Лариса Соколовська: «На роботу до Шиби перша попросилася я. Але не сподівалася, що буду заступником»

Лариса Соколовська: «На роботу до Шиби перша попросилася я. Але не сподівалася, що буду заступником»
Ось уже сьомий рік Лариса Соколовська – головна жінка у луцькій мерії. Вона ж – одна із найвпливовіших заступників мера. Ну, і до всього, – єдина людина із команди Богдана Шиби, яку Микола Романюк лишив на такій високій посаді й довірив чи не найважчий напрямок роботи – житлово-комунальне господарство міста.

Попри свій високий статус та зв’язки, Соколовська намагається всіляко уникати політики. Зізнається: рада, що свого часу не пішла цим шляхом…

– Ларисо Миколаївно, ви уже сім років працюєте в луцькій мерії. Хоч раз виникало бажання написати заяву й звільнитися? Від тих же постійних нарікань на комуналку?

– Знаєте, виникало і не раз. Бувало таке і при попередньому міському голові, і при нинішньому.

Але щоразу переконують: ваш досвід нам дуже потрібний. От тоді я починаю здаватися.

А якщо серйозно, то дуже хочеться. Є питання, які я просто не в силах вирішити. І у ситуаціях, коли я зіштовхуюся з нерозумінням, мені хочеться лишити цю роботу. Не тому, що мені важко працювати, просто від нерозуміння й невиправданої критики.

– То вам все-таки подобається ваша робота?

– Мабуть, це не найідеальніша для мене робота. В молодості було інше бачення того, як я маю жити й працювати. Але склалося так, як склалося. І тепер я мушу вникати в кожне питання до дрібниць.

– Саме прізвище Соколовська найчастіше незлим тихим словом вимовляють лучани, котрі мають якісь комунальні проблеми. Вам нерідко доводиться спілкуватися з обуреними людьми. І ви, як правило, поводите себе дуже суворо…

– Дивлячись з ким. Якщо дійсно звертаються з безпідставними претензіями – так, намагаюся бути суворою. А коли, скажімо, на прийом приходить людина, у якої затоплений підвал, то я відчуваю в цьому і свою вину.

Я і вдома така ж. Всі ті емоції, які від не дуже легкої роботи намагаєшся ховати у собі, часом вдома виливаються, на жаль. Тому іноді навіть прошу чоловіка, щоб він мене якийсь час не чіпав.

– Кажуть, що вас на посаду заступника мера у 2006 році пролобіював Ігор Єремеєв, якому на той час підпорядковувався «Волиньгаз»…

– Якщо чесно, то мені ця казка навіть подобається! Враховуючи те, що Ігор Єремеєв сьогодні – народний депутат, то мені хотілося б, аби я могла звернутися й попросити кілька мільйонів на житлово-комунальне господарства міста (сміється, – авт.). Коли з’явилися такі чутки, я дуже здивувалася.

Так, у 2001 році, коли мене обрали головою правління «Волиньгазу», Єремеєв був одним із найбільших акціонерів ПАТ «Волиньгаз». Ми з ним спілкувалися. Він мені пропонував цю посаду. Скоріш за все, я стала головою правління саме з його ініціативи. Ми досить плідно працювали для розвитку «Волиньгазу». І я дуже задоволена тими роками спільної з ним роботи.

Але Ігор Миронович не має жодного відношення до моєї роботи у Луцькій міській раді.

– Досі з ним спілкуєтеся чи ні?

– Ні, зараз ми з ним не спілкуємося.

– Хто ж вас покликав у міську раду?

– У міську раду я потрапила досить випадково. У «Волиньгазі» змінилися акціонери, я не побачила можливості працювати з тими людьми. Тому я вирішила звідти піти.

Якраз у цей період були вибори і міського голови, і обласного. Чесно скажу: я телефонувала і до Анатолія Грицюка й цікавилася чи нема для мене роботи.

З Богданом Шибою ми нормально спілкувалися, коли він був першим заступником голови обласної адміністрації Володимира Бондаря. Коли його обрали міським головою, я привітала і запитала, чи нема роботи у мерії. Він сказав, що подумає, а через декілька днів передзвонив й запропонував стати заступником.

Я була дуже здивована, чесно кажу. Я не сподівалася. Думала, можливо, працюватиму десь у житлово-комунальному господарстві. Це було приємно.

