У Луцькій стоматполіклініці нова директорка руйнує старі «схеми»: лікарі – проти.ВІДЕО

У Луцькій стоматполіклініці нова директорка руйнує старі «схеми»: лікарі – проти.ВІДЕО
Луцька міська стоматполіклініка - одна з найбільших стоматологій області, яку віднедавна очолює Любов Яковчук. Нагадаємо, ще понад рік тому з посади директора звільнилась Світлана Черниш, яка отримала неодноразові підтвердження порушень ведення нею господарської діяльності закладу.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Нині стоматологія має всі шанси стати прибутковим та бюджетонаповнюючим підприємством, якби не частина колективу, яка хоче всидіти на двох стільцях одночасно, заробляючи і у власних приватних кабінетах, і в комунальному закладі. А відтак не прагне змінювати на краще, те що має. Аби налагодити роботу нова очільниця взялась до змін в колективному договорі, однак колектив його не підтримав.

Пересічна процедура – підписання колективного договору, в якому визначаються умови та оплата праці, вилилась ледь не у революцію.
Хоча запропоновані директоркою зміни мають покращити роботу, як всього закладу, так і кожного працівника окремо.

Логічне питання: то чому лікарі проти? Насправді все дуже просто і зрозуміло. Зміни, які пропонує нова очільниця поліклініки - Любов Яковчук, повністю руйнують старі і звичні схеми, які довгі роки не дозволяли медзакладу бути дохідним для міста. Але не заважали збільшувати «важкий тягар» готівки в кишенях окремих лікарів.

Ніби і лікували, і пацієнти були задоволені, і посміхались у всі відремонтовані зуби. А прибутку у поліклініки все одно не було. Наче зурочили. Але ж ні, все тому, що вже звичним тут стало явищем, коли одна послуга оплачувалась у «касу», а дві - «поза» касою. Чи, наприклад, переманювались пацієнти у приватні кабінети лікарів просто з крісел міської стоматполіклініки.

«Ми знаємо, що більша кількість наших працівників працюють або мають свої приватні кабінети. Це близько 85% лікарів», - каже Любов Яковчук.

Траплялись і працівники з підробними дипломами.

«Вдалось виявити за останніх два місяці підроблений документ в людини, яка займала три посади, такі – дуже важливі для нашого закладу. Людина на даний час вже звільнена, і чому попередні керівники не звертали на це уваги – ми не знаємо», - розповіла новопризначена директорка стоматполіклініки.

І після цього частина колективу досі наполягає, що закладу не потрібні ніякі зміни, можна працювати «за старим зразком», бо їм і так було добре.

Ну звісно ж, таке «добре» довгі роки дозволяло успішно розвивати свої приватні кабінети. Одночасно не втрачаючи робочого місця і стажу на комунальному підприємстві. Але відбираючи роботу у молодих і перспективних інтернів, які після навчання роками чекають бодай на одне вільне місце.

Деталі стоматологічних перепетій та з чим не згідні лікарі закладу – у сюжеті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Руйнє старі схеми??? ви жартуєте? відбувається типовий переділ впливу та тих хто буде "косити касу" на якість послуг та їх здешевлення це точно не вплине в позитивну для пацієнта сторону!!! По правді єдине розумне рішення для міста це скорочення міської поліклініки до одного відділення з можливістю надавати ПОВНІСТЮ БЕЗОПЛАТНУ ДОПОМОГУ вразливим верствам населення іншим способом боротись з цим кублом корупції не вдастця!!!
Відповісти
В приватних кабінетах, чисто, затишно, хороші матеріали, лікарі сплачують податок в міський бюджет, НІЧОГО НЕ ПРОСЯТЬ, постійно оновлюють техніку і по вартості послуг ціни на РІВНІ МІСЬКОЇ а на деякі послуги наприклад протезування навіть НИЖЧІ!!!!! В той час міська як бездна проковтує міські та державні кошти, має платні послуги, отримує БЛАГОДІЙНІ внески і їм все мало.... хватить знущатись над лучанами!!!! дайте пенсіонерам страховий поліс на лікування на певну суму і вони самі оберуть де їм якісно полікуватись!!! а якщо комусь з міської ради потрібно лікуватись в міській то лишіть для себе якогось персонального лікаря і не тероризуйте ціле місто!!!
Відповісти
В Луцьку через будинок приватний стоматоло і ціни в приватних можна знайти адекватні то навіщо та міська стоматологія з її проблемами??? дайте людям гроші і самі побачете чи хтось туди піде лікуватись.
Відповісти
Консультація у лікаря стоматолога на даний момент 1-2 хвилини коштує 115 грн. Це пані директор повинні донести до людей - пацієнтів раніше, , ,як зайти в кабінет.,а не поставити людей перед фактом.В приватного лікаря дешевше,ніж в державній поліклініці. -зробіть висновок.
Відповісти
Останні статті
У Луцькій стоматполіклініці нова директорка руйнує старі «схеми»: лікарі – проти.ВІДЕО
11 грудень, 2023, 10:11