І ставок, і млинок. Статки волинських прокурорів

І ставок, і млинок. Статки волинських прокурорів
Одна із головних вимог, з якими люди вийшли на Майдан, – відкритість влади. Відкритість і, що важливіше, чесність. «Чесність влади» - в Україні поки що, на жаль, оксюморон. Однак показувати громаді свої статки власть імущих зобов’язує закон.

Нинішнє керівництво прокуратури Волині, попри вірогідну тимчасовість заступників глави відомства, надало журналістам декларації про доходи, отримані у минулому році. У 2013-му з-поміж сімейств нинішнього керівництва прокуратури Волині найбільше заробила родина заступника прокурора області Вадима Веніславського. Упродовж минулого року дохід Веніславських становив не мало і не багато – майже 656,5 тисячі гривень.

Загалом, як свідчать декларації, прокурорські родини у 2013 році не бідували. Найменший дохід отримала родина Степана Чігура – сімейство заробило протягом року понад 311 тисяч гривень.

Отож, своєрідний «рейтинг» родин керівництва волинської прокуратури за обсягом отриманих доходів у 2013 році.

ВАДИМ ВЕНІСЛАВСЬКИЙ: БАГАТШИЙ ВІД ШЕФА

Протягом 2013 року заступник прокурора Волині Вадим Веніславський та члени його родини отримали загальний дохід обсягом 656,567 тисячі гривень.

У родині Вадима Веніславського – дружина, донька та син. Сам прокурор у 2013-му зумів заробити 234,167 тисячі гривень. Усе це – зарплатня. Натомість члени родини отримали дохід обсягом 422,4 тисячі гривень від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.

У пана Веніславського – лишень одна ділянка площею 908 квадратних метрів. На членів його родини земельки записано більше. Мова йде про дві діляночки загальною площею 18 соток. Мешкає родина Веніславських у житловому будинку на 104 квадрати.

В автопарку прокурорського сімейства – дві машини. Зокрема у Веніславського – Шкода Октавіа 2001 р.в., а в членів його родини – новенький Лексус RX 2012 р.в.

Жодних заощаджень у заступника прокурора нібито неба. Єдине: його рідня повернула позику «Кредобанку» обсягом 3,2 тисячі гривень.



АНАТОЛІЙ КОЦУРА: ПЕНСІЯ І МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА

Протягом 2013 року прокурор Волині Анатолій Коцура та члени його родини отримали загальний дохід обсягом 522,370 тисячі гривень.

Якщо попередній прокурор області Андрій Парака був біднішим від своїх «замів», нинішній – Анатолій Коцура – розташувався на почесному другому місці, програвши у рейтингу тільки Веніславському.

У його родині – дружина та дві доньки. Як і Веніславський, прокурор Волині заробив менше, ніж члени його родини. Дохід Коцури у 2013-му становив 201,763 тисячі гривень, що в декларації записано як «інші види доходів». Очевидно, мова йде про пенсію.

Натомість члени родини декларанта отримали дохід 320,607 тисячі гривень. Із них зарплатня – 233,107 тисячі гривень, дивіденди і проценти – 48,224 тис грн., інші види доходів – 30,119 тис грн.. Отримували члени прокурорської родини і матеріальну допомогу – 9157 гривень.

В Анатолія Коцури одразу чотири земельні ділянки. Щоправда, у двох із них (загальною площею 1 га) Коцурі належить тільки половина. Загалом на Коцуру записано понад 63 сотки. У членів його родини – одна ділянка площею 400 квадратних метрів. І за кількістю ділянок, і за їхньою загальною площею родина Коцур – абсолютний лідер серед прокурорських сімейств.

На прокурора Волині оформлено половину житлового будинку площею 81,8 кв.м. та квартиру на 120 квадратів. У членів родини декларанта також є квартира площею 62 кв.м.

