Кандидатський тест

Кандидатський тест
Кожен кандидат в депутати напередодні виборів намагався донести до свого електорату доцільність обрання саме його. Проте приналежність до політичної сили та бажання покращити добробут своїх земляків, схематично описаний у передвиборних програмах, не дають вичерпної відповіді на усі запитання виборців, і навіть найрозгорнутіші піар- та агіткампанії доносять лише відфільтровану та вибіркову інформацію, яка заважає виборцю зорієнтуватися у найголовнішому: А що він/вона за людина?

ВолиньPost пропонує поглянути на кандидатів, які балотуються в одномандатному виборчому окрузі № 22 (Луцьк) з дещо іншого боку. А саме: їм запропонували відповісти на ряд простих запитань, які не мають стосунку ні до політики, ні до виборів. На нашу думку, відповіді на ці питання допоможуть лучанам краще зрозуміти тих, кого вони обиратимуть у найближчу неділю, 28 жовтня.

Питання стосуються освіти, кар’єри, родини, побуту, моральних цінностей. Відповіді кандидатів коментує професійний психолог. Аби уникнути упередженості, психолог працював з анонімними відповідями, не знаючи прізвища.

Троє кандидатів відмовилися взяти участь у проекті «Кандидатський тест»: Ігор Палиця, Петро Гайдучик та Юрій Недужко.

ВолиньPost неодноразово звертався у виборчий штаб народного депутата України Ігоря Палиці, там розповідали про виключну зайнятість кандидата та про «несерйозність» задумки. Врешті повідомили: Палиця не буде відповідати на питання проекту «Кандидатський тест».

Ми звернулися безпосередньо до Палиці під час однієї з його зустрічей із виборцями. «З понеділка» - так відповів кандидат, не захотівши уточнити, коли саме він буде готовий відповісти на 15 простих питань.

Кандидат від Партії регіонів, головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Петро Гайдучик виявився напрочуд несамостійним і «партійно дисциплінованим»: право вирішувати чи буде він відповідати на питання Гайдучик переклав на начальника свого передвиборчого штабу Лідію Василівну.

«Він у Києві, тому відповідати на питання з може», - відповіла після кількох днів мовчання начальник штабу.

Третій з «лякливих» кандидатів – професор кафедри управлінської діяльності Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Недужко – був украй непослідовним. Відмовляючись, спочатку посилався на зайнятість. Потім – на невідповідність ситуації (навіть пропонував відповісти на питання після виборів). Згодом перестав брати слухавку. І насамкінець сказав, що просто «не хоче» відповідати на питання.

Отож, тест погодилося пройти дев’ять з дванадцяти кандидатів: висуванець партії УДАР, підприємець Ігор Алексєєв, кандидат від Європейської партії України, голова ради обласної правозахисної ГО «Народний адвокат Волині», депутат Луцької міської ради Олена Голєва, генеральний директор ТзДВ «Юридична компанія «Ліга права», депутат Луцької міської ради Андрій Козюра, висуванець Об’єднаної опозиції «Батьківщина», заступник директора ТОВ «Мінмат Ревербері» Петро Кравчук, декан факультету бізнесу Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік, підприємець та висуванець партії Наталії Королевської «Україна – Вперед» Ярослав Плакса, перший секретар Луцького міського комітету Волинської обласної організації Компартії України Віктор Пащук, інженер-теплотехнік КП «Луцьктепло» Сергій Сітуха та висуванець Української Народної партії, директор видавництва «Ініціал» Віталій Федосюк.

Читайте публікації проекту «Кандидатський тест»:

Ігор Алексєєв
Тарас Божидарнік
Олена Голєва
Андрій Козюра
Петро Кравчук
Віктор Пащук
Ярослав Плакса
Сергій Сітуха
Віталій Федосюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.