Продукція волинського лісу. Смак природи

Продукція волинського лісу. Смак природи
У весняно-літній період волинські лісівники, крім основних завдань, дбають про заготівлю та переробку так званих другорядних лісових ресурсів – березового соку, грибів, ягід, лікарських рослин.

Приємно констатувати, що лісова галузь Волині була лідером із впровадження переробки недеревних ресурсів ще у 70-х роках, коли першою збудувала консервні цехи на базі держпідприємств, і розпочала переробку березового соку та іншої недеревної продукції вже тоді, коли це було тільки задумом у сусідніх регіонах держави. Сьогодні Волинь – єдина область, де такі переробні комплекси збереглися і працюють.

Загалом на базі ВОУЛМГ нині діє 6 консервних цехів: у ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс».

Виробництво зосереджене у мальовничих куточках краю: селищах Маневичі, Колки, Цумань, Любешів та місті Ковелі. На цій території, що багата на хвойні та мішані ліси, сади та пасовища, немає шкідливої для природи промисловості, тому й готова продукція є абсолютно натуральною та безпечною.


1) Консервний цех ДП «Маневицьке лісове господарство» розпочав свою роботу в 1970 році. Сортимент продукції різноманітний: сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість» протерті з цукром чорниця, брусниця журавлина, ожина, малина, калина смородина та чорноплідна горобина, консервовані огірки, томати, кабачки, гриби, щавель, тощо. Крім того, налагоджено виробництво цілющого хвойного екстракту.

Адреса к/цеху: 44600, Волинська обл., смт.Маневичі, вул. Карла Маркса, 31



Ми постійно нарощуємо потужності. Загалом по області протягом 2016 року консервними цехами було виготовлено продукції на суму 14 млн грн. Порівняно із 2015 роком, у якому за аналогічний період було вироблено консервної продукції на суму 12 млн грн.
Консервні цехи Волинського ОУЛМГ – це виробник 100% натуральних, екологічно чистих соків, ягід, грибів, овочів лише у скляній тарі. Ніякого пластику. І навряд така позиція потребує додаткових коментарів.


2) Консервний цех ДП «Цуманське лісове господарство» працює з 1970 року і є виробником 100% натуральних, екологічно чистих соків, ягід, грибів та овочів. Згідно з офіційною статистикою, завод є одним із лідерів у заготівлі та переробці органічного березового соку в Україні.

Адреса к/цеху: 45233, Волинська обл., Ківерцівський р-н., смт.Цумань, вул.Жовтнева, 124




Наша продукція експортується до Польщі, Німеччини, Панами, Ізраїлю, США, Канади та інших країн. Закордонні партнери цінують якість, тому з року в рік зростає попит, розширюється географія міжнародної співпраці.


3) Консервний цех ДП «Колківське лісове господарство» заснований в 1976 році. Продукція представлена різними видами березового соку, протертими ягодами (чорниця, ожина, журавлина, горобина), грибами маринованими (білі, маслюки, опеньки, польські, моховики), консервованими овочами (томати, огірки, кабачки).

Адреса к/цеху: 44661, Волинська обл., Маневицький р-н., смт. Колки, вул. Центральна, 1




Та, звичайно, найкращим визнанням для волинських лісівників була б широка присутність товару, виготовленого власними руками, саме на регіональному ринку. Тим більше, його якість і натуральність не викликає жодних сумнівів.

Уся продукція власного виробництва Волинського ОУЛМГ – екологічна чиста, без жодних барвників, ароматизаторів. У цехах іще досі працюють за так званими колишніми ГОСТами – високими стандартами якості.


4) Консервний цех ДП «Ківерцівське лісове господарство» розпочав свою діяльність в 1972 році. Серед сортименту продукції сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», різні види протертих ягід та маринованих грибів.

Адреса к/цеху: 45200, Волинська обл., м. Ківерці, вул.Кузнєцова, 4




Згідно з офіційною статистикою, консервні цехи Волинського ОУЛМГ є лідерами у заготівлі та переробці органічного березового соку в Україні, причому – без використання цукру та лимонної кислоти.

Заготівля березового соку активно проводилася і цього року. Варто зазначити, лісовий березовий сік консервується тільки у чистому вигляді.

Широкий і асортимент: ви можете спробувати, як смакує сік березовий з цукром, з лимоном, сік березовий «Бадьорість», на м’яті, сік березово-чорничний, березово-яблучний.

Також є розроблена документація на виготовлення березового соку з екстрактом стевії – натуральним рослинним замінником цукру, оминаючи значно дешевші аспартам і ацесульфам, які дуже шкідливі для здоров’я людини.


5) Консервний цех «Ковельське лісове господарство» працює з 1977 року. Продукція: сік березовий з цукром, сік «Бадьорість», компот з чорноплідної горобини, мариновані томати, огірки та кабачки.

Адреса к/цеху: 45000, Волинська обл., м.Ковель, вул. Лісова, 3




Нині розробляється документація із переробки ягід з екстрактом стевії. Фахівці працюють над отриманням сертифікату органічної продукції.



Всі консервні цехи здійснюють доставку продукції автомобільним транспортом по всій території України. При замовленні продукції оптом ми готові безкоштовно відвантажити товар на адресу споживача. Варто тільки зауважити, що відстань, на яку ми готові відтранспортувати замовлення, має відповідати вартості замовлення.


ТЕКСТ - Дар'я ОКРУЖКО (за матеріалами наданими прес-службою Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нереально смачне варення особливо з ожини і чорниць!
Відповісти
Де в Луцьку можна придбати, можливо є сайт???? Чому не представляють продукцію на LUTSK FOOD?????
Відповісти