В Коцури – два автомобілі. Мова йде про Опель Астра (2005 р.в.) і Шкода Єті (2009 р.в.). Де він їх паркує – невідомо, адже жодного гаража у прокурорського сімейства, згідно з декларацією, немає.

На банківських рахунках прокурора області – понад 356 тисяч гривень. Протягом минулого року родина Коцур на утримання власного майна витратила 52,9 тисячі гривень. Ще майже 11 тисяч пішли на погашення кредиту.



ВАЛЕРІЙ НЕВІРЕЦЬ: ГОДУВАЛЬНИК СІМ’Ї

Протягом 2013 року заступник прокурора Волині Валерій Невірець та члени його родини отримали загальний дохід обсягом 485,409 тисячі гривень.

У родині Невірця – дружина та донька. Як свідчить податкова декларація, основним годувальником сімейства є саме заступник прокурора області.

Торік дохід Валерія Невірця становив 447,351 тисячу гривень. Причому зарплатня – трошки більше половини, тобто 263,751 тис грн. Ще 54 тисячі гривень прокурор отримав у спадщину. А 129,6 тис грн. зазначається у загадковій графі «Інші види доходів». У членів родини Невірця доходи виявилися значно скромніші – трохи більше 38 тисяч гривень.

У Валерія Невірця – земельна ділянка площею 25 соток. Ще 550 квадратних метрів землі у членів його родини. У прокурорського сімейства – квартира площею 65 квадратів. А на самого Невірця записаний ще й будинок на 55 квадратних метрів.

Також заступник прокурора має гараж на 20 «квадратів». Очевидно, саме тут він паркує свого «Лексуса», а члени родини – Фоксваген Джетта (2011 р.в.)

Ані заощаджень, ані фінансових зобов’язань у родини Невірців нема.



АНДРІЙ ГІЛЬ: ЗАГАДКОВІ «ІНШІ ВИДИ ДОХОДІВ»

Протягом 2013 року заступник прокурора Волині Андрій Гіль та члени його родини отримали загальний дохід обсягом 463,315 тисячі гривень.

У родині заступника облпрокурора Андрія Гіля – дружина і донька. Сукупний дохід сім’ї у 2013 році становив 463,315 тис грн. Майже всі з них заробив, як і належить, глава сімейства. Дохід Гіля торік становив 436,399 тис грн.

Зокрема зарплатня – понад 289 тисяч гривень, а 147 тисяч – інші види доходів. Натомість дохід членів родини декларанта торік сягав майже 27 тис грн.. Все це – гола зарплата.

У сімейства – земельна ділянка у 42 сотки та квартира на 270 квадратів. На членів сім’ї Андрія Гіля записаний ще й дачний будинок площею 67 квадратних метрів. У гаражі на 22 кв.м. паркують Lexus 350 (2008 року випуску).

На рахунку у «Приватбанку» заступник прокурора зберігає 125,720 тис грн.



ВОЛОДИМИР ТРОЦ: НІЧОГО, КРІМ ЗАРПЛАТИ

Протягом 2013 року перший заступник прокурора Волині Володимир Троц та члени його родини отримали загальний дохід обсягом 443,041 тисячі гривень.


Родина Троца серед прокурорських сімейств – найчисельніша. У нього дружина, син та дві доньки.

Дохід першого заступника прокурора області, якщо вірити податковій декларації, торік становив 258,171 тис грн.. Це все – зарплатня.

Натомість члени родини декларанта у 2013-му принесли до сімейного бюджету 184,870 тисячі гривень. Із них 17,95 тис грн. – дивіденди і проценти, 166,92 тис грн. – дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.

У Володимира Троца, крім зарплати, більше нема нічогісінько. Ані землі, ані будинків чи квартир, ані машин, ані заощаджень. Все чесно на рідних записано. А це – і ділянка у десять соток, і житловий будинок площею 361 кв.м. Родинний автопарк складається з двох недешевих іномарок: Інфініті FX 3500 (2008 р.в.) та Лексус GX 4600 (2010 р.в.). Також члени родини Троца мають рахунки у «Приватбанку» і «Кредобанку», де зберігають 282 тисячі гривень.



