Олександр Башкаленко: «Ми йдемо до людей з реальними справами!»*

Олександр Башкаленко: «Ми йдемо до людей з реальними справами!»*
Як людина, яка вболіває за Волинь, як депутат обласної ради, лідер обласної організації Партії регіонів, я маю потребу публічно просити у волинян вибачення за безпорадність Волинської обласної ради, спричинену безвідповідальністю так званих опозиційних депутатів.

5 вересня на черговому сесійному засіданні депутати повинні були першочергово ухвалити рішення про спрямування додаткових 6 мільйонів гривень державної субвенції місцевим бюджетам на добудову, реконструкцію, функціонування закладів медицини, освіти, культури, соціальні потреби. Передбачалося також вперше за часи Незалежності прийняти рішення про фінансування ще цього року більше 1 мільйона гривень за обласною програмою забезпечення житлом дітей-сиріт. Однак зверхники так званих опозиційних сил забажали, всупереч порядку денному, не сорок п’ятим, а першим і головним розглядати «мовне» питання.

Депутатська більшість не погодилася з вимогою, оскільки обласна рада уже підтримала українську мову як єдину державну і ухвалила аж два відповідних звернення. Після того опозиція скликала позачергову сесію з цього приводу, однак сама ж (конкретно – фракція БЮТ) на це зібрання і не прийшла.

Приблизно те саме трапилося і цього разу. Опозиція не прийшла після витребуваної нею ж перерви, як наслідок депутатський корпус втратив кворум для прийняття будь-якого рішення. Відтак інваліди та ветерани не отримали додаткові кошти на оздоровлення; соціально-незахищені сім’ї – на придбання твердого палива і скрапленого газу; недоотримає асигнувань дитсадок у селі Комарово Маневицького району і школа села Гряди Іваничівського району; можуть не дочекатися капітального ремонту тепломережі вихованці центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Ковелі, а хворі на ниркову недостатність життєво необхідного гемодіалізу; не матимуть довгоочікуваного власного даху над головою і сироти.

Це – лише мала частина потреб і об’єктів для виділення фінансування, яке належало затвердити на останній сесії.

Зробити це потрібно було негайно: є гроші, Бог дає погоди, треба встигнути завершити роботи до зими. Окрім того, невикористані до кінця року державні кошти мають бути повернуті назад до бюджету. Тоді ж у чому позиція опозиції? Це – поза: нещира, зухвала, зневажлива, егоїстична.

Де патріотизм? Він – голослівне маскування істеричного прагнення будь-якою ціною потрапити до Верховної Ради (обидва ініціатори блокування роботи сесії – зареєстровані кандидати).

У чому їхня суспільна цінність? Обидва вони не сіють і не жнуть, їхня робота це – ходіння по партійних штабах, їхній слід це – розбрат, сум’яття, безлад, популізм і провокації.

Після усього, що сталося, вони безсоромно викривляють події, виставляючи себе героями! І це – не вперше.

Більшість волинян уже остерігаються наступати на старі граблі: хто надме найбільшу бульбашку – той і любий. От така, роздмухана до неймовірних розмірів, булька опозиційних функціонерів затьмарила ваші насущні потреби. Усі ми вже переживали часи економічних негараздів поглиблених політичною кризою. Ніхто сьогодні не сумнівається у взаємозалежності цих двох явищ.

Розуміючи ціну політичних розбіжностей, усвідомлюючи загрозу наслідків міжусобиць, Партія регіонів вкотре заявляє: ми готові до діалогу і порозуміння з опонентами. Але на рівні конструктивної співпраці, а не голослівних заяв. Переконаний, волинянам потрібні ефективні дії, конкретні справи, реальні об’єкти. Рішення потрібно приймати сьогодні, ми не маємо часу на суперечки.

Ми йдемо до людей з такими реальними справами, кажемо про зроблене і про те, що належить зробити першочергово, в цьому році, у найближчій перспективі. Це – наша позиція! У наших опонентів – інші цілі. Що з цього обрати – вирішать волиняни.

Олександр БАШКАЛЕНКО, голова Волинської обласної організації Партії регіонів

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Олександр Башкаленко: «Ми йдемо до людей з реальними справами!»*
07 вересень, 2012, 15:45