– Коли Микола Романюк став мером, розраховували на те, що вас попросять лишитися на посаді? Були якісь попередні перемовини з Романюком, Бондарем, Грицюком? Кажуть, що ви з Романюком давно у хороших стосунках…

– Не розраховувала і перемовин таких не вела. А взагалі я не можу пригадати людини, з якою б у мене були погані стосунки.

Вважаю, що у мене нема ворогів. Звісно, є люди, які негативно до мене ставляться. Але я намагаюся по-філософськи і по-християнськи сприймати усе це.

Не можу сказати, що у мене були якісь особливі взаємини з Миколою Ярославовичем. Так, «Волиньгаз» був першим клієнтом «ПриватБанку», але ще коли не я була його керівником. Працювали як партнери, коли він був банкіром. Мені подобалося з ним працювати, коли він став губернатором. Це були ділові конструктивні стосунки, але про особистісні відносини я б не говорила.

Я не чекала від Миколи Романюка пропозиції лишитися заступником. На той час я вже півроку була пенсіонером, планувала добути термін і піти. Але Микола Ярославович запропонував допомогти. Чому б і ні?

– А якби звільнили, куди б пішли? Повернулися б у «Волиньгаз»?

– У «Волиньгаз» би не повернулася. Там змінилися покоління, змінилися власники. А молодь сьогодні перспективна, не треба заважати. Навіть часом Миколі Ярославовичу кажу: якщо з’явиться хтось молодий, але сильний на мою посаду, то я з легкістю піду. Я не є незамінною.

– Микола Романюк уже третій рік на посаді мера. І його вже сміливо можна порівнювати з попередниками. Хто кращий, на вашу думку: Антон Кривицький, Богдан Шиба чи Микола Романюк?

– Коли я працювала у «Волиньгазі», мала досить нормальні стосунки з Кривицьким. Хоча, може, він інакше думає. Я отримувала нагороди від Луцької міськради, у нас не було проблем із газопостачанням, гарячою водою. Якщо з Кривицьким ми були партнерами, то Шиба і Романюк – мої керівники, тому порівнювати їх мені не хочеться. Мені добре працювалося з Шибою, добре працюється і з Романюком.

– А ви себе мером уявляєте?

– Можливо, років десять тому я себе й уявляла б мером. Навіть могла б зважитися на це. Але я – з тих людей, які дуже хворобливо ставляться до характеристик, які тобі дають всі, хто хочуть.

От як зараз в інтернеті, скажімо, часто пишуть, яка Соколовська така-сяка. Якби мені років десять відняти, то я, мабуть, не зважилася б на те, щоб мене обирали, оцінювали, плітки якісь складали. Думаю, що реально не ризикнула б.

Я звикла доводити свою потрібність вміннями, знаннями, а не тим, кому я сподобалася чи ні.

– До вас у мерії особливе ставлення як до керівника-жінки?

– Все життя мені доводилося працювати у чоловічих колективах. Колись, років 15 тому, відчувала труднощі, мовляв, от чоловіки більше розуміються в тій же газовій сфері. Зараз ніяких проблем із цим нема.

– Нещодавно місце заступника мера Василя Байцима зайняв Тарас Яковлєв. Кажуть, то ваша креатура, мовляв, ви його з «Волиньгазу» у мерію привели…

– Він не є моїм зятем чи племінником. Це не мій родич, бо такі плітки були (сміється, – авт.). Ми разом працювали у «Волиньгазі». Ще тоді я побачила у ньому перспективу.

Коли я прийшла у міську раду, то, на моє здивування, тут не було відділу енергозбереження. Ми цей відділ створили, і я запропонувала Тарасу очолити його. Ясна річ, шукала людину невипадкову, людину, у здібностях якої впевнена. Я вважаю, що це нормально.

– На рішення призначити Яковлєва заступником ви особисто якось вплинули?

– Ні, це рішення тільки міського голови. Так, він запитував мою думку з цього приводу. Я позитивно оцінила, але аж ніяк не впливала.

– Ви часто спостерігаєте за сесіями міськради. Що скажете про роботу луцьких депутатів?

– Я не можу оцінювати їхню роботу, бо я ж підпорядкована, підзвітна депутатам. Але мені не подобається найперше те, що надто багато політики.

