«На всі звинувачення опонентів ми плануємо відповідати ефективною роботою», - Петро Саганюк

«На всі звинувачення опонентів ми плануємо відповідати ефективною роботою», - Петро Саганюк
У четвер, 27 серпня у ході прес-конференції для місцевих та регіональних ЗМІ міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк відповів на низку актуальних питань.

Стосувались питання в першу чергу закидів опонентів, які останнім часом активізували свою діяльність в рамках чергової виборчої кампанії, повідомляє офіційний сайт міста Володимира-Волинського.

Ходять чутки, що громада міста не задоволена Вашою діяльністю за 17 років на посаді міського голови. Чи є це виправданим, на Вашу думку? (ТРК «Аверс»)

На всі ці закиди хочу сказати: по-перше, в брехні ноги короткі, а по-друге, це передвиборча гонка накладає відбиток на подібні публікації. Стовідсотково всі задоволені роботою влади не будуть, але нашу роботу повинна оцінити лише місцева громада.

За роки мого перебування на посаді місто не стояло на місці, а розвивалось: побудовано 23 значимі об’єкти. З нуля збудований плавальний басейн, сучасний спортивно-оздоровчий комплекс, школа для нечуючих дітей, яка є єдина в області, корпус ЗОШ №2 школи.
Споруджено 9 багатоквартирних житлових будинків на 421 квартиру, зроблено реконструкцію 80 км міських електромереж, облаштовано асфальтове покриття 36 вулиць, зокрема, Об'їзної, яка дає змогу розвантажити центральні вулиці від пересування важкого автотранспорту.

2 мільйони євро залучено на реалізацію проекту “Чиста вода на Побужжі”, в рамках якого проведено майже 4 км нового водогону, зроблено реконструкцію свердловин, замінено обладнання на водоканалі на енергоефективне, збудований водозбірник на 2 млн літрів. Це дало змогу економити електроенергію, необхідну для роботи водопровідного господарства, а відтак - не піднімати тарифи на воду для громади міста.

У сфері розвитку культури та духовності - створений державний культурний заповідник “Стародавній Володимир”, реконструйовано та відремонтовано культові споруди національного значення: Успенський собор, собор Різдва Христового та інші.

Зараз іде робота з проектно-кошторисною документацією на реконструкцію територіального медичного об’єднання. Його вартість становить 660 тис. євро, і більшість цих коштів буде профінансовано німецькою стороною. Постійно ведеться робота з благоустрою міста, упорядковано парк “Слов’янський”, джерела у ньому.

Зараз ще займаємось облаштуванням нових місць розваг для дітвори – дитячих майданчиків. Дерев'яні не виправдали себе, встановимо сучасні, металеві.

Звинувачували нас і в повільному розвитку у місті малого бізнесу. Це теж неправда. Скажімо, за п'ять останніх років кількість суб'єктів господарювання у місті зросла з півтори тисячі до 2,8 тисяч. Щороку створюється більше тисячі нових робочих місць. Обсяги капітальних інвестицій минулоріч сягнули 56,1 мільйона гривень. Торгових точок з 81 у 2000 році тепер стало 320, закладів харчування функціонує 35, закладів сфери послуг збільшилось вдвічі, тепер їх 70.

Чи вистачає коштів міського бюджету на всі ініціативи? Чи доводиться залучати і інші? (ТРК «Аверс»)

Звичайно, грошей ніколи забагато не буває. Частково за державні кошти, частково з міського бюджету здійснюється фінансування проектів. Мали минулого року проблеми з освоєнням держкоштів на реконструкцію котелень. Гроші надійшли 31 грудня – у той же день їх назад і забрали. Це неправильно, держава мусить відшкодувати ці витрати.

На Вашу думку, як відобразиться адміністративна реформа на Володимирі-Волинському? (АТМ «Володимир»)

Я вважаю, що потрібно на перше місце ставити інтереси громадян. Центральний населений пункт має бути так розміщений, аби людям було зручно до неї доїжджати. Я не хочу образити свого колегу, хорошого голову сільської ради Зимно, але об’єдналися Льотниче, Зимно, Селець та Бубнів. Одним до Зимна добре доїжджати, а льотничівцям треба приїхати у Володимир-Волинський, тут пересісти на іншу маршрутку.

