«Рішення балотуватись ще не прийняв», - мер Володимира-Волинського Петро Саганюк

 «Рішення балотуватись ще не прийняв», - мер Володимира-Волинського Петро Саганюк
Останнім часом ім’я Володимир-Волинського міського голови стало відоме чи не всій Україні. Петру Саганюку приписали такі можливості впливу на усі без винятку господарські, політичні та соціальні процеси у місті та й далеко за його межами, що сюжет фільму «Брюс всемогутній» відпочиває.

Кореспонденту ВолиньPost вдалось напряму запитати мера, що ж насправді стало причиною різного роду чуток, і чому він досі не зреагував на усі ці звинувачення. Він розповів, що появу цілого ряду повідомлень з вигаданими фактами пов’язує з початком передвиборчої кампанії, а також відповів на ряд інших питань.

- Петре Даниловичу, ваші конкуренти на виборах, вочевидь, люди небідні. Бо і щоб журналістські «качки» в Інтернет закинути, і щоб біл-борди надрукувати, потрібні чималі кошти. Та й зв’язки. А от те, що на піар-консультантові вони зекономили, зіграло не в їх користь. Порушивши «золоте правило» PR – не згадувати при жодних обставинах ім’я опонента, самі того не бажаючи, вони… зробили вам рекламу.

- Так, один з імовірних кандидатів на посаду міського голови та люди, які його підтримують, завчасу розпочали виборчу гонку: насамперед закинули у Інтернет-видання та на радіо, що, до речі, транслюється по всій території України, неправдиву інформацію щодо мене. Вона дійшла й до багатьох високих інстанцій. Теми цих пліток різні - йшлося про 11 обшуків, незаконну торгівлю цигарками і алкоголем, бурштином, вилучення 6 кілограмів золота. Ви уявляєте, що таке більше десятка обшуків у такому маленькому місті? Та цей процес на власні очі мав би побачити кожен другий мешканець.

Тут вони трохи перебрали у своїх фантазіях. Так само створили ажіотаж і навколо земельних ділянок: нібито за час роботи я отримав їх аж 14. Доручив керівнику управління Держземагентства підготувати інформацію, у кого в користуванні найбільше земель у місті, оприлюднимо, хай люди знають. Мене серед цих крупних землекористувачів нема.

- Зачепили теми торгівлі високоліквідними товарами…

- У місті існує проблема торгівлі контрабандними цигарками та горілкою, ми цього не лише не приховуємо, а й постійно, принаймні, раз на два тижні, звертаємося письмово з цього приводу до Генеральної Прокуратури, Державної фіскальної служби, податкової міліції. Раніше звертались до обласних управлінь цих структур - результату нуль. Була у листопаді минулого року ситуація – вилучили цигарок і спирту на 2 мільйони, а завершення ця справа так і не мала.

- Йшлося у тих публікаціях і про автобуси, що їздять до сусідньої держави, мовляв, везуть контрабанду.

- Митницю міська влада контролювати не має права. Звинувачують нас, що 10 автобусів курсують до Польщі з Володимира. А я скажу так: пустили б 15, усі були б заповнені. Бо це люди їдуть копійку заробити від безвиході. Хотів би побачити, як столичні посадовці пожили б на тисячу-дві в місяць, а так більшість людей у нас живуть. Он зовсім недавно приходила жінка на прийом за допомогою, розповідала, як, аби вижити, приклеює пачки сигарет до тіла та возить у Польщу. А що я їй скажу? «Не роби цього»? У неї сім’я, діти, і на півставки працює…

А їдуть через митний пост «Устилуг», бо тут легше: за порушення
дають тільки штраф, а на «Ягодині» депортацію на 5 років оформляють.

- Власне, публікації про вас більше нагадували формат передачі «Чекай на мене». Скількох нових родичів вам «відшукали»?

- Опоненти, коли не можуть дістати мене, то намагаються зачепити мою родину. Вже приписували якусь кримінальну діяльність хлопцеві, якого звати Сергій, і стверджували, що це мій син, але у двох моїх синів інші імена.

А щодо зятя, який нібито відбирав чужі землі, вже як у анекдоті: дочки нема, а людям спробуй докажи…

- Чому такий ажіотаж навколо вашої персони?

- Нами було проведено соціальне опитування. Результати показали, що у мене найвищий рейтинг як у імовірного кандидата на посаду міського голови – майже 40%. Це й послужило приводом для використання брудних технологій, щоб дискредитувати мене і мою команду. Думаю, коли прийдуть вибори, люди оцінять нашу роботу. Хоча рішення балотуватись ще не прийняв.

А те, що ці звинувачення на рівні чуток, то тут не дивуюсь. Щоб звернутись до спеціальних органів, аби ті провели перевірки якихось підозр у незаконних діях чи злочинах, заявнику потрібно представитись, а потім і відповідати за свою неправдиву заяву. А так, плітки пустив – і ні за що не відповідаєш…

- Чому не подасте на цих людей до суду?

