«Кінотеатр «Промінь» зміниться до невпізнаваності», – архітектор Андрош Бідзіля

«Кінотеатр «Промінь» зміниться до невпізнаваності», – архітектор Андрош Бідзіля
Луцьк, схоже, чекає чергове масштабне будівництво. Минув рік з моменту продажу найбільшого луцького кінотеатру «Промінь». За цей час нові власники приміщення, яких тут четверо, узгодили спірні моменти, пройшли низку бюрократичних процедур.

Тепер же вголос заговорили про його повний «апгрейд»: максимум за два місяці тут обіцяють почати будівельні роботи.

У приватні руки «Промінь» відійшов у серпні 2012 року. ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» заплатив у міську казну сім мільйонів сімдесят одну тисячу гривень.

Як відомо, один з власників цього підприємства (а отже й інвестор нового «Променя») – луцький підприємець Андрій Покровський. Віднедавна він відомий у Луцьку як власник нового торгово-розважального центру «Сіті-Парк».

До слова, після появи «Сіті-Парку» Покровського у місті зарахувати до «соціально відповідальних бізнесменів»: мовляв, не тільки приніс цивілізацію на захаращені береги Сапалаївки, а й час від часу проводить тут благодійні акції, споруджує новий міст через річку.

Тепер же потроху починає відкриватися «завіса таємничості» навколо «Променя». Про те, яким буде новий кінотеатр, ВолиньPost’у погодився розповісти один з авторів проекту: відомий луцький архітектор Андрош Бідзіля (на фото).

– Уже минув майже рік з часу продажу кінотеатру «Промінь». Що за цей час зробив новий власник?

– Інвестор готується до реконструкції приміщення. Для цього спершу треба було розробити новий проект. І він вже готовий до експертизи.

– Ви – автор проекту?

– Над проектом працювала ціла архітектурна група: Андрош Бідзіля, Тетяна Бідзіля, Андрій Бідзіля і Христина Єлісеєва. Я є головним архітектором проекту.

Це, я б сказав, такий собі сімейний витвір. Мені приємно, що разом зі мною проект розробляли мої донька, син і невістка.

– Скільки часу працювали над проектом?

– Загалом півроку. Ідей у нас було багато. Бо різні інвестори, які цікавилися цим приміщенням, вже зверталися до нас раніше з цього приводу. Вже років сім чи вісім ми час від часу мали справу з «Променем». Розробляли пропозиції для попередніх інвесторів.

– Вам не довелося розробляти проект «з нуля», адже мова йде про реконструкцію. Це простіше чи навпаки складніше?

– Проект реконструкції підготувати значно важче, аніж створити повністю новий об’єкт. Складніше у всьому: і для архітекторів, і для будівельників. Завдання – зробити краще, як було, але з урахуванням існуючої основи. Доповнюєш, змінюєш, враховуючи усю містобудівну ситуацію. Оскільки об’єкт багатофункціональний і має чотирьох власників, то й наша робота не була простою.

– Але власники знайшли спільну мову?

– Звісно, без цього ми б не змогли розробити проект. Важливо й те, що інвестори зрозуміли, наскільки це серйозний об’єкт.

– Ви задоволені своєю роботою?

– Нам не може не подобатися власний проект. Він як дитина. Але оцінювати ми його будемо ще й після реалізації, адже попереду багато роботи. Головне тепер – контроль за будівництвом, аби кожен нюанс проекту був виконаний.

– У якому технічному стані приміщення?

– Кінотеатр «Промінь» збудували понад 40 років тому. Технічний стан будівлі поганий. Коли ми провели обстеження, то побачили, що практично всі старі конструкції треба підсилювати. І це буде зроблено.

Важко прогнозувати, але ця будівля могла би простояти у такому вигляді і сто, і десять років. Але оскільки приміщення не експлуатується, то це дуже впливає на стан будівлі. Тим паче в останні роки в холодну пору приміщення не опалювалося, бо це було надто дорого.

– Наскільки кардинально зміниться будівля після реконструкції?

– Зміниться до непізнаваності. По-перше, за площею «Промінь» стане удвічі більшим, тобто матиме близько 15 тисяч метрів квадратних загальної площі. Ми робимо добудову з трьох сторін, буде чотири поверхи.

У напівпідвальній частині буде піцерія, паб, більярд, кухонні, складські, офісні приміщення, санвузли, гардеробні, приміщення для обслуговування концертної зали.

Цокольний поверх матиме окремий вхід.