Може, я роблю хибні висновки, може, чогось не розумію. Я ніколи не була депутатом і, дай Боже ним не стати. Але мені здається, що депутати міської ради мали б більше займатися господарськими питаннями. Хочеться менше рішень, викликаних політичними амбіціями тих чи інших депутатів.

Звісно, якщо стоїть питання української мови і другої державної російської, то я тільки за. Це вже навіть, напевно, не політика, це громадянська свідомість. Мене це дуже зачіпає. Тому такі принципові питання треба піднімати, звичайно. Хочеться, щоб між депутатами було порозуміння.

– Попередня каденція була конструктивнішою?

– На початку роботи депутатів попередньої каденції, мені здається, політики було менше. Але порівнювати важко. Тоді це було ще на хвилі Помаранчевої революції. Тоді вірилося, що країна зробить великий крок вперед з розумінням того, як бути і куди рухатися. Думаю, наші депутати тоді теж були під таким впливом.

– Чому ви уникаєте політики, депутатства? Невже цікавих пропозицій не було?

– Були, звичайно. І на останніх місцевих виборах надходили пропозиції стати депутатом Луцької міської ради від декількох політичних сил. Але у мене інші інтереси в житті. Я не бачу себе політиком.

Колись напередодні якихось виборів мені одна «жіноча» партія запропонувала природним газом накачати кульки. Вони тоді, здається, планували акцію підтримки президента. Мене це тоді так неприємно вразило. Я тепер досить скептично ставлюся до таких собі рухів на зразок жіноцтво за Україну.

– Вас якось навіть з Тимошенко порівнювали. Це ж можна було використати…

– Напевно, можна було. Ще у 90-х роках, коли Юлія Тимошенко стала відомою, мені навіть пропонували очолити її партію.

– На Волині?

– Можливо, в районі спершу, а потім і в області. Не готова про це зараз говорити. Я б не змогла підпорядковуватися ідеї партії, якби бачила, що вона хоч у чомусь порушується. Я навіть у партії, певно, була б опозиціонером.

– Юлія Тимошенко заслужила те, що вона зараз має?

– Як людину мені її, звичайно, шкода. Я за її звільнення.

– Ви самі яких політичних поглядів?

– Насамперед я себе вважаю українкою. Я не можу сказати, що маю ліві чи праві погляди. Я себе у всій цій політичній боротьбі не бачу. Мені дуже подобається Тарас Шевченко. Він же не був ні комуністом, ні лібералом. Але його бачення на державу, на мову були правильними і актуальними на сьогодні. Я їх підтримую.

– Чим за ці сім років можете похвалитися? Бо, як на мене, у сфері ЖКГ нічого особливо не змінюється. Все старе, постійно ламається, а грошей на заміну комунікацій, реконструкцію доріг нема і нема…

– Принаймні розроблені програми по об’єднаннях співвласників, ми працюємо у цьому напрямку досить довго.

Коли я прийшла у 2006 році на посаду, то постійно мала справу із регулярними відключеннями електроенергії, із демонстраціями всіх мешканців гуртожитків. Люди були поставлені у такі умови, що гроші, які вони платили за електроенергію, просто десь з’їдалися на рахунках того чи іншого збанкрутілого підприємства.

Але з 2008 чи 2009 року вже практично вирішені питання із передачею гуртожитків у комунальну власність. Залишилося один-два, які під час приватизації потрапили у статутні фонди цих підприємств, тому тут складніше, бо тривають суди.

Я не вважаю це особистим досягненням, бо над цим працювало дуже багато людей.

Ми також ввели побудинковий облік доходів і витрат по кожному будинку. Зараз, на жаль, воно не працює, але із земельним управлінням було розроблено порядок продажу земельних ділянок на аукціонах і у власність, і на право оренди, яким ми довго користувалися. Ми прийняли програму по реформуванню житлово-комунального господарства. І ще багато-багато всього.

– Яка стратегія реформування ЖКГ у Луцьку?

– Якби були гроші, то в першу чергу треба ремонтувати житловий фонд. У минулому році ми провели його обстеження. Вже замовили проектів на 19 будинків, які треба капітально відремонтувати. А ще на об’єктів 17 чи 18 – паспортизацію.

