У Луцьку – перша школа театру*

У Луцьку – перша школа театру*
Тримати аудиторію і гарно говорити, позбутися страху публіки і навчитися почувати себе розкуто, контролювати власні емоції і вміти викручуватися з будь-якої ситуації – з такими уміннями або народжуються, або …їх здобувають у театральних школах.

Саме така театральна школа Oskar вже у вересні 2013 року запрацює і у Луцьку. Акторській майстерності навчатимуть дітей від чотирьох років та дорослих будь-якого віку. Для кожної вікової аудиторії вже розроблені власні навчальні програми та підібрані досвідчені викладачі.

Організатор школи Алекс Маковецький розповідає, що ідея створення курсів акторської майстерності існувала вже давно. Ініціативу підтримали рідні, назва винила спонтанно, а коли з’явилися можливості – приступив до справи організації театральної школи.

Від теорії до практики

Учні школи навчатимуться у групах максимальною кількістю у 10-12 чоловік, відповідно до віку. У найменшій групі – вихованці школи Oskar від чотирьох до семи років. До середніх груп ходитимуть учні віком від семи до шістнадцяти років. Учнів ж від 17 років – це вихованці дорослої групи, яка матиме окрему програму.

У кожній з вікових груп викладачі акцентуватимуть увагу на розвиткові тих якостей, які можна максимально розкрити у відповідному віці. Наприклад, найменших акторів у віці від 4 до 6 років важливо навчити відкритості і комунікабельності, підготувати до сцени і спонукати творчому розвитку і фантазії.

Курс для дитячих груп буде аналогічний навчальному року у школі, тобто складатиметься з 9 місяців. Дорослі матимуть п’ятитижневий курс. Серед навчальних предметів сценічна вимова, виступи перед публікою, розвиток пластики тіла, вправи на розвиток артистичної сміливості, робота з голосом та тілом.

Як і у будь-якій школі, вихованці театральної здаватимуть екзамен. А саме виступатимуть перед публікою, адже протягом навчання учні опановуватимуть етюди, мистецтво імпровізації, працюватимуть з монологами літературних творів.

Цікаво, що кращі учні дитячих груп школи сформують свій власний повноцінний театр, який показуватиме на розсуд глядача п’єси і поставки.

Театр починається з … викладача

Кожна група матиме власного вчителя. Відповідно до віку і потреб учнів. Зі старшими займатиметься викладач режисури Луцького культосвітнього училища Віталій Герасимлюк.

У цього педагога - понад 20 років професійного стажу. У нього за плечима - робота головним режисером Волинської обласної державної телерадіокомпанії, постановки театральних заходів концертного плану та шоу-програм, робота в центрі дитячої та молодіжної творчості «Диво».

Меншим учням допомагатиме опановувати акторську майстерність голова Волинської обласної благодійної організації «Радість дитинства», професійна актриса Анна Пахольчук. Викладач має досвід роботи у Київському камерному театрі-студії «Дивний замок», Центрі раннього розвитку при Монтессорі «First Steps» та вокальній студії в Луцьку.

Що отримають учні?

Організатор школи Алекс Маковецький зазначає, що акторські курси призначенні не лише для майбутніх професійних артистів. Школа в першу чергу розкриває індивідуальність, харизму людини, спонукає до творчих навиків та комунікабельності.

Навчання стане у нагоді тим людям, які бажають стати більш впевненими у собі, відкритими та дисциплінованішими, адже саме контролю емоцій часто не вистачає багатьом.

Маленьким акторам театральна школа Oskar допоможе відкрити творчий потенціал та самобутність. Адже саме в юному віці важливо не загубити талант, а лише примножувати його та розвивати.

Театральна школа Оскар:
oskar-school.lutsk.ua
e-mail: [email protected]
тел: +380 (66) 568-58-86

Текст Алли БЕРЕЖНИЦЬКОЇ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А куди звертатися?
Відповісти
oskar-school.lutsk.ua
тел: +380 (66) 568-58-86
Відповісти
Як на мене. то 400 грн за міс. (9 міс.навчання) забагато...
Відповісти
Театральні школи такого типу ( в інших містах ) беруть приблизно таку саму оплату. Стількии коштує акторська майстерність)
Відповісти
Шкода, що такого не було раніше.
Деякі встигли й повиростати...
Відповісти
Для тих хто вже виріс)
http://oskar-school.lutsk.ua/class
Відповісти
А скільки коштує навчання для дорослих? (п’ятитижневий курс)
Відповісти
цікавить ціна пятитижневого курсу і коли набирається група
Відповісти
Групи набираються постійно. Ціна 800 грн. Перше заняття безкоштовне)
Відповісти
Є ще дитяча театральна студія у адреналін сіті https://www.facebook.com/TeatralnaStudia
та дитячо-підлітковий театр "Чудодії" при будинку школяра (екс палац піонерів)
Відповісти
опять бабло...о век! о нравы!
Відповісти
А є там шкільна програма чи там тільки навчають акторській майстерності??
Відповісти
А тижневий курс кошватиме?

Відповісти
Чи набирає зараз ваша школа діток 9 років? Де знаходиться ваша школа?
Відповісти
Останні статті
Ігор Палиця: цунамі 3D
17 вересень, 2013, 10:11
У Луцьку – перша школа театру*
09 вересень, 2013, 09:00
Райцентр у фото. Ківерці
05 вересень, 2013, 09:00