Риболовля, подорожі і... робота: відомі волиняни розповіли про літній відпочинок

Риболовля, подорожі і... робота: відомі волиняни розповіли про літній відпочинок
Поки на Волині, незважаючи на середину липня на календарі липень, сонячні дні можна порахувати на пальцях, час невпинно наближається до осені. Аби встигнути погріти свої боки під сонечком, усі, хто добряче напрацювався протягом року, масово беруть відпустки. Хтось пакуює валізи та їде компенсовувати нестачу літа відпочинком на курортах, інші ж готуються до відпочинку на "зелених островах", доглядаючи улюблену городину за містом, а хтось, озбрївшись вудочками "засідає" на тихому полюванні.

Відомі волиняни, які вже встигли скористатися літньою відпусткою поділилися з Інформаційним агенством ВолиньPost враженнями про відпочинок, а їхні колеги, які лише чекають на омріяні вакації, розповіли про плани.

Відома українська співачка Галина Конах:

"Відпустку, швидше за все, перенесу на осінь. Я вже відвідала 21 країну світу. Цього року я шукала компанію для поїздки до Вірменії чи Грузії, бо раніше не було нагоди відвідати ці країни та відчуваю, що така поїздка мене надихне. Але, на жаль, мої графіки не співпали із графіками друзів. Тому, якщо є хтось тут такий "відчайдуха-екстремал" - запрошую до туристичного тандему.

У мене активна робота, тому під час відпустки перевагу надаю засмаганню на пляжі".



Волонтер Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Інна Голдованська:

"У відпустку маю намір поїхати за кордон, але все впирається в чоловіка, бо він привязаний до роботи. Ну і, звісно, зважаю на волонтерство - 6 серпня маю відвезти діток учасників АТО до Франківська, вони їдуть в Угорщину.

Тому наразі конкретно розпланованої відпустки немає - спонтанно зберемось і поїдемо: у мене безвіз, у чоловіка шенгенська віза, і у доньки теж на 12 днів. Їх збираємось використати".

Поки публікація готувала до друку Інна Голдованська поїхала на відпочинок в болгарський Созополь.



Ведуча Вікторія Жуковська:

"На відміну від усіх нормальних людей, відпустки у мене, зазвичай, НЕМАЄ.

Влітку, коли хтось має змогу ніжитися під сонечком (на березі Егейського моря, рідного Світязя, ба навіть на дачі, сапаючи картоплю), у мене починається сезон. На щастя, це не поїздки закордон, аби заробити копійку. Хтось збирає полуницю в сусідній країні, а я колекціоную емоції і усмішки людей, бо працюю ведучою на найбільших фестивалях рідної країни. 49% цієї роботи — це невдячна і каторжна праця, 51% - це насолода і обмін найпозитивнішими емоціями.

І хай ти після кожного фестивалю повертаєшся, ніби після розвантажування найдовшого товарного потягу, ти з нетерпінням очікуєш на наступну найгучнішу подію, аби вийти до кількох тисяч людей під сценою і сказати: “Привіт, мої улюблені, божевільні та невгамовні фестивальники!”.



Доктор економічних наук, професор ЛНТУ Тарас Божидарник:

"Маю щастя мати фактично два місяці, що важливо саме влітку, оплачуваної відпустки, така вже радість педагога!) Похвалюсь, що вже більше десяти озер Волині та Рівненщини мав можливість побачити і спробувати глибину і температуру води й повітря). Звісно, на море хотів би потрапити, але ціни космос та й жари і спекотної суєти я не люблю.

Люблю готувати на природі: шашлик, уха, пательня, риба, гриби, овочі, тощо. Віддаю перевагу активному відпочинку, з рухом, спортом, транспортом, ще краще, коли часто зміна дислокації та засобів пересування

Відпочиваю із родиною, хоча виключно чоловіча компанія на 2-3 дні теж буває. Інколи від близьких теж на дуже короткий час треба відпочити - і їм, і собі дати посумувати".



Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету Анна Данильчук:

"Нам з чоловіком рідко коли вдається виділити час на повноцінну, довготривалу відпустку, проте вже напрацювали свій механізм відпочинку - коли з'являється можливість - їхати з міста хоч на кілька днів. Ми дуже любимо подорожувати Україною, відкривати нові цікаві місця. У нас прекрасна і велика країна, дуже різна і тим цікава.

