Райцентр у фото. Любешів

Райцентр у фото. Любешів
Любешівський район має неофіційний статус "заповідника соціалізму" на Волині - чи то через одіозного свого уродженця комуніста Адама Мартинюка, чи то через географічну віддаленість від обласного центру.

Проте Любешівщина відома й іншими іменами. Саме тут навчався відомий діяч польського національно-визвольного руху Тадеуш Костюшко, а в самому Любешові народився футболіст київського «Динамо» Тарас Михалик.

ВолиньPost продовжує серію фоторепортажів із районних центрів Волині. Сьогодні в об'єктиві - місто Любешів.

Любешів - невелике містечко на північному сході Волині. Кількість населення - понад п’ять тисяч чоловік. Відстань до Луцька – 137 кілометрів. Найближчі залізничні станції розташовані у Маневичах та Камінь-Каширському, за 50-60 кілометрів від Любешова.

Кожного гостя міста, який їде міжміською маршруткою, зустрічає любешівська автостанція. Серед сірих рядів ринку, у жовто-зелених кольорах виглядає вона дуже навіть яскраво.

В приміщенні автостанції є магазинчики, а також платний (одногривневий) туалет.

Поряд із автобусною станцією - базар.


Звичні для любешівських краєвидів - люди на велосипедах та велостоянки. На велосипедах добираються на роботу, везуть дітей в дитячий садочок, або ж їдуть просто у своїх справах.


Ще один популярний вид транспорту – скутери, мопеди і мотоцикли.


Зовнішня реклама та вивіски закладів торгівлі та послуг - чи не основне, що робить Любешів таки схожим на "заповідник совка".

Будівництво в Любешові розвивається не надто активно. Архітектурну гаму заповнюють радянські будівлі. Деякі з них вже перебудовані та перефарбовані, однак більша їхня частина залишилась незмінною. Та все ж таки серед маси старих будівель зустрічаються і новенькі.

Містечко Любешів не можна назвати чистим. В центрі міста часто зустрічаються покинуті будинки, в яких мешканці облаштували сміттєзвалища. Також в кущах валяються пляшки з-під пива й горілки, папірці, поліетиленові пакети та пет-пляшки.


Дорожні знаки та вказівники у Любешові теж не найкращі. Більшість із них втратила колір та поржавіла.


Зелена зона Любешова - міський парк. На його території збереглася брама колись двоповерхового палацу князя Вишневського, збудованого на початку 18 століття.

Сьогодні в парку проводять масові народні гуляння, свята, збори тощо.


Особлива гордість міської влади - відремонтований стадіон.


Багато хто з жителів Любешова прикрашає своє оселі цілими квітковими композиціями.


А взагалі щодо квітів, то у вересні цей районний центр просто майоріє чорнобривцями.


Не дивлячись на наближення виборів, стіни і стовпи Любешова не надто страждають від політагітації, що не могло не впасти в око мешканцю обласного центру...