На першому поверсі буде кіноконцертний зал на 760 місць, два кінозали по 100 - 120 місць, ресторан, більярд, заклад «швидкої їжі» (фаст-фуд), офіси, каси, гардероби, вестибюль.
«Версаль» так і залишається, але в добудованому приміщенні у них планується більярд.

На другому поверсі будуть готельні номери, зал для боулінгу, дитяча ігрова кімната з аніматорами, кінопроекційні.
На третьому поверсі розмістяться ще два зали кінотеатру по 100 - 120 місць, ресторан, клуб, караоке.

А четвертий поверх – це, по суті, дах. Там буде напіввідкрита літня тераса для ресторану.

У середині приміщення теж буде в одному стилі. Це обов’язково. Заплановані панорамні ліфти. Це буде і сучасно, і гарно. У оновленому «Промені» буде три входи: центральний і два бокових. Вхід буде обладнаний і для інвалідів.

Загалом будівля матиме сучасний вигляд. Всі матеріали, усе обладнання буде сучасним. Усі оздоблювальні матеріали, фасадні системи так само.

У будівлі буде багато скла. Цікаво те, що воно буде різнокольоровим. Основні кольори: синій, зелений, жовтий, червоний. Кольорове скло створюватиме ефект веселки. Вдень виблискуватиме й переливатиметься на сонці. Вночі теж виглядатиме гарно. Підсвітка, звісно, також передбачена.

Так має виглядати оновлений луцький «Промінь»
Так має виглядати оновлений луцький «Промінь»


– Чи передбачене будівництво парковки? Бо з цим у Луцьку є проблеми…

– Інвестор бере в суборенду земельну ділянку, за рахунок чого робиться розширення і парковка. Розробляється і узгоджується схема організації дорожнього руху. Приблизно 70-80% вмістимості цього приміщення ми забезпечимо цією парковкою. Вона буде зі сторони стадіону. У перспективі там може бути дворівнева парковка. Вона проектується таким чином, що потім її можна буде зробити дворівневою. Заклад буде цілодобовим. Тобто у кожну пору доби будуть свої відвідувачі, а відтак і транспорт.

– Якщо саме приміщення збільшиться удвічі, то, очевидно, не обійдеться і без благоустрою навколишньої території?

– Так, вигляд площі дещо зміниться. Площа стане гарнішою. Є фонтан, є пам’ятник Грушевському, які залишаться. До речі, я є автором і пам’ятника, і фонтану. Зараз ми міркуємо над тим, де розмістити зупинки. Щоб це було і естетично, і зручно людям. Треба встановити світлофори. Для пішоходів у зв’язку з розширенням місця не буде замало.

– А що буде з деревами, які ростуть під стінами «Променя»?

– Зараз там росте вісім ялин. Їх зріжуть. Хоча зробити це треба було раніше. Я пропонував замінити ці дерева ще тоді, коли проектував саму площу. А це було щонайменше десяток років тому. Можливо, когось це обурює чи дивує. Але треба дбати про безпеку.

Натомість заплановано висадження нових дерев. Можливо, їх буде навіть більше, ніж зараз. Над цим ми саме зараз працюємо.

– А що кажуть з цього приводу екологи? Дерева дійсно варто знищувати?

– Екологи не можуть давати такі висновки. Тут треба консультуватися із ландшафтним архітектором або ж з дизайнером ландшафтів. Я за те, щоб місто було зеленим. Але дерева біля «Променя» вже дуже старі, а це небезпечно. Так, якби вони росли у лісі чи парку, то потреби їх зрізати не було б. Але це площа у центральній частині міста.

До прикладу, біля мавзолею Леніна ялинки кожних п’ять років змінюють. До речі, віджили своє і дерева біля головного корпусу Східноєвропейського університету. Так само, як і ялини на Театральному майдані. Вони руйнують навколишні будівлі своїми коренями.

Фасад торгово-розважального центру «Промінь» (проект)
Фасад торгово-розважального центру «Промінь» (проект)


– Коли почнеться реконструкція?

– Через два місяці. А для реалізації проекту потрібно приблизно два роки.

– Хто будуватиме?

– Відбувся тендер. Результат вже є, але ще не підписаний договір. Ми зробили тільки свою першу важливу роботу. Генпідрядник луцький.

Свого часу ця будівля була доречною, люди масово ходили в кіно. Тепер же ситуація дещо змінилася. Функціонально і технічно приміщення постаріло. У такому вигляді й стані його експлуатувати нема сенсу.