СТЕПАН ЧІГУР: ПРОКУРОР НА «ЖИГУЛЯХ»

Протягом 2013 року заступник прокурора Волині Степан Чігур та члени його родини отримали загальний дохід обсягом 311,569 тисячі гривень.


Найменшим серед родин керівництва волинської прокуратури у 2013-му був дохід сімейства Чігурів. Степан Чігур із дружиною, донькою та сином були вимушені перебиватися на якихось 311,5 тис грн.. Заступник прокурор області торік отримав дохід обсягом 246,159 тисячі гривень, який складався винятково із зарплатні. Члени родини декларанта у 2013-му заробили 65,410 тис грн., із них зарплата – 22,271 тисячі. Ще 43,139 тис грн. вони отримали у спадок.

У Степана Чігура – квартира на 64 квадратних метри. Натомість на членів його родини записано сім соток землі і будинок (80,8 кв.м.).

Хоча гаража в сімейства нема, але у зампрокурора – дві машини. Зокрема ВАЗ 21099 та Hyundai Tucson (2008 р.в.).



Мирослав ВАТАЩУК (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 78
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про яку законність йде мова? Що можуть захищати ці прокурори? Про який захист громадян ведеться , про яку боротьбу з коррупцією можуть вести ці прокурори ? І всі залишаються на посадах?
Відповісти
Можуть тільки відкати брати та підприємців "душити"!!!
Відповісти
Кцура уже всіх позвільняв, зараз всі полетіли в Київ купляти посади в Генеральній прокуратурі. Там і ставочки більші, і потоки більші ))))
Відповісти
Правильно подальше від вас злиднів безосвітніх та заздрісних до інтелігенції !!!
Відповісти
Хто інтелігенція? Хіба "дуже інтелігентно" заповнені декларації, і більш нічого. Не ганьби це слово."прокурськими чинами"
Відповісти
Може тебе поставить до своєї команди і ти матемеш лексуса і землю. Але ти жалюгідний і скупий, зимою снігу не дасиш от і через те в тебе нічого не вийде. Мужайся.
Відповісти
І ці люди забороняють мені колупатись в носі...
Відповісти
І як тут не завити - у кожного лексус, бажаю розбитись на лексусі.
Відповісти
Твої слова тобі на плечі
Відповісти
Ваши слова да вам на плечи.А бумеранг возвращается...
Відповісти
І тобі ж того
Відповісти
Завий-завий,бо якщо таке бажаєш людям то мозгів не маєш зовсім! Бог все бачить! По декларації за 15-20 років роботи в органах прокуратури він заробив на того лексуса!
Відповісти
В веніславського ще нова тойота прадо є!і квартира біля там таму!про яку недавно згадували в пресі! І ларьки чудо печі в самих злачних місцях луцька !на зоні висадки автовокзалу , біля обласної лікарні на тротуарі, біля політехнічного університету!мабуть просто якийсь збіг обставин!І ще що цікаво він має будинок в забороллі і стоїть на станом на квітень 2014 року з Своїм братов Веніславським Сергієм стоять на першочрговому праві в черзі отримання житла!Хоча його вже получили прошлою осінню!
Відповісти
Я ЛЮБЛЮ ВАС ВСЕХ! Всех,кто любит меня и ненавидит,завидует мне,раздражается оттого,что я есть,и искренне радуется за меня...Просто знайте об єтом...
Відповісти
вєнік порушував кримінальні справи за анонімними повідомленнями (може самі і писав), вилучав документи, зупиняв підприємство і чекав, коли до ноього прийдуть "проситися і золотити". гнати з прокуратури без права на пенсію. він набрався добре, ще дітям вистачить.
Відповісти
У Вас застаріла інформація. У нього Toyota Land Cruiser 200 ... З звичайним номерним знаком АС 7777....
Відповісти
