ТОП-5 книг: що читали лучани у січні

ТОП-5 книг: що читали лучани у січні
У січні було дуже багато вихідних і любителі книг мали час почитати, "зануритись" у видання різних обсягів та форматів.

У січні 2018 року в рейтинг ТОП-5 книг потрапили видання серйозні та поважні.

Так, чимало книгоманів дуже довго чекали на новий витвір Юрія Андруховича і він створив роман, який отримав назву "Коханці Юстиції". Він відразу прорвався в топ продажів і впевнено тримається місяць.

"Коханці Юстиції" видали якраз під новий рік. Все, що ми любимо в Андруховичеві, бурлеск, балаган, галицько-франківська говірка - все вмістилося в цій книзі.



Цього річ премію "Книгу ВВС" вручили Катерині Калитко. Поетеса видала прозовий твір "Земля Загублених, або маленькі страшні казки". У збірці оповідань авторці вдалося зберегти метафоричність і глибину чуття поезії.

Ця книжка про війну, точніше війна в ній не фігурує як окрема річ, але вона постійно там присутня, вона наче відчувається на сторінках. Це справді маленькі страшні казки, які занурюють нас в сьогодення.



"HHhH. Голову Гіммлера звуть Гайдріх" Лорана Біне.

Дуже цікавий та гостросюжетний роман, який описує історичні події, про "праву руку" Адольфа Гітлера Генріха Гіммлера. Цікава книга тим, що окрім реальності історичної, там ще є вигадки, які не підтверджені фактами.

Та відрізняється цей витвір від інших історичних романів тим, що автор постійно присутній, він спілкується з читачем, розказує про пошуки інформації, про свої здогадки, і про те як він зріднився з персонажами тексту, що жили понад 70 років тому.



"Дервіш і Смерть" Меши Селімовича

Меши Селімович - сербський автор. Його книга - філософський роман-притча. І навіть в анотації зазначається, що ця книжка не для всіх. Мовляв, потрібно морально підготуватися до її прочитання. Ще й виділити достатньо часу, щоб "зануритись" в неї.



Віктор Франкл "Лікар та душа. Основи логотерапії".

Всесвітньо відомий психіатр, який був в'язнем у концтаборі Аушвіц. Попри всі труднощі він вижив, а згодом став лікарем, який вивчав людську душу. Зокрема, писав твори, про те як змінюється людина, коли опиняється за межами звичного життя, чи вдається їй зберегти себе як особистість. Що допомагає цьому? І чому дехто втрачає людську подобу в нелюдських умовах.

Він пише дуже доступно, цікаво, наводить багато прикладів і підштовхує до роздумів. Після кожного абзацу є над чим задуматись.



Текст, фото - Віктор-Микола Гаврилюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: книги, ТОП-5
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.