Вареники ТУТ: смакота по-українськи*

Вареники ТУТ: смакота по-українськи*
У Луцьку тепер є особливий національний фаст-фуд – Вареники ТУТ, де можна смачно й дешево потішити себе традиційними українськими варениками та іншими наїдками.

Коли він з’явився, одразу ж виникло бажання навідатися у цей зовсім новий для луцької публіки заклад. Одні друзі були впевнені, що то гламурна ресторація для поціновувачів традиційної української кухні, інші переконували, що то звичайна, нічим не особлива варенична.

Але вже після перших відвідин цього фаст-фуду я зробила для себе гарне відкриття: Вареники ТУТ – заклад для усіх. Сюди йдуть дорослі й діти, люди не дуже грошовиті й ті, хто звикли проводити час у дорогих ресторанах. Це заклад, який об’єднує. Від фаст-фуду тут – швидкість обслуговування і демократичні ціни, від ресторану – якість страв.

Щойно ти потрапляєш у Вареники ТУТ, у тебе на обличчі з’являється посмішка – від музики, яка лунає. Традиційне українське «гоп-гоп» миттєво піднімає настрій і створює гарну атмосферу. А гостинність і привітність персоналу, який тебе зустрічає й допомагає зорієнтуватися, наповал перемагає навіть найбільш скептичного й вимогливого клієнта. Чого тільки варті посмішки хлопців, котрі зустрічають гостей!




У Вареники ТУТ спокушає завітати навіть інтер’єр, виконаний у національній стилістиці. Все яскраве, барвисте – ну, просто любо глянути. До стелі на спеціальну конструкцію підвішені справжні глиняні глечики, стіни розмальовані традиційним українським розписом. Все облицьовано розкішною плиткою ручної роботи, яку так і хочеться розглядати.

Головне у цьому закладі швидкого харчування – марміт, який постійно підігрівається. Тут у глибоченних мисках у тепленькому маслі купаються досконалі з вигляду й ідеальні на смак вареники, яких є аж вісім різновидів. Можна спробувати вареники з м’ясом, печінкою, картоплею, грибами, сиром, капустою, вишнями і навіть ліниві вареники. Всю цю смакоту пропонують засмачити шкварками, цибулькою, сметанкою, медом чи навіть варенням.

У фаст-фуді запевняють: вареники не просто якісні, бо це продукт власного виробництва, ці вареники ще й наповнені світлою енергетикою тих, хто їх власноруч виліплює. Усе просте, натуральне, українське, без домішок.

Вареники – головні, звісно, але не менш апетитно виглядає й свіжо солене сало, смалець з часничком, кров’янка, шинка й ковбаска, оселедець з цибулькою, яке смакує з картоплею в мундирах, домашнє соління, грибочки, свіжі овочі й фрукти. А для повного щастя – свіженький борщ або суп.

Запивати українські наїдки пропонують чаєм, кавою, соком, пивом або ж смачнючим лимонадом власного виробництва.

І коштує усе це 7 гривень за 100 грамів, так само як і 7 гривень вартуватиме будь-який напій.

За чистотою і наявністю вареників та холодних закусок слідкують хлопці-мармітники, які, крім того, при потребі і розкажуть, і покажуть, і допоможуть гостю.

Але найбільше вражає у фаст-фуді Вареники ТУТ – це відкрита кухня. У якому закладі в Луцьку ви ще можете на власні очі спостерігати за роботою кухарів? А тут кухня відкрита для кожного відвідувача: цікаві можуть роздивитися, як киплять вареники, як нарізають і смажать сало на шкварки, як викладають холодні закуски. Словом, все «від а до я». Ніхто не забороняє заглядати і навіть розпитувати, але коли проходиш повз вікно у кухню, то за смакотою, яка дивиться на тебе, уже й нічого не бачиш.

І хоч Вареники ТУТ – фаст-фуд, у якому діє правило самообслуговування, але прибирати після себе посуд не потрібно, для цього є уважні офіціанти. Та й посуд не пластмасовий, як це традиційно буває у закладах швидкого харчування, тут – щира українська тарілка.

В обідню пору тут яблуку ніде впасти, хоча місця не бракує. У залі – понад 30 столиків, які готові вмістити одночасно понад 150 гостей.

Субота й неділя – сімейні дні, дітлахам роздають повітряні кульки. Я навіть була свідком, як тут святкували народження малюки у вишиванках, смакуючи вареники.

Тут завжди є люди, завжди гарна українська атмосфера. У фаст-фуді можна взяти смакоту із собою у пінопластові ланч-бокси. А якщо є бажання поласувати варениками вдома, то можна навіть купити їх у замороженому вигляді й приготувати, скажімо, на вечерю.