Минулого року мене вразила Чернігівщина, Батурин, Мазепина столиця, красивий Сейм і їх смачнющі вареники на пару.

Традиційно полюбляємо Карпати. Там подобається усе - гори, ліси, люди, колорит - чи це підйом на Говерлу чи збирання афен (так місцеві називають чорницю). Плануємо і цього літа піднятися на якусь із вершин.

Нещодавно побували в Ужгороді. Ужгород - красиве місто-квітник, зі смачнющим гуляшем, сирними гомбовцями і хорошим закарпатським вином. Дуже раджу всім читачам, обираючи маршрут, подорожувати Україною - так і вітчизняний туризм підтримаємо, і свою країну пізнаємо краще. У щоденній всеукраїнській газеті "День" я веду блог про подорожі Батьківщиною, який називається #українські_прекрасності, запрошую усіх, хто думає куди б поїхати - почитати, раптом це вплине на ваше рішення".



Кінорежисер продакшн-студії "Pravda PRO" Сергій Шараєвський

"Ніколи не мав відпустки в класичному розумінні. Це не значить, що завжди працюю, хоча я трудоголік. Просто мої короткі перерви проходили завжди активно. В основному по молодіжних християнських таборах, які в основному сам і організовував.

Я більше прихильник вихідних. Якщо самотній відпочинок, то це звісно рибалка або гриби. Якщо сімейний, то з дітьми ходимо в кіно, на шопінг, можемо їздити кудись.

Життя і так коротке, для чого його витрачати на відпустку?".



Відома українська співачка Тетяна Ціхоцька

"На відпочинок разом із сім'єю їду в Італію - відвідати родину рідної сестри. Маю двох племінниць і найменшого племінника, якого ще не бачила.

Місто маленьке. Але Римом та Неаполем плануємо погуляти. Останній раз в Італії я була 17 років тому. Хочеться прибути з рідними та поспілкуватись, бо ми не бачилися цілих три роки".



Телеведуча Галина Падалко:

"Люблю активний відпочинок, який, разом з тим дозволятиме розширити кругозір. На відпочинку головне - нові враження, ескурсії, нові види діяльності, люди, прекрасні місця, незабутні заходи і сходи сонця.

Довгий період не могла собі дозволити ніякий відпочинок, тому що була прив'язана багатьма справами, які не дозволяли виділити бодай тиждень на подорож. Зараз канікули на роботі та на навчанні і я "відриваюсь" на повну, ціную кожен день свого прекрасного життя і намагаюся вижати з цього літа по-максимуму! Вже встигла побувати на Єгипті та відпочивала на Світязі".



Дернівський сільський голова Олександр Гуч:

"Цього року я брав відпустку на 2 тижні і літав у Ізраїль. Це був період їхнього Песаху - у нас це період від Вербної неділі до Великодня. В мене свій паломницький шлях в тій країні. Коли люди їдуть в Ізраїль по святих місцях, я їду у гостідо волонтерів, які мною опікувалися в період мого лікування в Ізраїлі після поранення на Майдані.

Я вже 3 роки підтримую тісний зв'язок з тими людьми - ми разом співпереживамо мої та їхні, їздимо у гості один до одного. Користуючись тим, що я був в період перед Пасхою, то я ще й привіздо України свічки, опалені вогнем, який запалюють в страсну п'ятницю в храмі Гробу Господнього.

Також брав відпустку перед мегаподією - фестивалем "Бандерштат". Оскільки я в оргкомітеті, то роботи в мене багато і до заходу, і після нього".



Вікторія Поліщук, ведуча медійної агенції свят «Ранкова Команда»:

"Я проводила відпустку на одному із наймальовничіших курортів Туреччини - Мармарисі. Його невелика, затишна, схована від усього світу зеленими горами бухта схожа на маленький рай.

Саме тут Егейське море зустрічається з Середземним, а гори з ароматними сосновими лісами огортають усю територію. Я люблю активний відпочинок, тому це місце ідеально для мене підходить. Тут не варто очікувати розмаху та насиченої турецької анімаційної програми як, скажімо, на анталійському узбережжі - сюди їдуть за іншим. Тут можна безкінечно гуляти морською набережною, для любителів клубів та барів є ціла вулиця розваг - "bar streets".

