Модульне будівництво: нова ера в зведенні житла

Модульне будівництво: нова ера в зведенні житла
Все більшої популярності в європейських країнах набирає модульне будівництво на заміну зведенню будинків із цегли. З розвитком технічного прогресу в містах виростають споруди з якісно новими підходами до будівництва в цілому. Донедавна незмінною залишалася аксіома, що найкращим матеріалом для будівництва є обов’язково цегла, однак у європейських країнах це твердження вже не є таким беззаперечним. Новітні технології презентували якісно новий рівень будинків, які зводять із модулів.

Що ж таке модуль та будівництво з нього?

Модульне будівництво - це інноваційний прорив в сфері надання таких послуг, який поєднує високу якість продукції, високоефективну тепло- та гідроізоляцію, яка відповідає європейським нормам. Цікаво, що таке будівництво надає архітектурної цінності будівлі завдяки використанню декоративно-архітектурних елементів по периметру вікон та будівлі загалом.

Головний інженер виробника ТОВ "Роял Інжиніринг" Артем Мочульський детально розповів про переваги модульного будівництва. Так, він зазначив, що воно базується на монтажі модулів та залізобетону, які вже мають змонтовану систему теплоізоляції та вікон.



Модуль - це елемент, з якого ведуть будівництво шляхом монтажу відповідної плити за допомогою підйомного крану. Перевагою такого виробництва є надійність. Всі конструкторські розрахунки передбачають виконання робіт з виготовлення модуля проводити на підприємстві в належних для цього умовах. До слова, самі модулі виготовляють на заводі, під пильним наглядом спеціалістів. Тобто на будівництві виконують лише монтаж самого модуля, що значно покращує вигляд будинку з естетичної точки зору.

Отож, усі роботи виконують в цеху, у прорахованих кліматичних умовах, спеціалістами у своїй справі. Для виробництва модулів застосовують спеціальні інструменти та надійні матеріали за унікально розробленими технологіями. Таким чином, можна з впевненістю стверджувати, що модулі - це якісно новий рівень будівництва та технологій, - каже пан Мочульський.



У модульному будівництві застосовується подвійна гідроізоляція, що гарантує сухість у будинку. Перший шар гідро- та теплоізоляції монтують утеплювачем та наносять гідроізоляційний шар. Поверх цього монтажники "вкладають" архітектурний елемент. Тобто на з'єднанні модулів - подвійна гідро- та теплоізоляція.

Важливою рисою модулів є теплозбереження. Коли влаштовують систему теплоізоляції використовують пінополістирол високої щільності товщиною 160 міліметрів розміром 7,7 м*3,12 м. Тож мешканці можуть бути певні, що їхня оселя захищена від морозів. До слова, мало хто із забудовників в Україні використовує утеплювач такої товщини.

Власне за вказаною технологією будуються так звані "будинки-термоси", які зберігають тепло взимку, а прохолоду - влітку.

Цікаво побачити теплозбереження будинку збудованого з модулів. Більше дивіться у відео:



До слова, в Луцьку уже будують житловий комплекс "Британія Холл" саме з таких модулів. Такий будинок якісно вирізняється серед інших та прикрашає квартал, в якому розташований.

Як розповів Артем Мочульський, інноваційну модель модулів застосовують з повним утепленням та облицюванням високоякісною клінкерною плиткою. Такий декор не лише підвищує архітектурну цінність споруди, а також виконує функцію стикувального елемента конструкції. В модульному будівництві використовують подвійне утеплення і проблема промерзання стиків між модулями повністю відсутня.

"Варто зазначити, що облицювальна клінкерна плитка характеризується бездоганним зовнішнім виглядом при відмінному наборі якостей. Основні переваги плитки - міцність, низьке водопоглинання, морозостійкість. Таким чином фасад будинку захищений від негативних природних впливів", - пояснив головний інженер "Royal Ingeneering".



"Такі стінові самонесучі модулі застосовують для будівництва споруд та будинків висотою до 25 поверхів", - додав Артем Мочульський.

ТЕКСТ – Ольга ВАЛЯНІК


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.