«Белые ресницы» або знову за парту: про що розповіла акторка серіалу «Школа» з Луцька

«Белые ресницы» або знову за парту: про що розповіла акторка серіалу «Школа» з Луцька
Лучанці Христині Олексюк всього 19 років, а вона вже встигла підкорити зірковий олімп на музичній сцені «Music box» і знятися у популярному молодіжному серіалі «Школа». Поміж тим встигає записувати авторські пісні, знімати кліпи і вести активне соціальне життя.

А чого Ви досягнули у свої sweet 19?

У форматі телефонної розмови із Інформаційним агентством «ВолиньPost» Христина розповіла трохи про себе, життя і, зокрема, серіал. Варто зазначити, що вже сьогодні дівчина приїде до Луцька разом зі своїми колегами по знімальному майданчику «Школи» у рамках останнього всеукраїнського туру акторів серіалу. Обіцяють багато цікавих сюрпризів.



«Я з Луцька, навчалася у 21 гімназії. З дитинства займалася вокалом, але зараз пробую себе в акторстві, так, як влітку я виграла народне голосування на телеканалі 1+1 і пройшла у серіал «Школа». Зіграла роль подруги головної героїні Соні», – почала розповідати дівчина.

Як дізналася про кастинг на роль у серіалі?
–Про кастинг дізналася через інтернет, тоді повідомлення про це «висіли» буквально всюди. Свою анкету на участь я подала в останній день, залишалися лічені години до закінчення прийому заявок і я наважилась. Тоді навіть не очікувала, що пройду.

Якою була реакція твого оточення, коли сказала, що плануєш брати участь і, як відреагували, коли дізналася, що пройшла?
Коли тільки сказала, що планую брати участь, то всі віднеслись дуже скептично, але водночас підтримували. Коли подала заявку, робили репости запису, просили голосувати своїх знайомих, от саме таким чином я й потрапила в сотню кращих. Як усі дізналися, то нереально раділи. А коли вже підтвердили на саму роль у серіалі, то я отримала купу телефонних дзвінків і повідомлень з привітаннями.

Важко було вживатися в роль школярки?
–Ні, не важко. Я закінчила школу за три роки перед зйомками у серіал, тому знову сісти за парту і одягнути форму для мене було цікаво. У серіалі я зіграла роль подруги однієї з головних героїнь. Мені це все було дуже близьке, я почувалася так, ніби знову опинилася у своїй школі, тому грати там практично не було що. Якщо так брати, то моя «шкільна» героїня дуже нагадує мені мене саму, а ситуації із серіалу – подібні до тих, які відбувалися в реальному життя, певно, не тільки в моєму, але і у більшості школярів.

Досвід акторства до того був?
–Перед зйомками у серіалі я займалася акторською майстерністю у студіях і на приватних курсах, тому попередня практика була і я мала уявлення про те, що означає працювати на майданчику, але реальність виявилася набагато цікавішою ніж теорія. Більш того, є два кліпи у яких я грала.

Яка кіношна «кухня» зсередини?
–Зйомки проходили дуже насичено, це для мене щось нове, я набралася багато досвіду. Хоч у мене і не головна роль, але я побачила, як знімається кіно, як відбувається гримування, переодягання. Уся закадрова атмосфера надзвичайно захоплювала. Все завжди було весело і на позитиві. Часто траплялися якісь курйозні і веселі ситуації, але зараз так і не пригадаю точно. На репетиціях і в перервах між дублями могли, і співати, і дуркувати, загалом на майданчику панувала творча атмосфера.

Як тобі працювалося із колегами по знімальному майданчику «Школи»?
–З іншими акторами серіалу у мене склалися дуже щирі взаємини. Це ж постійно працювати разом, потрібен контакт. От зараз разом їдемо в тур, то щодня зустрічаємось, бачимось на репетиціях і працюємо.



Окрім акторства ти активно працюєш і в музичному жанрі, думаю, що камер не боялася, але все ж, у якій сфері працювати важче і де ти почувалася комфортніше? Знімальний майданчик серіалу чи концертна зала?
–Я не можу розділити ці дві сфери, через те, що вокал мені близький від самого дитинства, а зйомки у кіно, як нове захоплення не можу назвати менш цікавим, хоч такими собі аматорськими відео «бавилася» вже давно. Ще коли сама була школяркою, то дуже захопилася зйомками, однокласники чи друзі були під постійним прицілом моїх камер: під час екскурсій чи прогулянок, я знімала все. Потім монтувала, а процес створення чогось новенького мене завжди захоплював.

Не можу сказати, що мені було важко зніматися у серіалі. Я побувала за лаштунками, побачила весь процес підготовки: як акторів одягають, фарбують, так би мовити, доставляють на знімальний майданчик. Це все надзвичайно цікаво. І ще можу сказати з власного досвіду і спостережень, що для того аби створити якісне кіно, потрібно щоб команда, яка над ним працює, була єдиним «організмом». Мені здається, що у нас це вийшло.



Розкажи трішки про свої вокальні досягнення, чи позиціонуєш ти себе, як співачку? Бачиш своє подальше майбутнє у цій галузі?
–Вокалом займаюся із шести років. Ще з самого дитинства співати дуже любила, тому відвідувала і гуртки, і займалася із приватними викладачами. З часом я зрозуміла, що це моє і я хочу цим займатися професійно, поїхала вчитися до Києва. Там намагалася максимально активно брати участь у вокальних конкурсах.

Безперечно рушійним поштовхом стала моя участь у проекті «The young voice» від телеканалу «Music box». Я перемогла, а опісля мені зняли кліп на дебютну авторську пісню «Белые ресницы». Це тоді для мене було щось нереальне, моя мрія, яка здійснилася вже і сьогодні, а не через років десять, як я думала. Цей етап у житті допоміг мені зрозуміти, що я повинна працювати ще більше, писати, співати і знімати кліпи. Наразі є поки дві авторських пісні, але скажу по-секрету, що я зараз активно працюю над новими треками, то ж незабаром буде багато нового матеріалу.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.