Тим не менш «Промінь» лишається дуже знаковим об’єктом для Луцька. Адже він розташований у центрі міста. Раніше це був просто кіноконцертний зал. Тепер це буде розважальний центр.
Ми розробили проект так, аби будівля стала окрасою цієї площі. Щоб не було архітектурного дисонансу. Я гадаю, що новий «Промінь» стане такою собі родзинкою. Разом з тим не кричатиме, мовляв, я тут головний. Думаю, лучани і гості міста оцінять нашу роботу.

Розмовляла Ірина КАЧАН (ВолиньPost)

Довідка

Андрош Яношович (Андрій Іванович) Бідзіля – заслужений архітектор України, лауреат Державної премії України. Народився 15 грудня 1942 року в селі Доробратово, що нині в Іршавському районі Закарпатської області.

Впродовж 1959–1961 років навчався в технікумі. Відслуживши в армії, 1966 року вступив до Львівського політехнічного інституту.

З 1971 року, по завершенні навчання, живе в Луцьку.
Із 40 років праці в Українському державному науково-дослідному інституті проектування міст «Діпромісто» впродовж 24 років був директором Волинської філії.

1989 року удостоєний звання заслуженого архітектора України.
Нагороджений орденом Володимира Великого, більш, як півсотнею дипломів і подяк центральних і місцевих органів влади.

Лауреат премії «Данилова корона». Восьмиразовий переможець загальнонаціональної програми «Людина року» в різних номінаціях. Лауреат двох державних премій – Державної премії СРСР (радянських профспілок) і Державної премії України.
Читає курси «Основи містобудування» й «Основи садово-паркового мистецтва» у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Автор проектів пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлові Грушевському і Святому Миколаю у Луцьку, монументу жертвам московсько-кадебістських катів (вулиця Кафедральна), монументу-каплиці Борцям за волю України (Київський майдан). Автор проекту будівлі Волинської обласної адміністрації та будівлі обласної податкової адміністрації. Автор проекту реконструкції залізничного вокзалу в Луцьку тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 71
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну не знааааю... якось не вражає. Хоча все ж ліпше як було
Відповісти
ВАУ! Невже? Дай боже нашому теляті вовка з"їсти
Відповісти
Два роки на площі буде робитися ЖОПА
Відповісти
В центрі було те ж. І шо? тепер хоч нормаьно виглядаж
Відповісти
сказав гість з Північної Кореї
Відповісти
Оті прямокутні вікна, які зліва по фронту – це творчий жах! …чи жлобство замовника?
Особливо коробить зір сфрагментовано-стиснута назва “ПРОМІНЬ”
Чого ліпити ті пандуси, чи краще було б спробувати підняти рельєф до рівня входу.
Щоб бути об’єктивним, в цілому по формі непогано дивиться, тільки ті ляпи як ложка дьогтю.
І саме цікаве – дорослі ялини пересаджуються!!!
“Так, процес досить трудомісткий і дуже витратний. Пересадка рослин відбувається виключно ранньою весною чи пізньою осінню, коли зупиняються вегетативні процеси, і сік по дереву не йде. Оптимальною температурою для пересадки є температура від -8 до 0 градусів Цельсія. При такій температурі кому землі біля корінь і сам стовбур дерева не "скляні» і не зможуть зламатися від невеликого навантаження. При більш високій температурі (вище нуля) починаються вегетативні процеси в стовбурі і гілках дерева, що негативно позначається на результатах пересадки. Для пересадки забирається великий кому землі…”
http://www.birzha.ru/politics/politics/3995/
Андрош Яношович, скажіть чесно, що Вам інформація про можливість пересадки ялинок відома!
А ось терміни початку будівництва заважають ялинкам, про це тихо промовчано.
Відповісти
Ви ще сам старий Промінь перенести кудись запропонуйте )))))))

насмішили. Пересаджують ялинки, які НЕСУТЬ ЯКУСЬ ЦІННІСТЬ. А не цю трухлятину часів Брєжнєва
Відповісти
Від ТРУХЛЯВОГо чую!
Дерева змінюють за кореневої систему, щоб не псувала будівлю.
Відповісти
Я ще з вашого ніка зрозумів, що нормальної розмови не вийде... хоча, судячи з ваших думок, в архітектурі ви щось таки смислите...