Незабутні враження отримала від подорожі на яхті по "Егейських островах". Вода у всіх бухтах різного кольору: блакитного, ультрамаринового, смарагдового. Це чудова можливість поплавати, позасмагати, і водночас помилуватися прекрасними морськими пейзажами.

Насправді я не зовсім розумію переваги відпочинку "All inclusive". Адже переважна більшість проводить свою відпустку між баром та басейном, іколи навіть не виходячи за територію готелю. Тому, як варіант іншого відпочинку, вирішили, разом із моєю колегою-журналісткою Ларисою Андрійчук організувати маленький спортивний марафон "Icmeler-Marmaris" - це понад 10 км чудовою набережною Егейського моря. Тепер, плануємо на кожному відпочинку ставити нові цілі та досягати більшого. Бо відпустка завершиться, а незабутні враження та відчуття гордості - залишаться.

Мені, як людині творчій, просто необхідно десь черпати натхнення, після цієї мандрівки повертаюсь окрилена почуттям щастя та радості. Тому пам'ятайте, квиток на море - це запорука шалених вражень, яскравих емоцій та щирої посмішки".



Співзасновниця волонтерського проекту "Меценати для солдата" Ніла Головатська:

"Подорожі для нашої сім'ї - це частина життя! Ми щорічно відвідуємо кілька нових країн чи міст, звісно, найчастіше це відбувається навесні або влітку. Так, цьогоріч ми уже встигли відпочити весною в Єгипті, а зараз плануємо поїздку у Європу.

Проте, для кожної людини, яка любить рідну землю її природа - наймиліша у світі. Так і мені здається, що рідні краєвиди найкращі, саме тому наша сім'я залюбки відпочиває і на Світязі, і в Карпатах, і в інших мальовничих місцях України".



Сергій Шкода, депутат Луцької міської ради

"Цього літа для відпочинку вдалось виділити лише кілька днів. З дружиною поїхали в подорож Карпатами, де й відзначив свій День народження. Ми із Іванкою – любителі активного відпочинку, тому навіть за короткий період встигли побувати у багатьох визначних пам’ятках Закарпаття. Почалась подорож зі Сваляви, побували у Лумшорах – селищі на висоті 1500 метрів над рівнем моря, де розміщені невеличкі мальовничі садиби, сірководневі чани, гірська річка. Село Лумшо́ри знаходяиться в Перечинському районі Закарпатської області на ріці Туричка. Там є бальнеологічний курорт. Рекомендую всім – поїдьте – не пошкодуєте.

Далі відправились в Ужгород – дуже красиве місто, особливо набережна – облаштована, приваблива для туристів територія. Через Лумшори відправились в Берегово, Виноградів – і все це встигли оглянути за три дні. Побували у Мукачево, в славнозвісному Замку Паланок, розміщеному на горі вулканічного походження. У ньому спостерігали за середньовічним весіллям. Цікаво, що цей Замок хоча й невеликий, всередині територія значно менша ніж у Луцького. Але в ньому кожний міліметр використовується із туристичними цілями – працюють сувенірні крамниці, продаються різні смаколики, туристичний потік не припиняється. Вважаю, що й у нашому замку можна було б організувати не менший рух туристів.

Заїжджали ми й у приватні винні погреби, смакували місцевим вином. Найбільше у подорожі мене вразили закарпатські краєвиди – не можна відвести погляду. Набережна Ужгорода сподобалась своєю облаштованістю. Загалом Закарпаття – дуже привабливий край, інтерес до якого лише посилюється. Переконався, що наша Україна – мальовнича і неймовірна, у ній дійсно є де відпочити, відкриваючи для себе усе нові й нові цікавинки. Зовсім необов’язково їхати за кордон, щоб отримати незабутні враження.

Для нас ця невеличка подорож стала справді однією із кращих і хоча б на кілька днів дала можливість вирватися зі звичного кола справ і обов’язків".



Текст - Василина БОРУЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Риболовля, подорожі і... робота: відомі волиняни розповіли про літній відпочинок
28 серпень, 2017, 15:20