Якісна освіта, формування лідерів і щасливих людей: у Луцьку «Years» запрошує на навчання*

Якісна освіта, формування лідерів і щасливих людей: у Луцьку «Years» запрошує на навчання*
Школа «Years» у Луцьку – це унікальний приватний заклад, у якому поєдналися якісна освіта, професійний викладацький склад та невимушена ігрова атмосфера. Тут націлені на те, аби виховати не просто освічене покоління, а справді успішних та щасливих людей. Для цього у закладі створили всі необхідні умови.

Інформаційне агентство ВолиньPost завітало на день відкритих дверей до колегіуму, аби дізнатися трохи більше про заклад, переконатися у його унікальності та розповісти про його переваги нашим читачам.



Екскурсія закладом

Розпочався захід із невеликої мандрівки кабінетами. Площа приміщення сягає 900 м² і розрахована на 150 учнів. У школі тепло, а завдяки сучасній рекупераційній системі вентиляції – повітря в приміщенні завжди свіже.

Зауважимо, що у колегіумі – належне якісне освітлення, що для дитячого зору – неабияк важливо.

У класах – ексклюзивні меблі з екологічної деревини, інтерактивні дошки та підлога, а також новітнє програмне забезпечення, зокрема 3D-принтер. Є власна бібліотека, простір для відпочинку та самостійної роботи, спортивні зал та майданчик.



Під час екскурсії їдальнею батьки мали змогу оцінити гігієну на кухні та переглянути професійне обладнання. Меню для учнів розробляв дієтолог, обов’язково враховуючи вікові особливості організму. Стежать тут і за водним балансом діток.

У закладі впродовж дня працює медичний пункт. Аптечка забезпечена всім необхідним. Тут і тиск поміряють, і температуру. Потрібну пігулку теж запропонують, але спершу зателефонують до батьків.

Хвилюватися не варто й про безпеку учнів, адже школа оснащена системою контролю доступу в приміщення, є відеоспостереження, пожежна та охоронна сигналізація, а також цілодобовий нагляд.



Особливості навчального процесу

«Years» - це ліцензований приватний заклад загальної середньої освіти, окрім того, це школа повного дня. Діти тут перебувають з 8:30 до 18:30.

«Нас цікавить те, що цікавить дітей, ми зважаємо на їхні інтереси. Якщо ми маємо читати і знаємо, що школярі обожнюють динозаврів – то будемо читати про них! У математиці використовуємо дуже багато саме наочних матеріалів, адже так інформація значно краще сприймається», – зазначила вчителька молодших класів Тетяна Фелістович.



У школі з дітьми спілкуються нарівні. Учні можуть підійти до будь-кого із працівників, і ті радо допоможуть, щоб не трапилося. Такий рівень довіри створює у школі певну атмосферу. Школярі не хвилюються, не бояться помилитися. Діти із викладачами щирі і нерідко самі пропонують цікаві завдання. А найголовніше – їхню думку справді беруть до уваги, адже малюкам важливо бути почутими.

А ще тут є власна шкільна валюта! Отримати її можна не просто за гарні оцінки, а за наполегливість та креатив. А вкінці року придбати за ці «гроші» можна різні товари, як-от кружки, ігри чи футболки.

До слова, «Years» – перший заклад у Волинській області, який долучився до програми «Лідер у мені».

Цікаво й те, що діти у колегіумі володіють складними термінами.

«Наприклад, хлопчик на уроці назвав себе проактивним. Це свідчить про те, що учні дійсно розуміють значення складних слів», - розповідає вчителька.

Щодо батьківських зборів власниця та директорка закладу Валентина Галущак каже: тут все індивідуально.

«Після кожної чверті батьки особисто можуть ознайомитися зі свідоцтвами досягнень, робочими зошитами та діагностичними завданнями та поспілкуватися з педагогами, аби отримати рекомендації, наприклад», - зазначає пані Валентина.

Окрім того, директорка розповідає: у школі є інклюзія.

«Дітки йдуть в інклюзивно-ресурсний центр, де визначають рівень підтримки, наприклад, чи потрібна допомога асистента, за якою програмою рекомендують навчатися. Наші педагоги створюють комфортні умови, аби учні відчували себе особистістю. Відповідно – інші школярі формують емпатію, а проблема толерантності у сучасному світі – доволі актуальна», - стверджує власниця школи.