"Дерева змінюють за кореневої систему" - це що за абракадабра?
Відповісти
Якщо зрозуміли, то чого пропонуєте кудись старий Промінь перенести.
А до старого Проміня, претензій нема, проект чудовий а об’єкт занедбаний.
Друге питання, місту, в чистому вигляді, кіно-концертна зала стала “не по зубах”.

Відповісти
Якраз судячи з ваших думок, в архітектурі ви нічого не смислите.."вікна, які зліва по фронту – це творчий жах"????..."краще було б спробувати підняти рельєф до рівня входу" ???- і це при наявності цокольного поверху?...не пишіть дурниць, краще пересаджуйте ялинки коли зупиняються вегетативні процеси.
Відповісти
Осмисленному Миколі - кривому танцюристу оркестр не допоможе!
Відповісти
Так пора перебудувати закс, Обласну раду, міську раду а то вони якісь старомодні
Відповісти
Прямокутнi вiкна мене не збентежують - це в стилi геометричного мiнiмалiзму споруди.

А от назва ПРОМiНЬ, виглядае, згiдний, як збоку-припьоку, ХОЧА це може бути лише перше враження.

Мене проект не вражае, але й не викликае тотального заперечення. Я прихильник мiнiмалiзму.
Відповісти
Цілком згідний. Люблю мінімалізм так само. Кажуть, все геніальне - просте. Так от...щодо самого проекту, то не скажу, що він чимось особливий і "надзвичайний", проте, на рахунок напису "ПРОМІНЬ" скажу що вона мені самому не довподоби. Правда, зокрема, хочу додати, що вважаю не доцільним робити гігантською саму назву споруди. Смисл? Не назва прикрашає споруду...і не вона там головне.
Відповісти
А хто знає чого ті ялинки іля Променя різного зросту? Мене це завжди кумарило. некрасиво ж!!
Відповісти
Та порубают тi йолки!

Главне щоб до нового году i не сильно рано (лучше всерединi грудня - не позасихають), щоб зекономити перед новим годом.
Відповісти
Заклад буде цілодобовим? А як це сподобається жителям прилеглих будинків?
Відповісти
Та то iхнi проблеми! Вони на Версалi натренiрованi! )))

Нам з тобов що? ))) - садок вишневий коло хати, хрущi над вишнями гудут )))
Відповісти
При сучасному рівні шумоізоляційних матеріалів це зовсім не проблема. Був місяць тому в брата в Одесі то в нього під вікнами в три рази більший розважальний центр. Хіба інколи мигання світла відволікало вночі. І то я це списав на те, що виріс у Луцьку і до такого не звик. А їм там пофіг
Відповісти
То не цей бізнесмен раніше відкривав "Альфа Казина" і казино "Капуста"? Ну дуже «соціально відповідальних бізнесменів»!!!?!?!?!!?
Відповісти
Промінь вже давно втратив свої ознаки радянського модернізму. Статусу пам'ятки не має - формально, можна знищувати. Для мене найбільш шкода за те, що очевидно, знищать і великий барельєф Віктора Шингура, розміщений всередині: http://www.volynpost.com/img/modules/articles/6/c9/224fb3b3768deaa54b7250f3f26f7c96/cb-%D0%9F%D1%80%D0%BE2.jpg ...

Було б добре встановити якийсь пам'ятний знак проектанту першого Променя - Ростиславу Метельницькому. Все ж тут є цікава історія і цікава творчість луцького архітектора.
Відповісти
Хороша ідея. Щодо памятника. але той барельєф.... ну да, величезний... а кули його втулити?...
Відповісти
бізнесу це не цікаво... бізнес цікавлять гроші...ніхто ж не говорить, що в "промені" буде галерея чи виставковий центр, а паб, піцерія,...
Відповісти
А хто забороняв міській владі, яка, продаючи Промінь, мала повне право і можливості виставляти умови, поставити умовою відкрити там виставковий центр чи зберегти барельєф?

