10 запитань Ігорю Гузю

10 запитань Ігорю Гузю
Від минулого тижня Волинь має нового губернатора – головного регіонала області Олексанра Башкаленка. Передували цьому події 24 січня, коли опозиція змусила написати заяву про відставку попередника Башкаленка – Бориса Клімчука.

Що це? Іронія долі, яка руками опозиціонерів посадила в губернаторське крісло регіонала? Хитра гра політиків? Чи далекоглядний план опозиції?

– Чи не вважаєте ви події п’ятниці, 24 січня, коли Клімчук написав заяву, Пірровою перемогою?

– Ми прийшли під адміністрацію і озвучили вимогу: керівники області мають написали заяву про відставку. І вони написали. Це – не Піррова перемога. Янукович призначив людину, якій довіряє. Якщо завтра ми змусимо Башкаленка написати заяву, призначать когось схожого.

Отримати перемогу на Волині без перемоги у Києві – неможливо. Наша мета – усунути від влади Януковича.

– На обласну раду Київ впливу не має. Проте керівники Волиньради хоч заяву і написали, але не звільнилися…

– Двоє керівників написали заяви – і це перемога. Звичайно, депутати повинні її затвердити. І ми зараз робимо все можливе, щоб новообране керівництво облради було з представників опозиції.

– Не зарано говорити про перемогу? Більшість може просто не проголосувати за відставку Володимира Войтовича і Юрія Лобача.

– Будь-яка дія має декілька етапів. Для того, щоб нам створити більшість в обласній раді, як мінімум треба, щоб керівництво обласної ради пішло у відставку. Тому що в іншому разі для того, щоб його звідти забрати, те керівництво, я маю на увазі Войтовича, треба було б 2/3 голосів. А так треба всього-на-всього 41 голос (згідно з регламентом, - ред.). Тому це – перший етап.

Наступний етап – знайти голоси за відставку Войтовича і Лобача і сформувати більшість. Так, в облраді є люди Клімчука, люди Башкаленка, є невизначені. Ми над цим працюємо ось вже другий тиждень.

– Ви думаєте, що «переформатувати» облраду на користь опозиції вдасться?

– Йде важко, станом на сьогодні ми ще не маємо більшості, але близькі до цього. Районами їздить Автомайдан, ми по десять разів говоримо з депутатами. Це політика. Ми цю «глибу» розбиваємо долотом: вона ще тримається, але тріщин багато.

– Борис Клімчук був фігурою, яка задовольняла багатьох...

– Так. Але я вважаю, що Клімчук відігравав дуже негативну роль: був тим, хто брав на себе удар, який ішов на Януковича, захищав його своїми масштабами, авторитетом.

Тепер такої «подушки безпеки» на Волині немає. Бо Башкаленко – людина невпливова, неавторитетна.

– Під час представлення на посаді голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко зауважив, що Борис Клімчук залишиться на Волині. Чи думали ви, що це може стосуватися облради? Можливо, Борис Клімчук захоче посилити там свій вплив? Можливо, він захоче стати головою облради і його в цьому депутати, які «за ним», підтримають?

– Кожен у нас має право хотіти. Борис Петрович якщо хоче, значить хоче. Опозиція категорично не сприймає і не допустить того, щоб Клімчук був головою обласної ради.

– Деякі з подій п’ятниці, 24 січня, так і лишилися «за завісою». Була розмова Бориса Клімчука з опозиціонерами в кабінеті губернатора. Про що говорили?

– Це не були таємні переговори. В кабінеті був Башкаленко, Мельникович, Парака і Терещук. Ми казали: або ви пишете заяву, або люди заходять – і буде, як в інших регіонах.

«Інша ж сторона» просила у нас навзаєм письмових обіцянок. Ми того листа й написали. Його підписав Бондар, Мельник і Гузь. Там три пункти. Перший – ми закликаємо людей до миру. Другий – ми готові сідати за стіл переговорів. Третій – ми не будемо створювати протизаконні структури. Ми їх і не створюємо. Народна рада чи загони самооборони не є незаконними структурами.

– Чи не вважаєте хитрістю з боку екс-губернатора підписання вами такого документу? Можливо, він якось його може використати? Чому перед тим, як підписувати таку заяву, ви не поставили до відома людей, які пікетували будівлю?

– Це публічний документ, його вже всі прочитали і ніхто нічого там не побачив абсолютно. Може, вони хочуть це зробити. Якби ми брали на себе якісь серйозні зобов’язання, тоді так. А так, воно оприлюднено, усі прочитали. Я не почув від людей, що хтось засудив наші дії.

Хтось каже, що ми повинні були вийти і зачитати це людям. Але це все в екстремальних умовах робилося…

– Чи говорили в кабінеті про те, що головою ОДА після відставки Бориса Клімчука потенційно може стати Олександр Башкаленко?

– Ми не обговорювали це питання, воно не в нашій компетенції. Більше того, ми примушували і Башкаленка написати заяву про відставку. Він відмовився в категоричній формі.

– Чому не «дотисли» Башкаленка?

– Для нас була принциповою особа Бориса Клімчука. Очевидно, всі хотіли відставки всіх заступників Клімчука, керівників управлінь – регіоналів, розпуску фракції в облраді… Але реалії диктують інше. Тому це все ще попереду.