***

Традиційна українська кухня – не просто смачна, а й корисна на відміну від швидкої американської їжі, яку нині всіляко нав’язують українцям. Потішно, що Вареники ТУТ відтепер є не тільки у Львові, Києві та Одесі, а й у рідному Луцьку.

Фаст-фуд Вареники ТУТ: м. Луцьк, проспект Волі, 1, універмаг "Луцьк", 5-й поверх.

Алла БЕРЕЖНИЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 71
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки часом (доволі часто) тої смачної кавуськи з молоком якраз таки за 7грн. нема- у м. Львів коли не приїдеш ЗАВЖДИ Є,систематично, коли не буває, то за 20хв. вже готова є...., а там, у ЦУМі... Бровін є поруч за 14грн., тому й "домовленість" видима простому люду дає про себе знати, дуже це вже видно)!!!
Відповісти
Зайшов туди для цікавості раз. Набрав по 2 вареники кожного виду (несолодких), плюс взяв їхній лимонад і каву. Заплатив 45 гривень. Але коли з"їв - поняв, шо набрав забагато )))) Плюс нашо взяв і каву і лимонад - тоже непонятно.

По моїх прикидках поїсти тут можна нормально за грн 30. цілком, по-моєму
Відповісти
Обедаю там ежедневно. Единственное, что не нравится - ручки черпаков, которыми надо набирать вереники, иногда бывают жирными. а так - все просто супер. очень вкусно и недорого
Відповісти
Блиииин ну почему на 5 этаже?????????????????
Відповісти
А які проблеми? Ліфт же ж є!
Відповісти
А вареники в Бровіна справді відповідають усім смаковим стандартам цієї національної страви. І це чи не єдиний заклад громадського харчування в Луцьку з такими смачними варениками. Широкий вибір на всі смаки, вареники великі, бо в інших закладах можна покласти 5 штук в рот і ще в чотири пальці свиснути. Бровін - молодець! Так, Олеже, тримати! А "Лучанка" завжди рве гланди через дупу, але то справа її характеру. Кавуська (як вона називає), є для різних людей: комусь смачна з жолудів і каштанів за 7 гривень, а хтось може заплатити і 15-ть. Це ж - по доходах.
Відповісти
А Ви читати вмієте?:))) Яке відношення до права влосності має пан Бровін до "Вареники тут?":)))) Н да... нема що сказати)
Відповісти
Самокритично,самокритично)
Молодець,що вмієш з боку себе оцінити)
Ще б мізкам це допомагало-супре було б!!!
Відповісти
Зорганізувати роботу будь якої забігайлівки чи кафе, це треба вміти. До честі пана Бровіна, йому це вдається. А якщо тебе душить жаба, з'їшь вареників, та спробуй заспокоїтись)))))))))))))))))))))))
Відповісти
У Луцьку я їх не їм та не їстиму, а то ще травануся: у пана Бровіна вже далеко не той рівень,що був раніше: просиш піццу з ПОМІДОРАМИ, а тобі приносять без, такщо...,щоб Ви мені не казали,що вона італійська:),їй до італ. індіградієнтів ще дуже і дуже далеко, польська продукція там процвітає))), а тим більше зараз,вже як мінім. 2 р. все перейшло на польське, адже дешевше,проте, ціни виросли у 2 р.!!! Такщо ще Вам треба вчитися))), мені якось на Луцьк всеожно,лише шкода,що з норм. закладів заклади стали типічними низькими,а вартість не відповідає якості!!!Тому перш ніж щось писати-думай головою!!! А вареники...,як вареники...
Відповісти
З твоєю пенсією тільки дома сидіти,про що ти лепечеш????про які бари,ресторани????хто тебе стару шкапу туди запросить???
Відповісти
Це ти про себе? Розумно,знаєш яка ти людина в дзеркалі,розумієш,що вже "потяг пішов" таки на пенсію...
Відповісти
Самокритично,самокритично)
Молодець,що вмієш з боку себе оцінити)
Ще б мізкам це допомагало-супре було б!!!
Відповісти
А Ви італійську піцу куштували (у Мілані,Римі)???
Ось вона як раз і нагадує фаст фуд!!!!
Сама смачна піцца - GP!!!
Відповісти
Порада власникам: виясніть питання з фаст-фУДОМ, який поряд з вами там. Ми з подругою якось були і нечаяно сіли за їх стлик. навіть уваги не звернули. до нас підійшла якась неприємна жіночка і каже "ви у нас нічого не заказували то пересядьте". а ми вже розклалися, розслабилися.... було неприємно.

Якусь перегородку поставте чи шо
Відповісти
Світлано Володимирівно, дякуємо за пораду. Так, дійсно це неприємна ситуація, яку ми вже вирішили з нашими колегами, які поруч. Надалі, Ви можете смакувати варениками за столиками наших друзів-колег :)
Відповісти
Справді? Дуже приємно чути. У них там столики вкритул до вікон, з яких видно згори весь центр міста. Сиділа там, і все зиркала - так за ними хотілося посидіти )))))
В понеділок же ж піду!
Відповісти
Люблю там їсти,вже таку д*пу там наїла,що в двері боком пролажу.
Відповісти
Самокритично,самокритично)
Молодець,що вмієш з боку себе оцінити)
Ще б мізкам це допомагало-супре було б!!!
Відповісти
Наш шеф кухар запевняє, що від ВАРЕНИКІВ не повніють :) Смачного Вам!
Відповісти
Неправда,я від вареників наїла 30 кіло,в двері боком проходжу...
Відповісти
А я офігів від того, шо кави можна скільки хоч, і всеодно 7 грн. Налив собі пів тої стаканюри. І не допив, само собою.....
Відповісти
Гарно там
Відповісти
Дякуємо :)
Відповісти
Я досить часто беру вареники з собою на весь офіс. За 70 грн. зїдаємо КІЛОГРАМ їжі. Це якийсь шок, але смачний!
Відповісти
А шо, там можна з собою брати?
Відповісти
Так Ярино!
Відповісти
Я люблю заходити туди на вареники, бо дуже смачні, а ще задивляюсь на дівчат. Усі вони там дуже красиві (хай Бог мені прощає гріх, я вже трохи пристаркуватий, але я крадькома). Коментатор "Журналіст" правий на 101 відсоток. Смачніших вареників немає в світі, а молодим хлопятам скажу: дівчина, яка вміє приготувати смачні вареники - чудова господиня і прекрасна майбутня дружина. Візьміть собі на "рахунок".
Відповісти
Я тобі так скажу: жінка яка вміє готувати, красива та самодостатня в тобі явно потреби не має, вже можу сказати 100%,адже, та людина,якій потрібен повар на кухні-це непотріб, бо сам нічого не вміє робити), а та яка вміє готувати і словом не лбмивиться про це,а просто мовчки покаже,що вміє готувати і той хто дійсно любить, бдуде кохати не за те,що вміє чи не вміє готувати,а просто за те,що саме ця людина поруч, за те що Бог дав таку чудову мо-ть кохати та бути коханим, а якщо ще брати на "рахунок", то ти хто Білл Гейтс чи Бредд Пітт?:) Ще ти собі на рахунок візьми,шановний)))
Відповісти
Ага,а тебе так багато кохали,кохали,що всі повтікали....і шо ти тут лепечешь, мелешь,аби язиком молоти,теж мені Анжеліна Джолі, ду*а в двері не пролазить...
Відповісти
Н да...,мабуть,в вас точно уявлення про мене інше ніж воно є)
Цікаво,куди мій чоловік втік?)))
Відповісти
Ну бидлохамство непереборне якою б прекрасною не була обгортка! Те "ну пересядьте" теж на собі відчули, прийшли туди вперше, дитина просила, ще не знали що до чого і теж сіли не за білі, а за червоні столики, після "ну пересядьте" йти туди більше не хочеться. Справді перегородку якусь, або хай офіціанти пояснюють, що до чого при вході що до чого.
Відповісти
"З м’ясом, печінкою, картоплею, грибами, сиром, капустою, вишнями і навіть ліниві вареники".

І все????

А разом картопля і гриби??? А разом картопля і сир(несолодкий)? А квасоля? А гречка? А чорниці? Полуниці? Яблука? Мак?
Відповісти
Дякуємо за рекомендації, нам дуже важлива Ваша думка. Працюємо над збільшенням асортименту.
Відповісти
Вареники ясно що смачні. Але от з повним підносом між столиками пропихатися трохи незручно, надтоо близько один до одного вони стоять
Відповісти
Йшов туди, чекаючи дурного гламуру і захмарних цін. Був приємно вражений - і передусім продуманістю того, як усе розміщено. Ці столи з мисками і іншою іжею, і кас багато. і толкучкі немає. Прикольно
Відповісти
пан Бровін, якщо я не помиляюсь, купив франшизу на "Вареники тут" і правильно зробив - у луцьку такого ще не було. У Львові це дуже популярне місце в Ашані. Можна смачно поїсти і не лише вареники - соління-квашіння, варені овочі,- для тих, хто не хоче гладшати!
Відповісти
Олеже, усе на вищому рівні, але немає горілки. Де ти бачив українські вареники без горілки? Купи ліцензію на алкоголь, а то змушений з собою нести в кишені стограмівку і крадькома пити з рукава. Негоже так, я ж ніби-то інтелігентна людина.
Відповісти
На четвертому фото зверху на розрахунковому вузлі - красива дівчина в червоному картузику. Якщо вона вміє смачно готувати, то я її заберу разом з варениками. Забезпечу красиве життя на рівні принцеси.
Відповісти
Ти знаєш с-ки є красивих дівчат,які вміють готувати?:)))
Але чи ти їм треба, ти собі хоча б влаштуй життя на рівні принца))), посмішище)))
Подумай над цим перш ніж дівчатам вимоги ставити-ще тобі їх 555555 млрд. раз треба поставити,бо вже бачу, що не вартий ти навіть чашки чаю зеленого чи чорного, не те що борщу червоного чи зеленого, чи штруделя..., тобі цукерку шкода дати,-бо "мамин" синуля досі хоче під носика гамці, сам встав ж. підняв і пішов, а самодостатній людині, яка поважає себе такі умови ниці, адже перш за все дивляться на людину,а не на твої умови,ти в селі, на хуторі таке каже,а тут думай, бо в твою сторону вже плюнути хочеться, "принце" ти, наш, англійський))),карети часом у вигляді Ролс Ройса нема?:) Вілли на березі Антлантичного океану та мами королеви нема? От то глянь під свого носика...
Відповісти
ти хвора, реально хвора...
Відповісти
цікаво, що ви взагалі всі їсте, якщо вам ці вареники є смачними?
Відповісти
в тебе "Лучанка",шо мізки,що ду*а однаково запливші...
Відповісти
Інтер’єр гарний, без заперечень. Але ціни не відповідають покупкам. ? гривень за 100 г вареників. та за 7 нривень можна вдома стілки зробити, або купити якісний напівфабрикат. Крім того, як можна по 100 г за 7 гривень продавати сметану і вареники з м’ясом. Купляєш вареники, їх ичмось поливають і за це беруть ще 7 гривень. А що тої підливи 100 г. І чи її стільки треба. Та за 7 гривень пакет сметани в "Сільпо". Зажерливо!
А фаст-фуди - це взагалі жлобство. Ходять, як телята, собою любуються. Людей нема - а гамбургер поки подадуть, який ввсього лиш готовий розігрівають, проходить 5 хвилин. Ще 5 хвилин, поки подадуть морозиво, в дірявий стаканчик, який протікає з усіх сторін. Те, що називається коктейлем, - на дно трошки морозива, потім дістає з холодильника пакет молока, вливає і ЛОЖКОЮ - не БЛЕНДЕРОМ розмішує. Навіть 200 мл не виходить. За це 9,90. Хочуть як Макдональдз, а не вдається. Але поки збагне, що той коктейль замовили, ще пройде хвилин з 5. І людей при тому нема. Одним словом, 5-ий поверх ЦУМу - повна дута ЄвЖопа.
Відповісти
на справді вас ошукують два рази, бо ви платите за вагу вже звареного вареника, а це в свою чергу гроші за воду, бо вареник під час варіння набирає в себе до 40% води. Тому за 100 г кінцевого чистого вареника ви сплачуєте як мінімум 11 гривень, що в перерахунку є 110 гривень за кілограм. Отже, звичайний напівфабрикат за 20-30 грн/кг ви купуєте з націнкою 300-400% відсотків. Це бровін :-) впізнаю "мастєра".
Відповісти
Ви, як я зрозумів, дуже заощадливий і раціональний. А чому б ще не порахувати, що відвідувачі користуються серветками, якщо можна витерти руки в штани, а носа -рукавом? А "дірявим" стаканчиком теж не обовязково користуватись: можна свій з дому взяти. Тим паче, що в "дірявий" стаканчик 200 г не входить, а лише 199? Усе це - гроші. Запропонуйте, то й ще премію отримаєте за своє "раціалізаторство"? Чи не так? З привітом ВАРЕНИКИ ТУТ.