бізнес ніколи про це не думатиме. Хай про це думають ті, хто циніків і довбодятлів міськими головами і депутатами обирає
Відповісти
і я підтримую - таке панно треба зберегти для лучан - це мистецтво, це історія міста!
Відповісти
Дуже гарний проект.За роботу.
Відповісти
Це ж не проект, а зовнішнє зображення. Треба відрізняти.
Відповісти
не знаю чому, але для мене це не проект, а суцільний шлак. невже немає інших проектів??
Відповісти
Ви хоч розумієте, що ваші коментарі типу "це непрофесійно" виглядають смішно???? Ну назвіться, покажіть що ви спеціаліст, а тоді критикуйте! А то таке враження, що вам хтось 5 гривень заплатив, аби ви якусь бяку написали. саме 5 гривень, не більше. Інакше б ви старалися )))))
Відповісти
Кожному ясику не догодиш. Скільки людей - стільки смаків. А писати такі коменти?.. Собака, як не має роботи, то яйця лиже.
Відповісти
А що в Лесика і на дизайнерів вчуть?
Відповісти
що це за пЮомінь?
нормально букву Р писати не вміємо?
Відповісти
Залиште свої контакти в редакції, ми хочемо побачити ваші варіанти написання.
Відповісти
напис "Промінь" зразка минулого тисячоліття в сто раз кращий!!
Чи то дизайнери талановиті перевелися, чи у замавників зовсім смаку немає..(
Відповісти
А вже хмари намалювали - жесть !!! ядерна война !!!


Відповісти
основне того малюнка.все решту жосткій дешевий пластик та бетманат ний стиль від дєпутата палкіна..маразм крєпчає..для авєтскіх людей то стільно і сабитіє ціле..можна ще сказати що без палкіна там всерівно б руіни лежали.то благодєтєль..
Відповісти
О, ще один неадекватний коментар... та скільки можна????
Відповісти
фасад нагадує торгівельний цент, а кольорові вікна повна шизофренія, могли б придумати щось краще
Відповісти
Кольорові вікна нагадують про колишні промінь. то є файно
Відповісти
Звичайно ж пан Бідзіля всіма забутий себе пропіарить
Відповісти
Проект цікавий. Критикувати не бачу сенсу. Щось робиться, будується, створюються нові робочі місця. Вам же краще роблять.. А от ви замість того щоби писати "суцільний шлак", коментували би соціальну ситуацію у нашому місті. Наприклад у Луцьку є велика кількість жінок і молодих дівчат які страждають від проблем зайвої ваги. І ніхто про це не говорить, це вважається нормальним. А коли хтось щось робить відразу всі кидаються критикувати.
І на рахунок того, що в проекті багато барів і немає виставок, є цілком логічно. Адже при укладанні будь якого проекту є люди які вираховують інтереси людей, які проводять дозвілля у місті.. І ось вам результат.. Якби всі лучани прагнули б проводити своє дозвілля відвідуючи виставки, театри, творчі вечори, то і люди які вкладають гроші у подібні проекти прислуховувались до побажань громадськості.. А так будують те що вигідно, те що буде користуватися попитом. Все логічно і все просто... І сумно, тому що коли я була на концерті співачки Лоліти, і вона запитала яке дозвілля у глядачів, то пів зали кричали "пиво", "горілка"... Не думаю що це можна якось пояснити і виправдати.