До того ж, «Years» – це не лише про якісну освіту, а й про дитяче щастя, командну підтримку та справжню любов! Бо заклад націлений випустити успішних та задоволених життям людей. Адже, окрім кваліфікованих та привітних викладачів, діток супроводжує психолог.

У викладацький колектив втрапити не просто, фахової підготовки – замало. Треба обожнювати дітей і горіти справою, якою займаєшся. Якщо ж такий «відбір» потенційний працівник пройшов – він починає вчити інноваційну програму.

Зазначимо, у школі є можливість отримати подвійний диплом, тобто на завершенні навчання у «Years» отримують український сертифікат загально-освітнього середнього зразка і американський документ в одному з найкращих ВНЗ в Арізоні. Учні мають змогу не лише займатися з потужними закордонними викладачами, а й отримати такий собі «доказ» про це на папері.

Поглиблена англійська

У школі – поглиблене вивчення англійської мови: уроки іноземної – 6 разів на тиждень. Не зважаючи на те, що викладачки у школі доволі молоді – за плечима у них величезний досвід. Зокрема, Анна Добровольська навчає тут англійської та китайської мов. Дівчина навіть викладала в Америці та у Китаї, видала книжку і створила власну методику вивчення китайських ієрогліфів. Не лише англійську викладає й Вікторія Захарчук. Окрім викладацької діяльності, дівчина – сертифікована тренерка програми «Лідер у мені» і авторка трьох збірок поезій.



На уроках іноземної мови у школі використовують сучасну матеріальну базу. Нові британські методики вивчення, вдалі підручники, спілкування з носіями і заняття у невеликих групах – у поєднанні гарантують чудовий результат.

Головна мета – не просто багато спілкуватися англійською, бо «так треба», а хотіти нею розмовляти і розуміти мотивацію її вивчення.
Важливо й те, що англійською тут проводять різноманітні тематичні вечори, наприклад, вечір піци, свято гарбуза, вечірку зі слаймами тощо. Тож діткам такі корисні забавлянки неабияк цікаві.



На уроках іноземної діти ще й «працюють». Аби навчитися самодисципліні, вони вибирають собі професію, так звану роль, яку виконуватимуть у класі. До прикладу, хтось відповідає за книжки, хтось – за стільці, а хтось протягом уроків допомагає однокласникам із ручками. Ну і, звісно, є адміністратор – той, хто стежить за виконанням обов’язків «колегами».

Щоправда, викладачі закликають розпочинати вивчення іноземної на підготовчих курсах. Там знайомляться з алфавітом і діти починають орієнтуватися в елементарних словах, які легко запам’ятовуються наочно. А вже у першому класі повноцінно читають.

Враження батьків учнів «Years»

На день відкритих дверей запросили й батьків учнів, аби ті поділилися своїми враженнями та успіхами своїх дітей.

Мама другокласника пані Катерина зізнається: одним із головних важелів у виборі навчального закладу була саме директорка колегіуму:

«Валентину – власницю закладу, знала особисто, вона була моєю викладачкою в університеті. Це людина, яка завжди прагне досконалості та викладається на всі 100%».

І додає: за півтора року навчання – жодного разу не пошкодувала, що обрала саме цю приватну школу.



«Дитина реально не хоче йти зі школи додому. Тепер – проблема її забрати (сміється – ред.). Психологічний клімат тут важко описати словами. Дитина щаслива, її приймають як особистість. Не так, як ми звикли у звичайних школах: дітей заганяють у певні рамки, шаблони, хочуть, щоб вони були зручними для вчителів. А тут – навпаки», - стверджує жінка.

Мамі хлопчика особливо імпонує заняття з психологом, бо, каже, дитина тепер може з легкістю описати свої емоції та почуття, а, отже, спілкування в сім’ї стає ще на рівень кращим.

