кожен за себе. - Зазначив Кличко. - Нам запропонували підписати меморандум, у якому записано, що депутати зобов'язуються брати участь у сесійних засіданнях і голосувати особисто. Але до цього їх зобов'язують закони і Конституція України. Який сенс підписувати ще якісь меморандуми? Давайте дотримуватися законів",- підкреслив Кличко.
"Наша позиція чесна і справедлива - персональне голосування треба забезпечити. Не влаштовує сенсорна кнопка - давайте голосувати руками, як це, зокрема, відбувається в деяких європейських парламентах. На нас сьогодні лежить відповідальність за те, щоб змусити депутатів ходити на роботу і щоб Верховна Рада ухвалювала всі рішення законно і прозоро",- вважає лідер "УДАРу".
На його думку, криза сьогодні розгортається не тільки на рівні парламенту, а й в місцевих радах. Кличко повідомив, що "УДАР" ініціює відповідальність депутатів рад усіх рівнів. Партія вимагатиме, щоб місцеві ради ухвалили рішення і внесли зміни до регламентів рад усіх рівнів про забезпечення персонального голосування депутатів. " Кожен депутат, будь якого рівня, повинен відповідати перед громадою, яка його обрала. І за свою роботу, і за ті рішення, за які він голосує",- підкреслив Віталій Кличко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію