AMD б’є Intel та інші баталії: назвали лідерів на ринку комп’ютерних комплектуючих в Україні*

AMD б’є Intel та інші баталії: назвали лідерів на ринку комп’ютерних комплектуючих в Україні*
Проаналізувавши вподобання тисяч інтернет-користувачів, що обирають комп’ютерні комплектуючі на E-Katalog, експерти порталу порівняння цін визначили найпопулярніших виробників у кожному класі. Пропонуємо знайомство з лідерами.

Процесори


На ринку комп’ютерних процесорів уся боротьба зводиться до протистояння двох гігантів: Intel та AMD. Станом на початок березня 2023 року, компанія AMD випереджає споконвічного конкурента, набираючи 56% вподобань інтернет-аудиторії. Intel змушений задовольнятися долею в 44%. Зазначимо, що найбільший внесок в успіх AMD в Україні роблять процесори серії Ryzen 5: їх обирають понад третини (35%) відвідувачів порталу порівняння цін ek.ua.

Оперативна пам’ять


На ринку ОЗП виділяється безумовний лідер в особі компанії Kingston Fury: його оперативка цікава 39% потенційних покупців. На другій позиції розмістився бренд G.Skill (19%), а компанія GOODRAM із результатом на рівні 9% вподобань замкнула трійку лідерів. Четверте та п’яте місця поділили Corsair та Patriot Memory (по 6%), а у суперечці за шостий, сьомий та восьмий рядки рейтингу E-Katalog з однаковими показниками фінішували Samsung, Crucial та Exceleram (по 3%). З-поміж десятків інших представлених на українському ринку виробників ОЗП нікому не вдалося набрати більше 1% вподобань.

Відеокарти


Компанії Asus та MSI на двох контролюють рівно половину запитів у категорії відеокарт на E-Katalog: їх показники складають 27% та 23% відповідно. На солідному віддаленні від лідерів розмістилися бренди Gigabyte (15%) та Palit (12%), трохи гірше котуються Sapphire (6%), INNO3D (5%) та PowerColor (3%). Інші виробники разом набирають лише 9% вподобань.

Для більш розгорнутої картини також можна розглянути рейтинг найкращих GPU. Тут лідирує NVIDIA GeForce RTX 3060 з результатом на рівні 15%. Високий попит мають попит відеокарти на базі графічних процесорів NVIDIA: GeForce RTX 3060 Ti (9%), GeForce RTX 3070 (7%), GeForce RTX 3070 Ti (6%), GeForce GTX 1660 S (6%), RTX 3080 (5%), а також AMD Radeon RX 6700 XT (5%).

Материнські плати


На ринку материнських плат виділяють чотири великі гравці: це компанії Asus (45%), Gigabyte (25%), MSI (16%) та ASRock (11%). Материнками інших брендів цікавляться лише 3% потенційних покупців.

ДSSD-накопичувачі


Вибираючи твердотільний накопичувач, українці найчастіше поглядають на лінійки Samsung та Kingston — у березневому рейтингу E-Katalog кожен із цих брендів набирає по 22% вподобань. За бронзову сходинку п’єдесталу розв'язалася щільна боротьба між компаніями Patriot Memory (9%), Apacer (8%), Transcend (8%) та GOODRAM (7%). Замикають рейтинг топ-виробників бренди WD (4%) та Crucial (3%).

Примітка: дані актуальні станом на березень 2023 року, використана інформація порталу порівняння цін E-Katalog (ek.ua).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
AMD б’є Intel та інші баталії: назвали лідерів на ринку комп’ютерних комплектуючих в Україні*
02 березень, 2023, 15:01