Текст і фото Оксани ЦИМБАЛЮК (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що тут скажеш, до Європи ой як ще далеко.
Відповісти
Шановні журналісти!!!! Покажіть ці фото незміному меру Хомичу П.Т.
Відповісти
Якісь однобокі фото. А де фото оновленої школи, технікума? А новий мікрорайон, з новими постройками де? Можна подумати, що ви не розказали про містечко, а ціль була вишукати совкові артифакти.
Відповісти
Я впевнена в тому, що жителі цього містечка, та й ті хто його відвідують, бачать його не лише в сірих кольорах і з купами сміття...І, що в Любешові є унікальні місця про які варто розказати... Але якщо мета Вашої статті була показати Любешів з негативної сторони, то Вам це вдалось...
Відповісти
Оксано, не лінуйтесь заглядати у словник. У КамЕнІ-КаширськОМУ в місцевому відмінку, КамЕнЯ-КаширськОГО у родовому. Не можна писати так неграмотно! Пам'ятайте слова Максима Рильського!
Відповісти
А ще,на любешівщині є знамените село Ветли - мала батьківщина
ГОЛОВНОГО КОМУНІСТА-ЗАПРОДАНЦЯ-ІУДИ Адама мартинюка!!! Його призвіще навіть не варто писати з великої букви,бо знаю не одну людину,що мають таке призвіще,але ВЕТЛІВСЬКИЙ ІУДА - ЗГАНЬБИВ ВСІХ МАРТИНЮКІВ!!! А фотографії - НОРМАЛЬНІ!!!
Відповісти
дурниця
Відповісти
Фотографії жахливі! Пані Оксана не грамотний фотограф, вона напевно ходила глухими закаулками і шукала такі місця. Фото робила з максимальним зближенням щоб показати усі негативне. Як фотограф скажу, що варто було направити свій обєктив на ці самі місця тільки під іншим кутом, фотографувати не саму вивіску чи ящик з газопровідними редукторами, а усю будівлю то все виглядало б зовсім по іншому! Не професіонал, а так любитель... Хоча судячи з якості знімків фотоапарат має хороший, але користуватись не вміє... "Техника в руках индейца..."
Щодо Мартинюка... Як би кожен депутат ВР так допомагав своєму району як Мартинюк, Ми зараз жили б у прекрасній країні... Я його не виправдовую, але чомусь добрі справи люди дуже швидко забувають, а бачать один негатив...
Відповісти
Та комуністична сволота тільки людей ганьбить і обкрадає. тоже мені, меценарт...
Відповісти
В Любешові є дуже багато цікавих і дуже гарних місць, чому ви їх не сфотографували?!!! зато фото смітників ви сфоткали кілька разів!!!
Відповісти
Є преса, а є жовта преса
є люди-бджоли, які шукають крастиве і на смітниках, а є люди-мухи (далі без коментрарів)
прикро, що фотоапарат у руках людини зв ищою освітою вловив лише "сміття"
Відповісти
Я так дуже люблю це містечко, що мені дуже глибоко начхати, що Ви там всі пишите
Відповісти
Автор фотографій з Львівщини або Франківщини. Друже, я давно живу за кордноном, скоро повернусь. Люблю Любешів, Україну, Росію теж люблю
Відповісти
що любомль що любешів майже однаково з радянських часів а справді покажіть нових украінців як живуть а сміття не цікаво
Відповісти
це все заказуха перед виборами була, щоб показати все негативне від що залишилось від соціалізму, це було видно по фото, які були зроблені в тих місцях з допомогою провідника!
Відповісти
І бувають же люди з фантазією
Відповісти
Таке враження, що автор навмисне вишуковувала якісь недоліки, прогулюючись Любешовом. Шановні, не все так погано у нашому домі ,як здається. Любешів - чудове історичне містечко. Звісно, як і всюди, недоілків вистачає. Але де їх немає? Можна отакі ж кадри віднайти і в Луцьку, і в столиці. Правда,якщо поставити собі за мету шукати один негатив. Любешів розвивається, будується, тут дивуть чудові люди. невже автор цього не побачила???? Соромно, колеги-журналісти, соромно!
Відповісти
Все так і є, бардак і захолустя, хто живе, може й не помічає, шкода, при нормальній місцевій владі можна було б зробити гарне містечко, все для цього є, річка, ліс, чудова природа, давня історія, добрі люди, а так лише стадіон радує, стару браму і то не можете відремонтувати, музей зробити. Вибираєте людей яким Любешів байдуже, того так і живете.
Відповісти
Сфотографуй все нове.Оновлену бігово доріжку у парку,новий магазин Наш Край,НОві знаки,зебри.І фотографуй Любешів.НЕ фотографуй такого що у нас навіть небуло.Я напевно би краще сфотографував усе нове.
Відповісти
