Як купити авто з аукціону у США: відповіді на усі питання від керівника проекту «Аукціон» WEST AUTO HUB*

Як купити авто з аукціону у США: відповіді на усі питання від керівника проекту «Аукціон» WEST AUTO HUB*
Нещодавно в українців з’явилася унікальна можливість придбати автомобіль із аукціону у Сполучених Штатах Америки без посередників, паперової тяганини і «перевірених» людей.

Систему офіційного онлайн-аукціону вперше запустили у WEST AUTO HUB, вони наразі – єдині, хто в Україні фахово працює із американським автомобільним ринком.

Керівник даного проекту WEST AUTO HUB у Луцьку Олександр Бригадир розповів, що за відносно короткий період існування послуги стала досить таки популярною серед українців, зокрема – волинян: «Люди відчули усі переваги легальної і спрощеної системи стати власником автівки з Америки, без порад сусідів і сумнівних фірм. Наразі людина може просто зайти на сайт WEST AUTO HUB, вибрати авто, зробити ставку і машина приїде», – переконує Олександр Бригадир.

Тож Інформаційне агентство ВолиньPost поцікавилося у фахівця, яким чином це зробити правильно, дешево і швидко, адже за короткий період існування ця послуга вже встигла завоювати серця українських автомобілістів.



– Чому виникла така потреба почати працювати із аукціонами? Хіба людина не може просто сама цим зайнятися і купити авто за звичною схемою?

– Ні, не може. Звичайна людина не має можливості купити автомобіль з аукціону у США, адже право викупляти автомобілі з аукціонів є тільки у дилерів. Відповідно, коли людина має бажання купити таке авто, то повинна звернутися до посередника.

– Яке рішення має WEST AUTO HUB?

– Задля того, аби максимально спростити процедуру покупки автомобіля із США цього WEST AUTO HUB заручився партнерськими стосунками із офіційними американськими аукціонами, зокрема – Copart, який є найбільшим автоаукціоном у США.

Сьогодні покупець може просто перейти на наш сайт і зробити замовлення, йому уже не потрібні посередники, які перекуповуватимуть авто, транспортна компанія, що буде займатися доставкою і брокер, який розмитнюватиме і сертифікуватиме автомобіль. У WEST AUTO HUB це все надають комплексно і з гарантією. Людина може сама зробити свою покупку через сайт і не перейматися за те, що потрібно зробити, аби сісти за кермо обраного авто.

– В чому перевага купувати авто на аукціоні WEST AUTO HUB?

– Потрібно розуміти, що автомобільний ринок здебільшого побудований на системі перекупів, де авто так само купують через аукціони і тоді вже продають споживачам. Відповідно, ціна тоді виходить набагато вищою, адже людина, яка цим займається, також хоче зробити націнку і заробити на машині, яку перепродає, тож ці продажі не завжди є прозорими. Купуючи через спеціалізований сайт, людина може прослідковувати процес на кожному його етапі.

Це, звісно, можна зробити і через вторинний ринок, але потрібно враховувати, що може «випливти» багато «підводних каменів». У випадку покупки авто із США з WEST AUTO HUB історія трохи інша, адже людина тоді розуміє, що вона купує. Має на руках історію автомобіля та усі інші деталі.

– Чому люди так часто обирають автівки саме з аукціонів?

– Перевага в тому, що ціна – набагато нижча. За великим рахунком, якщо людина не має змоги купити нове авто, то вона шукає можливості придбати його дешевше.



– Які автомобілі найчастіше трапляються на аукціонах у США?

– Ми працюємо абсолютно із усіма типами авто, але, звісно, є ТОП-автівки, які розходяться першочергово. Японські машини «йдуть» чи не найкраще, вони відрізняються якістю і надійністю, а для того, аби японцям завоювати ринок США, їм довелося у свій час додати подвійних зусиль, щоб вийти на цей ринок збуту. Вони постачають туди тільки якісні авто. Такі, як Toyota Camry, Toyota Corolla та Honda. Також із аукціонів часто розходяться популярні авто з Європи – Volkswagen Passat, Jetta, Touareg. Із американських виробників – Ford Focus, Fusion. Всі знають і розуміють, що американські «тесли» також мають гарну якість і славу. Також купують багато електроавто.

– Із якими аукціонами здебільшого працюєте?

– Аукціон Copart та IAAI, у народі – «аяяйка». Є також Manheim – закритий аукціон. Із цих аукціонів ми можемо викупати та доставляти авто.

– Як щодо ринку битих авто?

– Авто на аукціонах у США здебільшого лише пошкоджені, окрім платформи Manheim.

Що стосується самих пошкоджень, то авто, звісно, обираємо із мінімальними. На їздові характеристики і процес експлуатації це не впливатиме. Це може бути пошкодження бампера чи авто з ознакою «нормального» розходу, або ж машина, яка у США просто потрапила під град. Для американців ці авто йдуть на експорт, їм не вигідно утримувати такий транспорт для власного використання. Це здебільшого пов’язано з їхнім законодавством. Зазвичай, якщо вартість авто, для прикладу, 20 тисяч доларів, то ніхто не купує його за готівку, його беруть у кредит чи лізинг, відповідно, автомобіль страхується компанією, яка має свої вимоги до власника транспортного засобу і вимоги до експлуатації. До прикладу, існує така умова – не проїжджати певну кількість кілометрів за рік, обслуговувати його тільки у сертифікованих сервісах. Також існує тенденція: якщо є родина із трьох людей, то їм вигідніше взяти три окремих авто для кожного, аніж їздити одним і сплачувати більші податки, аби їх покривала страховка. Коли трапляється якийсь страховий випадок, то все йде через компанію, навіть якщо це вандалізм. Страхова забирає машину, віддає на аукціон. У них постійно триває такий коловорот авто.