Треба довести до ладу житлові будинки старої забудови. Необхідно створювати об’єднання співвласників й віддати їх на утримання. Треба проводити ремонти мереж житлового фонду, передавати в управління власникам.

– Чи здатні ОСББ кардинально змінити ситуацію? Чи готові до цього самі люди?

– Люди усвідомлять, що ОСББ – це вихід тоді, коли житловий фонд буде доведений до ладу, коли з’являться гроші.

– Як ви оцінюєте роботу начальника департаменту ЖКГ Івана Кубіцького?

– Іван Євгенович на своєму місці, він добре виконує свою роботу. Звичайно, часом бувають зауваження, ми іноді й сваримося з тих чи інших питань, але завжди знаходимо спільну мову. Але у мене нема до нього якихось серйозних претензій. Він досить відповідально ставиться до будь-яких доручень міського голови або моїх.

– Чим закінчилася історія з кримінальною справою, яку порушили проти Кубіцького два роки тому? Мова про ліфти і тендер на санітарне прибирання міста…

– Про цю кримінальну справу я дізналася з інтернету. Треба уточнити у Івана Євгеновича чи вона взагалі була порушена.

З ліфтами в Луцьку, на щастя, немає особливих проблем. Ми регулярно робимо капітальні ремонти, на це виділяються гроші в бюджеті міста.

– У міській раді є корупція? Вам коли-небудь пропонували хабарі?

– У моєму кабінеті нема. Може, хтось не повірить, але я навіть не уявляю, що хтось заходить у мій кабінет і пропонує мені гроші. Просто треба себе поставити таким чином, щоб всі усвідомлювати, що домовлятися – це не до мене. Тому я не знаю, що таке корупція.

Хоча якісь намагання спочатку були: якийсь проект підписати, дозвіл. Але все це проходить через низку відділів, управлінь. Я не приймаю одноосібно рішень.

Розмовляла Ірина КАЧАН (ВолиньPost)

Довідка

Лариса Миколаївна Соколовська народилася 22 червня 1955 року в селі Любче Рожищенського району Волинської області.

У 1982 році закінчила Львівський ордена Леніна Політехнічний інститут імені Ленінського комсомолу‚ технологія машинобудування‚ металорізальні верстати та інструменти (інженер-механік).

З листопада 1979 року до лютого 1984 року працювала токарем Ківерцівського ремонтно-технічного заводу «Лісмаш»; техніком-технологом‚ інженером-технологом заводу «Спецлісмаш». З лютого 1984-го до квітня 2001 року – майстер дільниці, головний інженер‚ майстер‚ начальник Ківерцівського МПУ газового господарства.

З квітня 2001 року до травня 2006 – голова правління, перший заступник голови правління ВАТ по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз».

З травня 2006 року до листопада 2010 року – перший заступник міського голови. З листопада 2010-го – заступник міського голови. Заміжня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как человек - вызывает симпатию, как чиновник - неприятие.
Відповісти
Розповідав старий киянин, як у 1937 році помирали на вулицях від голоду селяни, що прибилися в Київ. Працювали ресторани, піонери спішили в школу, грав духовий оркестр в парку. Словом йшло нормальне життя.
І тільки ці куркулі "ЧТО ПРЯТАЛИ ХЛЕБ ОТ ГОСУДАРСТВА, ПОДЫХАЛИ!!!".
Так і лежали воні спухлі від голоду. Ніхто їм нічого не подавав, а вони вже й не просили.

Нещодавно бачив в новинах репортаж де йшлося про пожежу. Згоріла стара жінка-пенсіонерка і її трирічний внук, а старого чоловіка і іншого малолітнього внука з тяжкими опіками вдалося врятувати.
Місцева влада серед зими за борги відключила ГАЗ, СВІТЛО І ВОДУ. Щоб приготувати їжу дітям і зігрітись стара жінка палила саморобну буржуйку, від чого і згоріла хата.
Сподобався коментар ведучої –ЭТО БЫЛА Н Е Б Л А Г О П О Л У Ч Н А Я СЕМЬЯ.
ЦЕ ПРО СТАРУ БАБУСЮ І ЇЇ МАЛОЛІТНІХ ВНУКІВ!!!