У вас застаріла інформація, - у нього вже мерс-кубік з нуля під даним номером... скромняжка.
Відповісти
Але ж цього в декларації нЕМА!!!!!!!!!!!!Прокурори хитрі дядьки показали 1% свого справжнього багатства!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
в декларації багато чого немає. і не буде. де ви бачили, щоб ХАБАРІ в декларації показували?!
Відповісти
У нього багато чого є, от совісті немає!!!!
Відповісти
Ваша заздрість зісьть вас всіх з середини так вам і треба!!!
Відповісти
Пащенко а ти самовільно зайняту земельку біля олімпіі чому не звільняється???
Відповісти
Зараз почався стастний тиджень перед святом. Сходи краще в церкву до Сповіді. Але такі люди як ти незнають, що таке віра в Бога. Те що ти бажаєш комусь тобі повернеться і твоїй родині. З наступаючим Великоднем!
Відповісти
В церкву ходять раби божі, а прокурори до них не належать.
Відповісти
А ти належиш до нечистої сили нею і залишишся в своєму образі
Відповісти
вистачить цієї інформаційної війни. Поглянте що в світі робиться, а ви рахуєте чужі статки. Працівники показали свої декларації ,які офіційно заробили і ви хочете щоб в них не булро ні маштни ні квартири. А скільки є мільйонерів, які навіть податків в державу не платять. Рахуєте чуже бо свого не маєте.
Відповісти
А ніхто не пише скільки вони заплатили податків.
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=bn0733lSYto
Відповісти
Лучанине!розкажи мені як можна на державній службі заробити на нову тойоту прадо чи лексуса????і як можна заробити там на будівництво будинка в забороллі чи боратині!У них же ділянки мінімум по гектару!!!1000 дол. за сотку * 1000 сот = 100000 долларів!розкажи мені де в прокурора взялись гроші на цю ділянку, а тим більше щей на будівництво будинку!!!????а потім пиши .уйню про декларації!вигнати нахер їх к чортовій мамі!Є вже свіжа інформація по веніславському В.М. йому дали тиждень щоб знайти роботу!!!а ні то .......!!!!то скоро побачимо де вспливе!!в якому прибліжонному районі до Луцька!а може знов на маневичі......
Відповісти
Він вас всіх бомжів раком поставить і буде насолоджуватись вашим кукаріканням!
Відповісти
А ти хто, поставлений раком?
Відповісти
чому прокурори мовчать про дачи в мельниках и на свитязи
Відповісти
гнати усих вони брешуть за кожне дило отримують по 10 т дол
Відповісти
А ти давав?
Відповісти
А Гіль не хоче розповісти про квартири, які офрмлені на дочку, та здаються під офіси??????????????????
Відповісти
не хоче, а то б канєшно розказав)
Відповісти
Люструвати їх всіх!
Відповісти
І де правий сектор і пан Данильчук! Куди він дивиться?
Відповісти
Люструйте спочатку свого Данильчука, а потім продовжіть з себе і не підписуйтесь чужими іменами народний контрол.
Відповісти
Всіх прокурорів ми разрушим, до основания, а затем...
Нових наплодимо, адже без прокурорів не можна, бо держави не буде.
Відповісти
Як на мене - найбільш корумпована структура із сумнівними повноваженнями. Я б скасував взагалі і набирав би штат наново
Відповісти
Навіщо взагалі потрібна прокуратура? Більш корумпованих органів у нас немає. А новий прокурор області запевняв на Театральному майдані, що для Гіля він ніякого місця не готує, - видно обіцянки-цяцянки а грошики роблять своє! ГАНЬБА!!!
Відповісти
То не є заздрість. Чому тут заздрити? Машинам і квартирам на брехні і чужій біді? А потім через багато років їх діти і внуки бігатимуть по екстрасенсах , шукаючи ту силу, що винищує їх рід. Може тоді поможе лексус або кіоск врятуватися? Поживуть -побачать....