- Не хочу битись з вітряками. Приміром, власники радіостанції, яка крутила інформацію, проживають за кордоном, там же фірма й зареєстрована. Не буду ж їх розшукувати і вимагати спростувань. Та й ніколи мені цим займатись, інших справ вистачає…

- Що зараз відбувається у міському господарстві?

- Користуючись погодними умовами, посилено узялися за ремонт вулиць. Йдуть роботи на Цинкаловського, об’їзній. Асфальтують двори на вулиці Сагайдачного, Луцькій, у військовому містечку.

Тільки почались канікули у школярів, а з ними й підготовка навчальних закладів, в тому числі й дошкільних, до нового навчального року. Та й табори працюють пришкільні – зараз слідкуємо, щоб у них було все гаразд в першу чергу з харчуванням, а також з організацією цікавого, але безпечного відпочинку для дітей.

Крім того, триває ремонт котелень, тепломереж. До вересня усе має бути готовим до нового опалювального сезону. Минулого сезону перевели на тверде паливо три котельні, а гроші на це за урядовою програмою так повністю й не надійшли.

- Що з запланованого у цьому році вже вдалось реалізувати?

- Найперше, завершено ІІ фазу проекту «Чиста вода на Побужжі»: замінено частину водопровідної системи, водоочисні споруди повністю модернізовано. На це пішло півтора року та майже 8 мільйонів гривень. На рівні України це один з найбільш ефективних проектів. Для його співфінансування залучено державну субвенцію в розмірі 339 тисяч, з обласного бюджету надійшло 1,4 мільйона гривень. І це ще не кінець. Орієнтовна сума запланових на реалізацію наступної фази витрат – до 20 мільйонів гривень.

На цьому не зупинимось, у співпраці з партнерами з Грубешова на майбутнє плануємо реалізацію подібного проекту з заміни каналізаційних систем міста та захисту від шкідливих стоків річок Луги та Західного Бугу.

Так само з проблемами лікарні – розв’язуємо одну, виникає інша. На мільйон повністю оновили приміщення неврологічного відділення, а вже ведемо роботу з залучення благодійних коштів з Німеччини – ремонтних робіт у медзакладі буде виконано на півмільйона євро.

Тому не можу сказати, що на завершенні одного якось проекту просто ставимо крапку і відпочиваємо. За кожним досягненням стоять наступні кілька проблем, які потрібно врегулювати. Вони стосуються різних галузей, потрібно охопити усі.

Не секрет, що війна внесла корективи в життя кожного з нас. Надаємо шефську допомогу військовому з’єднанню, от і зараз формуємо вантаж на Схід. Намагаємось придбати саме те, що вояки просять, а тоді уже довантажуємо одягом, харчами. Уваги міської влади потребують учасники АТО, які вже повернулись з фронту, допомагаємо родинам загиблих.

- Відбулось перше судове засідання у справі бійців колишньої 51-ї бригади, яких звинувачують у дезертирстві. Яка ваша позиція з цього питання?

- Під стінами суду ми не стояли. Але провели позачергове засідання міськвиконкому, щоб свою позицію висловити у той спосіб, у який належить представникам місцевої влади. Прийняли відповідне звернення, щоб захистити цих хлопців. Особисто я вважаю, що вони не винні в тім, що так склалося. Їх держава свого часу не взула, не вдягнула, не дала патронів, не скерувала дій, тож і вимагати від них чогось не можна.

- Тобто, у той час, коли ваші опоненти уже потужно готуються до виборів, ви займаєтесь господарськими справами?

- Їм потрібно в останні кілька місяців до виборів показати якусь бурхливу діяльність, створити ажіотаж, продемонструвати боротьбу, «викриття» конкурентів, соціальну та суспільну активність, вболівання за людей... Інакше, чим завоювати електорат? А моє завдання – менше говорити, а більше робити. До осені ще безліч справ.

Юлія ПАШКОВА, ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все пропало??!
Відповісти
ДИМУ БЕЗ ВОГНЮ НЕ БУВАЄ, КОМУНЯКА ПРИСТОСУВАНЕЦЬ
Відповісти
Що ще зробити міській владі, щоб зупинилася торгівля контрабандним товаром???http://www.volynpost.com/news/51914-u-volodymyri-volynskomu-prodovzhuyut-borotysia-z-falsyfikatamy
Відповісти
Петро, вгамуйся, може досить! Ти знаєш як добре на пенсії риба клює!!!
Відповісти
Козловський лови поки клює бо скоро на роботу!!! Чи Зінкевич буде першим хто від тебе відмовиться?))))))))
Відповісти
Останні статті
«Рішення балотуватись ще не прийняв», - мер Володимира-Волинського Петро Саганюк
08 червень, 2015, 16:00