Що ж, "ВИСЕЛЕННЯ СІМЕЙ БЕЗНАДІЙНИХ БОРЖНИКІВ" достойна відповідь пані Соколовської на виклик часу.
Тільки симпатії якось не визиває.
Відповісти
Одна і таж КАНТОРА із колишньої комсомольської гвардії!
В Луцьку як і на Волині правлять КОМУНЯКІ!
От вам і "незалежна" та "демократична" Україна!
От вам і "ПОКРАЩЕННЯ"!
Де комуняками докрадується та деребанеться,все те що належить громаді!
Ганьба їм!!!Позорним "господарям"!
Те до чого вони довели місто,вже і райцентром не назвеш,а суцільним колгоспним ХУТОРОМ "ЖОПЕНСЬК"!!!
Відповісти
Хвора, заспокойтесь, вимкніть комп'ютера та лягайте відпочиньте.
Відповісти
Не тобі нас лучан заспокоювати,займись краще своїми потенційними паціентами з міськради,ОДА і особисто мером разом їз соколовською,та про себе звісно не забудь!)))
Відповісти
100%!
Це створіння мені в житті цікаво було б побачити яке воно, що з себе "представляє" та взагалі як спілкуєтьсяа тим більше, рівень інтелекту!!!
Мабуть, б так заікатися почало, що світ косився б...
Дитино, заспокійся!!!
Тобі явно туди, куди ти людям пишеш, бо це вже перебор конкретний!!!
В лікарні тебе радо зустрінуть, нададуть першу допомогу, а твоїх ніків:"психіатр, лучанка так звана, волинянка" і так далі безліч, ми вже звикли до цих нісенітниь! Ви береш вже собі, нарешті, 1 нік і будеш гавкати хоч ще пів століття...,якщо з таким язиком ще доживеш, бо я сумніваюся,що Бог пішле щастя тобі та розум!!!
Відповісти
Хвора, ну що ж ви знову плутаєтесь, ви Лучанка. А лікарня, то це ваше місце проживання.
Відповісти
Який розумник дає вказівку комунальникам скидати сніг з тротуарів на проізджу частину (сьогодні під меріею бачів) про машину мовчу,навіть про безпеку руху мовчу,мова про асфальт!Сніг підтане,просочиться у тріщини у ночі замерзне і зруйнуе асфальт,а потім про ями говоримо...Розруха...ліва рука не знае що робить права, це що навмисне,щоб більше грошей на ремонт дороги,а наступного березня знову руйнуемо???!!!
Відповісти
Уже сегодня весь Луцк "плавает", а что завтра еще будет при + температуре?!!! Привет Соколовской! Бла-бла - это не мешки ...!!!
Відповісти
ще скажіть, що соколовська винна у тому, що сніг падає і розтає! особисто в мене вона викликає повагу. розумна і сильна жінка серед одних чоловіків. вона ще й за багатьох тих вумних, що з нею працюють, мудріша і толковіша. це точно!
Відповісти
Так нужно грамотно пользоваться интернетом, смотреть погоду и вовремя реагировать! А то что - когда снег прекратил сыпать и было несколько ясных дней, то убрать эту жижу нельзя было???!!! Им главное дороги?! А люди без авто где ходят, в школу дети "летают"?! Посмотрим что будет твориться в пятницу!!! Эту всю жижу занесет снегом, ударят морозы - посмотрю я на вас защитнички Соколовской и Ко. как вы ноги ламать будете!
Відповісти
І я з Вами згідна!!!
Таке враження, що люди лише на авто їздять!!!
Вже дуже давно, при чому 35 раз можна було прибрати те,що на тротуарах робиться та на узбіччях тротуарів та дороги...,та де там?! Не положено!!!
Чомусь на ту п'ятницю мер м. Тернопіль зумів все організувати, дороги чисті в місті були, тротуари також,хоча снігу було одинаково!!! Діти в школу не пішли..., а в нас що? БАЛТАВНЯ ОДНЯ? ЯЗИКОМ БАЛТАТИ МОЖНА Й НА РИНКУ, тому я вважаю, що міськ ради у нас нема, я не знаю хто тут кому за що дякує, але це вже занадто те,що відбувається!!!
Відповісти
Що нам Тернопіль - у нас є "людяний і справедливий"!:)
Відповісти
Гарно розказує Соколовська. Не хочеться навіть говорити про "ефективну"діяльність в сфері ЖКГ. Останній приклад; після останнього рясного снігу комунальні служби міста не спромоглися прочистити сніг бодай на зупинках громадського транспорту (люди скачуть по снігових кучугурах, щоб зайти і вийти з транспорту) та в місцях пішохідних переходів. І так у всьому.