Відповісти
Прокльони усіх знайдуть і гілів і данілінів і параш. Усі отримають що заслужили. Слава Україні
Відповісти
тебе першого
Відповісти
А ти не матимеш ні машини ні квартири . Хай твої діти якщо вони в тебе є і внуки бігають туди і хай твій рід буде там де ти комусь башаєш. Твоя ненависть тебе зїсть зсередини
Відповісти
"На чужій біді,на брехні"-ви свічки тримали лопухи? Вже якщо пишете подібне то хоть достовірну інформацію пишіть! Дивись щоб у такі скорботні дні коли бажаєш такого поганого комусь щоб твоі діти не бігали. То тобі не дає вивчитись на юридичному і піти "винищувати" таких тобі надоідливих прокурорів. Видно які в нас в Луцьку бідні-в кожного другого джипи. Пишите про Лєксус ніби це "Маямі викупив". У Луцьку іх десятки! І взагалі так заідає-потренуйся діставати до свого заду зубами і кусати. Руки і голова у всіх однакова-просто не всі вміють іх застосовувати."чого дурний,бо бідний,чого бідний-бо дурний".
Відповісти
Ой не гріши язиком....Вивчитись на юридичному розуму в багатьох вистачає, головне " чесно" вивчитись, щоб бути "грамотним прокурором" ...Був такий помічник прокурора в одному з районів, який так і не зміг пояснити різницю між юридичною та фізичною особою...
А таки на чужій біді, на чужому горі заробляєте статки собі і дітям. І не будете дурними, і не будете бідними, і не будуть вам заздрити, бо самі зрозумієте, що не буде чому....Воздасться кожному по ділах його...
Відповісти
Не булоб прокуратури щоб ви всі робили
Відповісти
Мене завжди дивує, як журналісти не дають ради цифрам. Як 436 тисяч, то просто зарплатня "становила", а як 27 тисяч, то вона "сягала" (хоча це по 2.250 щомісяця)
Відповісти
"Бідні" волинські прокурори ходять на дорогих автомобілях. Усіх до люстрації! Скільки можна брехати ?
Відповісти
блін... скажіть а хто б з вас не їздив на лексусі якби був прокурором??? сидите тут тільки фігню пишете... займіться ділом і ви будете їздити на лексусах!!! "обсирати" всі можуть...
Відповісти
Смішно це все читати. Мені здається, що все вищесказане пишуть люди, які морально низькі, противні і просто неосвітчені! Всі заступники добре знають свою справу, і мені здається, що якби на іх місце поставити якого бовдура, який так любить неньку Україну було б як мінімум нелогічно! О так, тоді і злочинність зменшиться.. А прийде якийсь активіст, який не має за що хліба купити, бо ніколи освіти не мав і книжки в руках не тримав і буде протирати прокурорське крісло і ці цифри, що наведені зверху будуть дійсно НЕАКТУАЛЬНІ! Звичайно, кому ж як не народу сидіти там, де йому не потрібно і "бабло молотити". Яка різниця, брали чи ні.. Жалітися не було на що! Побачимо як буде далі. А щодо машин і квартир.. Є куча підприємців, які ні копійчини не заплатили в державу, але до рих немає діла, всіх чомусь так хвилює прокуратура!
Відповісти
А где масянина декларация?там не хватит места если все честно вписывать!
Відповісти
от вам всім робота перед святом хоч порахуєте гроші чужі і думаєте самі, а щоб ви купили на них як би вони у вас були.
Побачимо, які декларації будуть у новопризначених заступників через рік, але при умові якщо вони правду покажуть.....
Відповісти
Новопризначені заступники і до цього не хиленько жили. І нічим не кращі,за тих, хто був! порозганяли щоб своїх поставити!
Відповісти
