Вертикальні радіатори для централізованого опалення – особливості вибору*

Вертикальні радіатори для централізованого опалення – особливості вибору*
Стильні та привабливі своїм оригінальним дизайном радіатори одночасно виконують декілька функцій – створення в приміщеннях приємного мікроклімату, можливість забезпечення обігріву в кімнатах нестандартного планування, облаштування інтер’єру в сучасному стилі. Такий варіант практично не має альтернативи під час монтажу опалювальної системи за наявності панорамних вікон, коли відчуваються труднощі з вільним місцем.

Який вигляд мають вертикальні радіатори



Для того, щоб придбані вертикальні радіатори опалення повністю відповідали специфіці вашого приміщення та особливостям системи централізованого або індивідуального опалення, варто ознайомитися з найбільш популярними серед споживачів моделями подібного обладнання за зовнішнім виглядом.

Трубчасті модифікації



Класичні зразки конструкцій, які складаються з нижнього та верхнього колекторів із розташованими між ними вертикальними трубами. Між цими компонентами відбувається рух теплоносія. Технологія лазерного зварювання дозволяє створити конструкцію з високими параметрами міцності.

Секційні вертикальні радіатори



Моделі, які складаються з декількох функціональних елементів, призначені для зручного збільшення або зменшення кількості секцій, що обумовлює зміни характеристик тепловіддачі залежно від потреб споживача. З’єднання окремих трубок відбувається за допомогою різьблення на нижньому та верхньому контурах.

Панельні зразки



Зовнішній формат – плаский короб із розташованими всередині трубами, якими рухається нагріта рідина. Естетичний зовнішній вигляд мають вироби з дзеркальними або скляними передніми стінками.

Вузькі моделі



Оптимальний варіант за можливостю вибрати вертикальний радіатор потрібної потужності та габаритів. Також саме в цій категорії є значний діапазон за різноманіттям дизайнерського оформлення та матеріалів виготовлення.

Поради стосовно вибору



Ретельний підхід до процесу купівлі батареї опалення передусім базується на аналізі характеристик за двома головними критеріями.
Популярні варіанти конфігурації:

  1. Класичні секційні радіатори легко підібрати для будь-якої зони встановлення. Комфортність монтажу полягає в конструкції з частин, які набираються в потрібній кількості.

  2. Листові панельні вироби створюються з елементів, з’єднаних способом зварювання по торцю.


Другим ключовим фактором є методика приєднання до системи:

  • нижній варіант підключення стане ідеальним способом замаскувати крани та труби. Таким чином не порушується загальна дизайнерська концепція інтер’єру, що особливо актуально для сучасних будинків;

  • бічне приєднання більше пасує для старих забудов, приміщень у стилістиці модерн та лофт.


  • Варто також визначатися з вартістю подібних батарей.

    Від чого залежить ціна вертикальних радіаторів



    Декілька чинників впливають на показники вартості.

    Розміри



    Такий формат дозволить значно зекономити кошти власнику приміщення. Адже не буде проблемою підібрати найбільш зручну конструкцію під стіну будь-якого розміру за показниками ширини.

    Матеріал виготовлення



    Залежно від специфіки потрібного часу на прогрівання та потенційного навантаження на стіну вибирається сталевий, біметалічний або дорожчий мідно-алюмінієвий виріб.

    Спосіб підключення



    Менша ціна притаманна моделям із бічним з’єднанням. А ось нижній варіант підключення допоможе приховати крани та патрубки.

    Час, витрачений на вибір потрібного для конкретного приміщення зразка, повністю виправдовує себе високим коефіцієнтом тепловіддачі, привабливим дизайном та надійністю в експлуатації вертикальних радіаторів.


    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні статті
    Як одягати немовлят*
    23 березень, 17:01
    Вертикальні радіатори для централізованого опалення – особливості вибору*
    22 березень, 09:17