Відповісти
не треба робити вигляд, що СЕРВЕТКИ тільки у варениках :-) і це їх героїчна заслуга!
Висока оренда і надприбуток, а не стаканчик чи серветка - тому люди і платять 70-80 грн/кг додатково за те, що їм зварили вареник, бо собівартість продукту 20-30 грн/кг.
Відповісти
вареничний, ви добре читайте. Замість того. щоб виправитись або вимагати виправлення від тих, кому платите гроші, то ви хочете блиснути своїм тупим розумом. Про стаканчик ішлося вафельний, коли стосувалося морозива, ЧИ може, вам приємно, коли на вас чи з вас капає. Ну то обмажтеся. А якщо би брати з дому стаканчик, то за що платити? Іще для тупих: серветки коштують для таких безцінь, то ж вони тут доф ормувавння ціни ні до чого. Якщо вам подбається свинство, то людиною вам не бути.
Відповісти
Вареники ТАМ смачні, а в Рокинях краще і дешевше. Та енергетика сильніша.
Тільки доїхати туди треба завчасно.
Відповісти
Відвідувачу. Діагноз - дибілізм і кретинізм. На Волині у воді мало йоду. З такими встрявати в полеміку, то краще пукнути.
Відповісти
Чого ж дибільна люся встряєв полеміку?
Відповісти
Мені також подобається. Постійно там їмо варенички. Не тільки смачно, а й цікаво.
Відповісти
Так люся й пукнула, тат так багато, що вся в шоколаді смердючому.
Відповісти
Прчитавши всі коментарі, роблю висновок: вареники смачні, сало та соління теж, лимонад непоганий, кава заварна але теж може бути, стакани для напоів великі. Ціна 7 грн. , відповідає бажанням украінського народу. Імо українське, бо воно того варте!
Відповісти
А де молодиці з повною пазухою...?
Відповісти
Тут класно і не дорого!!!
Бровін, як завжди - молодець!
А те що ви там вираховуєте вміст води - тупо!!!
Не хочете вареників ідіть в ЧікенХат, або Сушия...
Відповісти
Рахувати треба свої гроші, а не бути лохом, бо інтерєр гарний.
Не тупо, просто межа має бути, ціна обгрунтована, а так - велика тарілка, щоб соромно було два вареники покласти, тяжка тарілка - щоб не зміг вагу набраного визначити, лохотрон звичайний, очі відкрий :-)
Відповісти
Також згідна справжній лохотрон,я з чоловіком взяла трохи вареників зі сметаною, при розрахунку біля каси була в шоці, заплатила 160 грн.Глянула потім на чек що я набарла 2,2 кг... Хоча не виглядало на таку вагу
Відповісти
таке враження, що коментарі дають самі власники.Вареники не смачні і це не лише моя думка. не так вже тут і дешево. 100 грн. за двох.
Відповісти
В Цумі на 5 поверсі очікували знайти тільки ресторани,як написано у вказівниках а там ще купа магазинів виявилось,потратили всі гроші на вареники небагато залишилось,але вони важкуваті на шлунок,але якщо з салатиком то добре.Взагалі там класно і затишно у всіх закладах
Відповісти
Тут "відвідувач" хоче вареників, а не має грошей, і, соваючи мідяки на долоні, хоче щось сказати. Немає грошей, їж дома квашену капусту. А то, виходить, як у тому анекдоті:штани, штани, а насправді вкакався.
Відповісти
то ти маня й виходить платиш завжди за каку. А в мене гроші, тільки я хочу платити не за каку, а за якість і сервіс.
Відповісти
Мають бути вареники не великі і смачні, щоб в роті потопали. А "ТАМ" - великі і недоварені, та ще й дорогі: за 100гр.-7грн., а за 200 - 14,00, отже, порція як в ресторані. Проте реклама - класна, приваблює і заганяє гіпнотично. Лише біля каси розкриваєш рота і кажеш: "ОГО!"
Відповісти
Вже піцу не їдять то перейшли на вареники. втрачають свої позиції заклади славнозвісної компанії. У Луцьку з'являються заклади кращого рівня.
Відповісти
Все таки, і піцу ідять, макарони їдять, і тістечка їдять, і каву дорогу п'ють, вже і вареники їдять. А головне, що славнозвіснa компанія навіть у скрутні часи знаходить підхід до всіх.
Відповісти
Яків - жид, тому йому смачні не вареники, а жидівська маца і печена цибуля. А які ж в Луцьку "заклади кращого рівня"? повідомте - подивимось.
Відповісти
Нагадую - це НЕ ресторан, ЦЕ-ФАСТФУД, і 150 гривень рахунок на двох без алко... ЦЕ ДУЖЕ ДОРОГО, навіть в обласному центрі і в новому ЦуМі , власники-адміністратори спустіться на землю, ви на волині - будьте ближче до людей...
Відповісти
Ого!!! 150 гривень на двох?!!! У варениках?!!! Це більше ніж по кілограму їжі на кожного?!!! Оце апетит!
Відповісти
Для Стаса. Орендну плату треба якось покривати.
Відповісти