Влада міняється . а прокурорські морди по кругу з одної області у другу кочують. Де вже той гіль не був. Такий самий данілін. А параша куди втік. Усіх до відповідальності ! СЛАВА УКРАЇНІ !!!
Відповісти
Є інфа що веніславський вже не буде працювати в прокуратурі!Багато х..і він тут наробив, багато хто хоче його зарити під землю!Його десь запхнуть в Київ!але не в прокуратуру!Блін а як же буде без нього ставочок в Олиці!мабуть віддадуть назад цуманському рибгоспу!Віддай ставок!!!!!!!!май совість!!!!
Відповісти
Анатолій Васильович, що Ви робите, не призначайте тих, кого намітили, поговоріть з громадою, з "авганцями", є багато достойних людей з якими можна буде Вам працювати і втілювати як Ви казали ідеї Майдана
Відповісти
Гіль це ще той старий крахобор. Всі земельні оборутки тільки з його та Невірця згоди. Мовчу за розцінки в прокуратурі за іхнього керування такса від 10 тис. зелених, інакше добрий день не скажуть. Гнати їх обох в шию. Невірець вже постидався б, така хатина в Боголюбах ого-го, каже що немає будинку. Брехуни, шахраї та хабарники.
Відповісти
В тебе неповна інформація, в них на території є взльотна площадка в саду павліни гуляють і по три басейни на кожного члена сім’ї. Приходь в гості поплаваєш. Ти дуже часто сидиш в інтернеті дуже цікавишся їх життям в тебе що немає інших справ твій почерк давно вже відомий. Щасти тобі.
Відповісти
Буду знати , що є взльотна площадка в саду павліни гуляють і по три басейни на кожного члена сім’ї. Скоро прийдемо в гості і поплаваєте. Твій почерк теж уже відомий.
Відповісти
Фейс контроль не пройдеш!
Відповісти
Не переживайте, ці двоє уродців вже не при дєлах, написали рапорта та звільнені, зараз взяли в пенсійному довідки про розмір пенсій та чекають на вихідну допомогу( доречі тисяч по 300)
Відповісти
По твоєму зовнішньому вигляду і по розумовому розвитку ти відповідаєш цьому слову. Але сума буде більша приходь поділимось!
Відповісти
Не наривайся, почерк уже знаю...
Відповісти
Дуже стало страшно! Працюй більше на кар’єру, щоб і собі на басейн заробити і на лексуса.
Відповісти
А нам з моїм колишнім замом з Ковеля Лопохою поки тримаємся,залягли на лікарняний, думаємо протримаємось
Відповісти
не бреши зараза бо я з села з під маневич!!!!!!а не з ковеля і взагалі я в ковелі був міжрайонним.
Відповісти
Волинська прокуратура - це перше місце де необхідно було б повести люстрацію!!!
Відповісти
А чому заступники прокурора області та прокурори призначаються без громадських слухань, як в міліції, хай громада своє слово теж скаже
Відповісти
Лопоха катається на яхті купленій в Чорногорії!тому його не видно! А венік купив вже білєт в Київ!Будемо надіятись що не в прокуратуру?!ото чоловіка зараз душа болить!тільки побудував будинок і треба свалювати.Обідно......За що його в Київ відправляють він жеш нічого поганого на Волині не зробив, совість майте..
Відповісти
Приходь зустрінемо з прислугою. В луцьку багато машин їздить ,,,,
Відповісти
а де коментар дівся про хліб???
Відповісти
Я приїду з хлопцями, прислугу не трогати!!!
Відповісти
Гіль знищив, страшно стало
Відповісти
Та садити за грати їх треба по цьому рейтингу та й майно все відібрати!
Відповісти
А як на рахунок будинку з декоративним паркетом? Пане Гіль....
Відповісти
Останні статті
І ставок, і млинок. Статки волинських прокурорів
15 квітень, 2014, 08:55
Повернення хабарниці
11 квітень, 2014, 09:51