Відповісти
А водії ще зумисне не під’їжджають, стають так, що ні зайти. ні вийти не було зручно, кібіцткий справляється зі справами. Це точно, куди ж там.
Відповісти
читаю і плакать хочеться, яка молочинка і з волиньгазу пішла (а не вигнали), і в шиби посаду не вимолювала і старий дед з бюту теж її не допомагав і романюку одне місце не лизала при шибі ще мерові, краса тай годі, а якщо чесно то комуналка в поганому стані і це видно неозброєним оком і навіть можна пощупати отакий підсумок 7 роботи!
Відповісти
Шановна юльчік,бійтеся випадкового прикусу язика,існує реальна небезпека отруїтися власним ядом.
Відповісти
зацепила за живе тому що є вилака доля правди
Відповісти
Прокоментировать Вас можна следующим образом-словесный понос при сильном запоре мыслей.
Відповісти
бачиш Андрійку які коменти оце настрої людей, а ти про понос може слід задуматись і доля правди все ж є?
Відповісти
Та так і є, не зважайте на комменти неадекватних людей,адже, міськ раді теж треба гроші заробляти та їхнім дітям тим більше, бо не буде за що жити:)))
Та я не сумніваюся, таке враження,що не життя, а казка тут написана,все їй так легко, так добре, н да, мабуть, 5 річним дітям в таке не віриться вже аж ніяк!!!
Відповісти
Дерибанщиця по земельних аукционах[решала] прикро нотак э!
Відповісти
"У «Волиньгазі» змінилися акціонери, я не побачила можливості працювати з тими людьми" - вигнали за те, що збирали з селян гроші на газифікацію, а потім на ті ж села отримували кошти з бюджету, хоча газопроводи вже були збудовані.
Відповісти
Розікрали всю міську казну з Іваном ромської національності. Всі гроші на ЖКГ йдуть в широкі кишеньки двох діячів, а не на дороги чи дахи. Лучанам лишається лише безкоштовна лапша на вуха.
Відповісти
Нічого вона ніколи не просила, ніхто за неї не любіював....золото а не людина. Всі її запрошували, просили, а вона цяця.....ох....всеодно відштовхує вона від себе одним тільки поглядом.
Відповісти
Ну що шановні - човни всі купили?!:) Готуйтесь до завтраньої заметілі! А Соколовській все по...р!!!
Відповісти
Пора нарешті всіх їх вигнати!!! Не надоїло Вам, міщани українці, читати фантастику гАстАрбайтерів кАцапів та понаїхавших сюди селюхів у міськраді,Які ще пику свою відкривають та вважають себе кимось???...
Не знаю, надіюся на наст. виборах Ви одумаєтеся!!!
Відповісти
Сташновато стало коли прокуратура пришла за доками до Соколицi
Відповісти
"Кажуть, що ви з Романюком давно у хороших стосунках…"-про ці давні та тісні стосунки,однієї кремінальної статті на двохї не вистачить!Варто тільки нагадати їй та меру ті часи,коли вона працювала токарем Ківерцівського ремонтно-технічного заводу «Лісмаш»; техніком-технологом‚ інженером-технологом заводу «Спецлісмаш»,а Ромнюк майстром цеху на мебливому комбінаті,де і зав"язалися ті "спільнопрофесійні"
стосунки,коли їх просовували по однійпрофсоюзній,партійній
лінії в начальники за те що були співучасниками афер та махінацій "Волиньдрев",генеральним деректором,якого був тоді Мехайлишин,І не дарма деректор мебливої фабрики Ремарчук,кумом якого являється Романюк,разом з цією гопкомпанією в 91-му році,скупили у робітників ваучири на право власності"волиньдрев"в тому чеслі і мебливої фабрики за безцінь(за 1 ваучер на сьогоднішній день 10 гривень)Обанкротили його,та розпродали по кускам в тіхушечку,залишивши 100 000-чі людей безробітними на вулиці без куска хліба!!!Нехотілося ворошити те болото,але бачу апетити ваші невгамовні,а оскільки маємо багато доказів свідків та відповідних документів по цій справі,то було б і вартим подати звернення куди потрібно: там і розкажите про ваші давні і хороші стосунки,де вияснеться що і в міськраду ви попали не випадково,а як член однієї спільної грабіжницької команди КОМУНІСТОВ-АФЕРИСТОВ!!!