Дякую за увагу, і вибачаюсь за помилки, які можливо десь допустила
Відповісти
місця і в ммм створюються..завлєкушечка для масс "чого то там"..проблеми зайвої ваги та проблеми імпотенції вам пані з корупцією та використанням службового становища не личить змішувати..я так зрозумів ви частка системи..пакращували при цих і при тих тоже..слава та почесті від пересічних зашуганих..трохи лєвака від покращунів..а на те все "архітектурно-складське" всі дивитись будуть не один десяток років..корона фраза функціонерів старої закалки-"що буде користуватися попитом".куда ти її тулиш ..хоч до тих "підприємців-підприємця харошої сімї" вона в історичному контексті підходить..ти сходи на щось простіше крім лоліти..там в самої співачки з дозвіллям все зрозуміло..хлопчики та водярка.."інтелегенція"..що 20 вам було що 50 не міняєтесь..стабільності досягнуто.
Відповісти
Тричі перечитав - не зрозумів. Навіщо адміни пропускають якийсь набір беззмістовних фраз?
Відповісти
ще Святослав Кравчук любить виписувати..ну в тому стилі йому статей=кі лабають журналісти.старінний кривицько клімчуковскій -стиль "полішуки,покайтесь,памятайте що ваші парторги культуру високу вам несуть"."созідателі"..
Відповісти
до речі, я теж подумада про виставкову залу - замість одного з 5 кінозалів. Це було б цікаво і різноманітно.
Відповісти
Цілком підтримую!
Відповісти
" І сумно, тому що коли я була на концерті співачки Лоліти, і вона запитала яке дозвілля у глядачів, то пів зали кричали "пиво", "горілка"... Не думаю що це можна якось пояснити і виправдати."
Відповісти
бо на Лоліту тільки такий контингент і ходить. Люди з вищим рівнем інтелекту і інтересами ходять в театри і на співаків зі світовим ім'ям, а не на "фанерних" звьйозд з Расєї
Відповісти
А ви, пане архітекторе часом не віджили своє, мо й вам пора в мовзолей до Леніна?
Відповісти
Мабуть проект просто бюджетний тому і виглядаэ на скількі заплатили,але годав буде веселіше (сучасніше) якось......
Я не спеціаліст,имхо.....
Відповісти
що ЦУМ, що Промінь... повна архітектурна бездарність! Таке враження, що наші архітектори далі Польщі нікуди не їздять, журналів світового рівня навіть не тримали в руках!) А замовники ще безадарніші, видно крім пляжів та отелів на морях, світу не бачили. А як по європах і їздять, то тільки по аутлетах, щоб Гучі та Версачі подешевше хапнути!) От для порівняння проети Єремеєва & Ко.(ТамТам-Портсіті), сучасно, стильно, практично.
Відповісти
Згідна на 1000%
Відповісти
Проект гарний. Прошу не красьте фасади в персиковий і оливковий. Бо в місті і так усе персиково - оливкове
Відповісти
Не вражає взагалі!
Відповісти
На якусь фабрику схоже.
Відповісти
З ..іля такий архітектор , як з сови яструб.
Відповісти
Вже зроблено вокзал
Відповісти
Пюоміно
Відповісти
"У будівлі буде багато скла".Отак ,полішуки ,знайте ....)
Відповісти
Даремно сподіватися, що від окропу склянка не нагріється. Так само даремно сподіватися, що "шедевр" авторства Бідзілі буде файним. На смітник історії! (і навіть не кричіть про конструктивну критику. Це критики не витримує)
Відповісти
Всі чомусь проти ялинок. Пересадіть їх, тільки не ріжьте. Або мені на дачу перевезіть,буду вдячний. У світі навпаки борються, щоби більше дерев було, а тут навпаки, хочуть більше барів та ресторанів. Мабудь вже Луцьк по кількості барів на душу населення можна у Книгу рекордів Гінеса подавати.
Відповісти
Будьмо відверті, всім глибоко на....на ті ялинки і їх долю. Ну росли вони там богзнаскільки років...що їм з того? Прийде час - зріжуть всі і по всьому. А от робити два схожих велих проекта неподалік один від одного - не дуже логічно. Я про ЦУМ, Директорію та..оце, що має бути. Моглиб більш творчо підійти до справи.
Відповісти
кстати по поводу елок - а мне очень жаль...это часть моего детства, мы там в прятки играли, пока киноху ждали...жаль, что у нас в Луцке все определяется тем, сколько выгоды принесет здание или мероприятие..обошьют дешевым алюминиевым касетоном, влепят аренду космическую и владельцы будут просто рубить бабло на резиновых пиццах и гмо-шных бургерах...и памяти по тому, что стояло на этом месте полвека, совсем не останется...
Відповісти
Колорове скло - жах, напис "промінь" - жах у кубі, а зрізати голубі ялини - просто вандалізм.
Відповісти
Конюшня в архітектурному стилі Палиці, протріть очі ви ж в Європу хочете, а самі совки. Будувати треба нове і сучасне а не не робити шанхай. Архітектори користуються інтелектуальною тупістю замовників.
Відповісти
Це просто склад якийсь ФУУУУУУУУУУУУУУУ
Відповісти
прикольно буде
Відповісти
Яка фамілія в архітектора, такий і дизайн - бездарність якась.

Жаль ялинок не буде, ой там вже такі великі корені що руйнують таку будівлю - не смішіть людей.

І таку уйню міг накреслити тільки дизайнер - недотьопа... Виходить якйись скляний ангар.
Відповісти
Автор фантану, ну і косоголовий же цей архітектор, смішно навіть, такий "говнофантан" напвно ніхто б не зміг, чому з Луцька роблять посміховисько?

Тому що в нас не прийнято берегти те, шо є, а прийнято їздити у Вену і цмокати "як там класно та гарно", а в себе будувати всяку уйню яка не має ні вигляду ні якогось естетичного вигляду.
Відповісти
Що за назва зверніть увагу на букву "р"
Відповісти
Останні статті
«Кінотеатр «Промінь» зміниться до невпізнаваності», – архітектор Андрош Бідзіля
26 липень, 2013, 09:06