Розмовляла Юлія ШРАМКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А цей - Руйнiвник.
Відповісти
Є ще одне питання до Ігоря Володимировича Гузя - Чи зробить так, щоб вигнали з роботи Тараса Володимировича Войтовича - того пяничку, який розбив службове авто... Ігоре - зробиш УСЕ ДЛЯ ЦЬОГО???
Відповісти
Бла-бла-бла
Відповісти
Складно буде переконувати депутатів. Тим паче, що башкаленко з першого ж дня пообіцяв їм 10 млн. грн. Цей "дитсадок" з сивими головами зразу на це клюне. Особливо такі, як "козак" Олешко, гнилий комуняка Якубюк і інші - тобто, продажні шкури.
Відповісти
Зараз час такий. Значна частина силового "генералітету", вийшла з прапорщиків. Все просто. Потрібно вміти красти, ділитися і лизати дупу. А Олешко лише до козачого генерала "дослужився2, тобто лялькового, опереточного. У нього ще все попереду. Починав же він з прапорщика у комітеті комсомолу ракетної дивізії, тобто з низького старту. Он романюк з області починав (обком комсомолу) то так і тримається у обоймі. А у Олешка ще все попереду.
Відповісти
Чапай також був прапорщиком чи фельтфебелем. А став героєм. Кожен солдат мріє бути генералом.
А Олешко потомствений козак, у нього прізвище справжнє, від прадіда Олешки, Олешківська січ і нині він не на словах, а на ділі робить справу і за свої гроші.
Відповісти
Інтригуюче фото, ніби Клімчук каже Гузю: "Верной дорогой ідьош, товарісч!".
Відповісти
......а цей ПІДСОБНИК)))))
Відповісти
А хто відгадає національність БАШКАЛЕНКА ? Спробуєм!
Відповісти
Та чурка він якийсь, то ж видно по лицю, як Сталін блін.
Відповісти
А національність гузя відгадаєте?
Відповісти
бандерівець він
Відповісти
Башкаленко бывший военный он или осетин ..но даже не русский.А Гусь партийный плибей и мазе и фазе красно -пузые коммуняки.Был договор и Башка знал что он будет что он врет.Все порешали.Волынь ссыкнула как всегда вмешался хрен моржевый.Они или не они.все это свора.комуно-буржуазная.Долбаные РыГИ и в попу зици анеры дрыстя Правый сектор.
Відповісти
Мало хто знає, що Гузь у Клімчука на зарплаті. І все , що робиться - це кіно для народу. Гузь уже у сьомій партії і за гроші будь кого продасть.
Але на жаль народу доходить все після того як !!!
Відповісти
Дякуємо тітушці Гузю що так усіх розвів як котят і псадив нашого Бакаленка на Губернатора та набрав клоунів-проституток у Волинську Народну раду.
Відповісти
А цього "козака" Олешка чого Батьківщина не виганяе,як .... кота.Зрадник першоі кляси,таких справжні козаки на паль садили.
Відповісти
Чого це баба у козацькі справи полізла? Може захотіла "булави" від справжнього козака? То ми можемо, тільки скажи в якій позі?
Відповісти
Якщо опозиція не візьме владу у Раді, то Башка розвів їх як котят. Хто виграв - покаже час, а народ програв, то уже всім стало зрозуміло на другий день. Волині повезло, що у нас був Борис. Але цього не бачили крикуни-революціонери. Може й бачили і знали та грали свою роль у чужій грі.
Відповісти
Ігор працюй далі і нехай Господь дае підтримку!!! А дурні ролі нехай поздихають
Відповісти
Тролі!!!
Відповісти
шутки шутками, а некоторые аналитики запада пророчат его на место тягныбока не далее чеm к концу этого года.
Відповісти
ви всі бандерівці , які в роки ввв катували свій народ і зараз теж саме робите
Відповісти
куди він лізе?
Відповісти
був клімчук , було все добре !!!! навіщо було бориса петровича скидати , ну звичайно , гузь влади захотів...
Відповісти
Цілком згодна! Яким би Клімчук не був,але ми рухались вперед! а тепер...розміняли "шило на мило". А цей Гузь, чи як його там..спершу треба навчитись контролювати свої емоції,якби там не було ти людина,а репетувати зі сцени,мов неврівноважений,ти за народ чи просто до "кормушки" прешся? .. Тоді коли Клімчука зганяли.. "Зараз тут буде кров,багато крові"..бла бла..Люди прийшли натиснути на губернатора, а не битись! Тільки він ну і ще свободівець репетували "буде кров"..та впринципі, досить на Київських лідерів подивитись. Народ лютує, хоче правди, народ повстав! Але немає того Мойсея,котрий стане поводирем для народу! Люди хочу миру та спокою,правди, але уже заплутались,адже і серед своїх виявляються чужі!
За єдину Україну!! Слава Україні! А Гузь....((((
Відповісти
Ти патріот якоі держави іудо!!!
Відповісти
Гусь вже так осточортів як усі перевертні і політичні проститутки. Він вже мабуть в Правому секторі. Він вчорашній день як і Тимошенко. ДІЯЧ ЕПОХИ КЛИМЧУКА!!!!
Відповісти
Гузя - не достойний керувати. Потрібно піднімати економіку а не палити магазини!!!
Відповісти
Претендент на посаду губернатора Кіндер О., який продався народному депутату виборчого округу № 21 Івахіву С. і купив дім за 280 тис.дол. та машину Mersedes-Benz бизнес класу претендує на тюрму. Народний голос. Це ж правда!?
Відповісти
Останні статті
10 запитань Ігорю Гузю
14 лютий, 2014, 10:25
Як обікрасти ближнього
13 лютий, 2014, 13:11