Відповісти
згідна з вами на 100%
Тікала вона з Волиньгазу, аж пятками сверкала, коли прокуратура почала цікавитись і її діяльністю в тому числі.
Але лапу має то і викрутилась...А скільки відключили від газу людей малозабазпечених та маленькими дітьми...залишали сам на сам з зимою!!! І вона після цього інтервю дає - стидалась би...Але хіба в таких к..в є якась совість та стид?....
Відповісти
О хвора, ви вже під справжнім іменем пишете, вітаємо!!!
Відповісти
Звичайно,думати так трудно-тому в більшості люди судять.Є категорія людей яка легше переносить власний зубний біль ніж чужий успіх.Вони привикли жити в форматі конфлікту і булінгу-це коли одна людина поливає брудом іншу.В такий спосіб вони самореалізуються.Вони не винні,це їхня природа...
Відповісти
отработает не вопрос.
Відповісти
ця дама постійно, цинічно, нахабно і безпардонно бреше, а потім каже, що вона господарниця і не хоче займатися політикою, так вона постійно нею займається))) аж огидно читати(((
Відповісти
она там не пропадет......
Відповісти
хлопці та дівчата, чемодан, вокзал,Київ. До аполітичних янека з поповим.
Відповісти
Соколовську Ларису Миколаївну важко назвати фахівцем. Скоріше типовим совковим бюрократом. Працюючи ще в Волиньгазі вона швидко здала його Континіуму. А з 2006 року та донині працюючи заступником міського голови Луцька разом із Коновалюком та Кубіцьким довела комунальне господарство міста до відчаю та розрухи, до речі вона є відповідальним заступником за сферу ЖКГ. І це можуть підтвердити практично всі лучани, котрі звертаючись до ЖЕКів та Соколовської натикаються на глуху залізобетонну стіну бюрократії.
Після Кривицького місто перетворилось на смітник без доріг. То кожен рік по 2-3 млн на озеленення міста спишуть через приватну фірмочку ТОВ М.Ж.К, котрою керує такий собі Коновалюк "дружбан" усіх останніх мерів. То за 10 млн відремонтували "Центр надання адмін послуг" по Л.Українки,35, мабуть у місті не залишилось проблем окрім будівлі для кучки чиновників, так одна вентиляція у цій будівлі коштувла бюджету міста 1 млн грн, і т.д і т.п. Покриваючи дітище корупції ТОВ "М.Ж.К." та інші ЖЕКи довела Соколовськ Л.М., разом з Коновалюком і Кубіцьким, вулиці та будинки луцька до розрухи: то будинок впаде(Вул.Рівненська) то бетонні козирки на голови людям падають як дощ, не говорячи вже про те, що мешканцям за їхні ж кошти абсолютно не надаються належні послуги, грошики пані Соколовська собі у карман втрамбовує та мабуть добре знаючи табличку ділення сидить вже при другому мері в своєму кріслі.
Соколовська вже давно крутить Романюком, мером Луцька, на свій лад призначаючи на важливі посади своїх ставлеників: Кубіцький, Карп'як, Яковлев і т.д і т.п.
Доречі і з бізнесменами Луцька дана чиновниця вже давно заїлась бо ставить палки у колеса бізнесу вимагаючи шаленні хабарі.
По дані панянці давно уже тюрма плаче і час прийде.
Як мешканка однієї з багатоповерхівок Луцька не один раз зверталась по допомогу у міський Виконком, проте все марно там зведено бетоннну стіну чиновницького свавілля і вирішення проблем лучан це робота самих лучан. Як бізнесмен неодноразово натикалась на нахабне вимагання хабарів.
Відповісти
Останні статті
Лариса Соколовська: «На роботу до Шиби перша попросилася я. Але не сподівалася, що буду заступником»
20 березень, 2013, 10:19