До слова, у школі діють різноманітні академічні студії: робототехніка, шахи, Speaking Club, творчі заняття: хореографія, балет, риторика, арт-студії, акторська майстерність, вокал, гра на інструментах та різноманітні гуртки фізичної активності: гімнастика, футбол, настільний теніс, волейбол, баскетбол, карате, бойовий гопак. Тобто думати про дозвілля дитини за межами школи – не варто, бо тут подбали за вас.

Зауважимо, у школі заборонені ґаджети (їх можна лишити у шафці). Таке правило запроваджене для того, аби учні були максимально зосередженні на вивченні матеріалу та живому спілкуванні. Також щодня у розкладі є заняття з фізкультури.



Тато першокласника пан Андрій із колективом «Years» знайомий не перший рік, адже його син відвідував і дитячий садочок, також створений керівництвом колегії. Різниця між приватними за загально-освітніми закладами, каже татусь, чуттєва.

«По-перше, 4-разове харчування. Дуже важливо, що є сніданок! Інколи не встигаєш приготувати, бо біжиш на роботу, а так впевнений – дитина буде сита. По-друге, немає домашніх завдань (учні мають години самопідготовки у школі, - ред.). Не робив їх сам, не хочу робити й сину (сміється). По-третє, не треба носити в портфелі зошити та книжки, бо все є тут – на місці. Великим плюсом є й те, що школа працює майже завжди. Коли починаються канікули в державних школах – зупиняється робота, мусиш підключати батьків. А тут такого немає. Дитину можна лишити на повний робочий день», - перелічує переваги пан Андрій.

І додає: для сім'ї важливо, аби дитина була щаслива, впевнена в собі і мала жагу до знань. І наразі школа із цим чудово справляється.



Сінгапурська математика та STEM

Гордість закладу – сінгапурська методика вивчення математики. Особливість полягає в тому, що півтора року (3 семестри) діти формують обчислювані навички, тобто працюють з числами і багато рахують. А з другого класу, коли є більш свідомими, вивчають різні поняття, одиниці вимірювання, розв’язують задачі. Сінгапурська математика – це про розуміння, а не про заучування.

«У першому класі ми сформували поняття про множення. Зазвичай, у другому – її просто вивчають, а ми спочатку пояснюємо, що це таке, тобто додавання чисел. Дітки розкладали предмети на групки, аби наочно утворити цей процес. А вже згодом – починали лічити. Ми не просто завчили, що два на два буде чотири, ми усвідомили, чому такий результат. Трапляється, що на іспиті через хвилювання «табличка» може вилетіти з голови, а от наші учні знайомі з різними способами обрахування», - розповіла Тетяна Фелістович.



Не менш цікавим є предмет STEM, який поєднує фізику, хімію, біологію, інженерію та математику. Дисципліну вивчають з першого класу, тобто коли впроваджуватимуть окремі з переліку предмети у старших класах – дітям буде простіше, бо вони сформують уявлення ще на початках.

«3-4 клас уже розуміє, як працює електростанція, бо вони її зробили. Орієнтуються, як працює атомна станція і можуть це розказати. На принципі вітряка розуміють, як працює вітрова електростанція. Усвідомлюють, як генерується енергія загалом. Діти слухають не «суху» теорію, а творять руками. Ось зробили машинку на сонячній батареї», - розповіла заступниця директорки Наталія Кобець.

Теорія підкріплена практикою – формула успішного засвоєння навчального матеріалу.

Ціни

Загальна вартість навчання за рік становить 154 500 грн. Розрахуватися можна трьома платежами або ж внести повну суму і отримати 5% знижки.

Місяць у школі підготовки коштує 8 900 гривень.

До слова, у вартість навчання входить уся потрібна канцелярія. Батьки також не доплачують за додаткові заняття, якщо раптом у дитини виникли складнощі у вивченні предмету – консультація безкоштовна. Безоплатна і діагностика логопеда. Доплачувати доведеться хіба за подальші прийоми.

Детальніше про школу можна дізнатися на офіційному сайті та сторінках у Facebook чи Instagram.
Адреса: вул. Стрілецька, 12а
Контактний номер: 098 422 70 74



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Якісна освіта, формування лідерів і щасливих людей: у Луцьку «Years» запрошує на навчання*
19 лютий, 1919, 13:47
Як вибрати електролобзик*
28 вересень, 1091, 12:57