Любешів набагато кращих ніж так як тут все показано. Будь ласка, оновіть сфотографуйте Любешів реальними очима, майдинчик, парк, стадіон "Колос", нову бігову доріжку на якій тепер тренеруються наші чудові легкоатлети,магазин "Наш Край", кафе "Містечко", нашу чудову школу та коледж, банки, нашу лікарню яка зараз на оновленні. На цих фото що тут є він описаний дуже поганим і жахливим селищем, але жителі знають що це все не так, і люблять своє селище ЛЮБЕШІВ!!!
Відповісти
вона сфотографувала те, що їй кинулось перше в очі, чому вона має показувати все з гарної сторони?
Відповісти
Я нічого проти немаю, але всетаки Любешів набагато кращий навіть за Київ(околиці), в нас не настільки багато сміття ніж там! Можите поїхати і перевірити!!!! Любешів гарний і чистий!А ви зганьбили його!!!
Відповісти
Живу в Любешові давно,але таким його бачу вперше. Наче в союзі знаходимось. Очікувала більшого,наприклад на кожeн об'єкт по фотці чи якусь творчість. А де наша церква,садочки,школа,коледж з гуртожитком,кільцеве перехрестя,наче двері в містечко? Невже автор з Любешова?
Відповісти
Живу в Любешові давно,але таким його бачу вперше. Наче в союзі знаходимось. Очікувала більшого,наприклад на кожeн об'єкт по фотці чи якусь творчість. А де наша церква,садочки,школа,коледж з гуртожитком,кільцеве перехрестя,наче двері в містечко? Невже автор з Любешова?
Відповісти
Отакої!!! Шукала певну інформацію,і ось натрапила... Пані Оксано,дуже шкода,що ваші очі постійно дивляться донизу! Як зазначив хось вище: "...є люди-бджоли, які шукають красиве і на смітниках, а є люди-мухи..." -цілком згідна!!! Чи то Вас Боженько так накарав,що ви не помічаєте гарного??? Звісно-ці фото реальні...але точно така ж ситуація і в будь-якому іншому місті,чи містечку,чи навіть в селі. Всюди є недоліки,але їх тільки крихта,в порівнянні з усім хорошим ,що навколо! Будьмо відверті!Той-же Луцьк-можу вам зробити тисячі знімків сміття та радянського непотребу-тільки це ж не в ваших інтересах... Чи ви думаєте,що Луцьк це тільки проспект Волі??? Фотографувати сміттєзвалища і 2 метри біля них-оооооо ГЕНІАЛЬНО,Оксано! Так само-геніально,як ваша побудова кадру і елементарне бачення горизонту! Не зрозуміло тільки навіщо ви це робите??? Чи то задоволення отримуєте від того,що принижуєте інших? Стосовно комунізму в нашому містечку-так!Це проблема! Проблема по тій причині,що ті,хто сидять зверху-нажаль,старі діди з совками замість голови! Але рано чи пізни вони підуть! Натомість прийде молодь - свідома і незалежна!!! Яка навіть зараз робить дуже багато для розвитку рідної Любешівщини. Тож миру вам і елементарної поваги до патріотів,які люблять той шматочок землі,на якій живуть,і роблять все,аби зробити його ще кращим! А заїхати в гості і накласти купу лайна-низько,шановні!!!!!!!
Відповісти
Оля, зробіть друзями реальні, гарні фото! Знаючи ваше місто воно дійсно гарне і затишне! Хоч ці знімки і похмурі, будені... але так тепло стало в душі, коли побачила рідний Любешів!!! Звісно, автор статті зловив технікою митті, але не серцем!!!
Відповісти
На мій погляд про місто має розповідати той, хто мешкає і любить рідне місто - погляд серця! Була в Любешіві - це гарне і затишне містечко! ЗАТИШНЕ!!!
Я сама з Запоріжжя і не дивлячись на те, що воно велике, гарне, але теж вистачає куточків з брудом, і часом від того сміття складається жахливе видовище! Є райони не навіть труби вдень, вночі валять чорний дим і біля ціх заводів в районі Павло Кічкаса стоїть неймовірний сморід, а ще є частина де з труб витікає хімічна рідина, брудна і неймовірного кольору, а ще є так само названа "Річка-Смердючка"! Але ж звісно всі фотографують саме гарне у місті!
В кожному місті є свої недоліки! Починати потрібно з себе!
НЕ кидай сміття, як в - душу так і на вулицях рідного міста!
Добре, що молодь поважає місто і робить його гарнішим!
...а не так, як ВЕРХИ ВЛАДИ все собі, собі в свої кишені!
Просто зробіть фотосессію Любешівці власним поглядом про рідне містечко, воно у ВАС дуже гарне і затишне!
Я точно з радісттю розділю з захопленням і фото, і опис!!!:)
Відповісти
ось тут дійсно гарні фото http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/news/54191/
Відповісти
Страхіття, як чорнобиль. Для чого такі фотки показувати. Хіба місцевій владі шоб стидно було.
Відповісти