Олександр Лазорко: «Луцьк завойовує славу спортивного міста»*

Олександр Лазорко: «Луцьк завойовує славу спортивного міста»*
Кандидат у депутати обласної ради по Луцькому виборчому округу №37 від опозиційної партії «УДАР» Олександр Лазорко активно пропагує здоровий спосіб життя, підтримує спортсменів і тренерів Волині з багатьох видів спорту.

Минулими вихідними він побував на декількох спортивних заходах, що відбулися в обласному центрі, зокрема, на турнірі з кіокушинкай карате. П’ять років тому він став почесним Президентом Волинської Федерації кіокушинкай карате, суттєво підтримує цей вид спорту.

Завдяки допомозі з боку Олександра Лазорка за цей час підготовлено не один десяток чемпіонів Всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Для Олександра Івановича кіокушинкай карате – вид спорту, яким він і сам займався. Розпочалося це захоплення давно, ще під час його роботи на Галичині та Прикарпатті. Тоді, як зізнається Олександр Лазорко, він два-три рази на тиждень обов’язково відвідував тренування. Так ним захопився, що навіть сприяв організації клубу.

За останніх п’ять років цей клуб підготував багато чемпіонів і призерів змагань різного рангу. Тож підтримувати Волинську федерацію кіокушинкай карате для Олександра Лазорка – задоволення.

Він вважає, що всі батьки, як і він сам, хочуть бачити своїх дітей не лише фізично, а й духовно розвиненими.

Підтримує Олександр Лазорко й важку атлетику. Сьогодні це один із провідних видів спорту Волині. Про що говорять результати – за останні роки наші спортсмени не поступилися командною першістю у жодних змаганнях.

До речі, з важкою атлетикою Олександра Лазорка пов’язує його тесть Валерій Пахомов. Свого часу Валерій Григорович був членом олімпійської збірної Радянського Союзу, чемпіоном Росії. Тож коли народився старший син Олександра Лазорка, сумнівів, яким видом спорту він буде займатися, не було. Уже змалечку син відвідував секцію, якою керував Микола Авраменко.

І коли тренер запропонував Олександрові Лазорку долучитися до цього виду спорту, той без вагань прийняв пропозицію. І зараз всіляко підтримує волинську команду важкої атлетики.

Привітав Олександр Лазорко й волинських спортсменів із боротьби сумо, чемпіонат України з якої відбувся в Луцьку. Волинські сумоїсти вперше у командних змаганнях посіли третє місце у протиборстві такого рівня. А лучанин Віктор Деркач завоював золоту медаль у ваговій категорії до 85 кілограмів.

Олександр Лазорко каже, що проведений в обласному центрі Волині чемпіонат України з сумо свідчить про те, що його рідний Луцьк заживає слави спортивного міста. Тому й перемоги земляків сприймаються з особливим трепетом, з гордістю за наших спортсменів. Тож він і надалі робитиме все від нього залежне, аби допомагати розвитку цього виду спорту у нашому краї.

Олександр Лазорко підтримав і учасників турніру з міні-футболу серед дітей. Він відбувся у залі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Тут змагалися за першість шість команд. Для Олександра Івановича розвиток футболу на Волині - завдання №1. Адже він гартує юнаків і, крім того, формує резерв для команди «Волинь», яку сьогодні добре знають в Україні. Саме на таких турнірах виявляють талановитих дітей, які згодом виростають у зірочок українського футболу.

Цей дитячий турнір з міні-футболу Олександр Лазорко допоміг провести депутату Луцької міської ради Миколі Дендіберіну. Ентузіаст розповів, що спеціально організував змагання серед дітей 2000 року народження, бо вже наступного року вони гратимуть у дитячій лізі України. Микола Дендіберін вважає, що таких людей, як Олександр Лазорко, потрібно підтримувати. Адже вони люблять спорт, допомагають виховувати здорове покоління, сприяють здоров’ю нації.

Кандидат у депутати обласної ради від партії «УДАР» Олександр Лазорко серед своїх першочергових завдань визначив саме підтримку заходів, що сприяють вихованню здорового покоління, розвивають спорт, пропагують здоровий спосіб життя.

Наталка ЗІНЧЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні статті
Олександр Лазорко: «Луцьк завойовує славу спортивного міста»*
12 лютий, 2013, 09:03