– Яка гарантія того, що людина не придбає собі «кота у мішку», ви перевіряєте стан автомобіля лише через фото?

– Звісно,ні. В штатах трохи культурніше у цьому плані. З моменту покупки автомобіля уся його історія зберігається в американській базі даних. Його можна перевірити на наявність пошкоджень, ремонтних робіт, перелік власників. Є також велика перевага того, що скручування пробігу у штатах немає, бо за це передбачена кримінальна відповідальність.

– Існує така тенденція, що купувати автомобілі із аукціонів у США радять із штатів, де умови клімату – сухі та не передбачають тривалих дощових періодів, чи правда це?

– Такої переваги немає, кращим фактором для покупки є все ж ціна авто. Якщо транспорт потрапляє на аукціон, то він довго не застоюється і знаходить нового власника вже за декілька тижнів. Сам фактор перебування на аукціоні не є ключовим. Якщо клімат сухіший, то це може бути тільки приємним бонусом, але не ключовим.

– Зорієнтуйте у ціновій політиці: «від» і «до», за скільки можна придбати авто з аукціону у США, враховуючи аукціонний збір, доставку, розмитнення та послуги ТСЦ МВС.

– Від самого мінімуму. Якщо брати старіший автомобіль, то можна його знайти і за 300 доларів, але це буде не вигідно, бо накладні затрати на розмитнення і доставку будуть більшими, ніж сама вартість автомобіля. Якщо брати новіше авто (той самий Volkswagen Jetta чи Ford Focus), то його можна купити за 2 тисячі доларів на аукціоні, з аукціонним збором – 2300, 2400. В Україні він обійдеться – 7– 8 тисяч доларів.



– Хто забирає машини з Америки і везе до України?

– Партнер WEST AUTO HUB.

– Скільки часу потрібно для того, аби людина сіла за кермо своєї нової машини, починаючи із моменту реєстрації на аукціоні та вибору авто?

– Це може залежати від того, де знаходиться автомобіль і з якого порту він йтиме. В середньому це – півтора–два місяці часу. Сам процес доставки може тривати місяць.

– Існує три типи аукціонів – закритий, відкрити й і закритий з можливістю зробити свою ставку. Чи користуєтесь усіма?

– Це швидше типи лотів, яким чином попередні власники можуть викладати свої авто.

Існує система так званого «чистого» продажу – яку б суму не запропонували, автовласник продасть машину. Є також варіант – доба на роздуми за тихоокеанським часом. Також можна поторгуватися, але таких варіантів лотів вкрай мало. Переважна більшість – лоти «чистого» продажу, які йдуть від страхових компаній. Є такий момент, що бізнес – досить великий, то там також може бути багато підводних каменів. Це все ми перевіряємо детально. Перш за все – чи це не підставний автомобіль, друге – чи це експортна машина, а не призначене лише для продажів у середині країни авто.

– Чи користується попитом ця послуга на українському ринку?

– Так, в останні роки вона стала досить популярною в Україні. Попит постійно зростає. Наразі ми у WEST AUTO HUB доставляємо авто лише під замовлення.



Розкажіть, як власне скористатися цією послугою на сайті WEST AUTO HUB

Для початку потрібно зайти на сайт WEST AUTO HUB у розділ «аукціон авто», тоді користувач потрапляє на відповідну вкладку. Через цей додаток також існує можливість проводити прямі продажі, тобто «брати» ті авто, які наразі є в наявності в Україні, або ж взяти участь безпосередньо у аукціоні.

На сайті є фільтри, за якими можна підбирати авто за потрібними характеристиками чи якостями.

Якщо сподобалася машина, то ми натискаємо на «взяти участь у торгах», тоді є вибір «купити зараз», та «взяти участь у аукціоні».
Перший варіант передбачає покупку автомобіля за ціною, яку запропонував першокласник без торгів, тоді лот забирають відразу, інший – навпаки, є можливість трохи «збити» вартість. Коли людина обирає другий варіант, то система пропонує зареєструватися на сайті, тоді відбудеться підписання договору із WEST AUTO HUB.

Згодом відбувається верифікація за депозитною системою у розмірі 500$.

З моменту, коли людина зробила ставку, вона взяла на себе відповідальність: або придбати машину, або заплатити за розгляд.

Опісля користувач потрапляє на систему банку і «закладає» суму, яка блокується на карті під час торгів. Тоді вже відбуваються безпосередні торги за обраний автомобіль.

Олександр Бригадир радить звертатися за допомогою до фахівців, адже вони знають, як правильно працювати у таких системах і взяти транспортний засіб за мінімальною ціною.

У WEST AUTO HUB пропонують повний комплекс: від моменту вибору авто до того часу, коли новий власник сяде за кермо, враховуючи усі процедури покупки.

Контактна інформація:
[email protected]
https://westautohub.ua/ua/
0 800 33 49 72
село Струмівка, вул. Рівненська, 74
Додаткову інформацію можна знайти також на сторінках у соцмережах, Viber і Telegram-каналі компанії.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.