Тим не менше, реформа повинна відбутись. Ми бачимо, як це було зроблено в сусідній Польщі – там об'єднані громади налічують не менше 20 тисяч жителів. У нас пооб’єднували по 5 сіл, це маленькі території – вони не потягнуть самостійне існування.

Маємо зараз таку потребу-допомагати воїнам, учасникам антитерористичної операції. Чи долучається до цього Володимир-Волинська міська рада? (ТРК «Аверс»)

Не тільки міська рада, а і громада міста. Ми живемо нашим військовим об’єднанням. Володимир без військових – як Нововолинськ без шахтарів.

Наша 51 ОМБр одна з найперших йшла на Схід, то допомагали їм відправлятись, і з ремонтом техніки. Потім і з продуктами, запчастинами, теплими речами, ліками, паливно-мастильними матеріалами, офісною технікою та обладнанням, наметами. Загалом близько 800 тис гривень було витрачено на військове з’єднання.

Працівники виконкому кілька разів перечислили на потреби армії одноденний заробіток. Нещодавно передали велику партію електротоварів, провели ремонт асфальтного покриття у військовій частині. Намагаємось не залишати наодинці з бідою родини загиблих, поранених військових.

Є проблема забезпечення житлом військовослужбовців, які побували в АТО та їхніх сімей. Будується 44-х квартирний будинок для забезпечення потреб наших воїнів, минулої п'ятниці я зустрічався з представника Генштабу, просив прискорити процес, адже його можна завершити до грудня. Зволікання в цій справі не на користь нікому: якщо в квітні вартість робіт, які треба виконати, становила 6 мільйонів гривень, то в липні через ріст цін – уже 10…

Так склалося, що Вас звинувачують у сприянні контрабанді. Що можете сказати на рахунок цього? (ТРК «Аверс»)

Звинувачують, бо я висловив свою принципову позицію по призначенню однієї людини у фіскальну службу. Я не буду називати прізвища, але не можна було призначати на високу посаду людину, яка жодного дня не пропрацювала у фінансових органах. Я свою думку висловив, а її родичі порахували, що я вчинив неправильно. Звідси й ростуть ноги в цього «чорного піару».

Ми знаємо, що у місті є об’єкти, які займаються незаконною торгівлею цигарок і спиртного. Я два роки пишу до керівників спеціальних служб, які повинні цим займатись. Нехай встановлять, звідки і як попадають ці сигарети, ця горілка потрапляє на територію міста.

Ось візьмемо останній лист: 29 травня я писав голові ОДА, Генпрокурору. Прийшла відповідь від фіскальної служби: мовляв, були, перевіряли, фактів не виявлено. Я, безперечно, як міський голова відповідаю за це, але є служби, які повинні розбиратись. Чи може мені заступників своїх посилати на розслідування справ? Наголошую: хай працюють компетентні органи!

Буквально позавчора на своїй прес-конференції народний депутат Ігор Лапін звинуватив Вас в участі у корупційних схемах. (ТРК «Аверс»)

Ну, по перше, Ігоря я поважаю, але щоб такі речі говорити політику такого рівня, то треба мати якісь факти. Про які корупційні схеми може йти мова, як я 3 роки пишу? Оце що я пишу, то їм напевно і невигідно, бо якби я мовчав, то їх би,вочевидь, усе влаштовувало. Це свідчить про те, що хтось з тієї команди підтримує цю «фірму».

Думаю, у Луцькому окрузі є чимало проблем, як і у нас. Обраний нашими жителями депутат Ігор Гузь цікавиться економічним розвитком міста, старається по військовій частині питання вирішити, фінансово допомогти округу. Зараз посприяв з виділенням державного фінансуванням на інфекційне відділення, в сусідньому Нововолинську займається проблемами шахтарів.

В такий складний час ми кожен маємо займатись своїм ділом, думати, як розбудовувати державу. А мої 27 звернень в різні органи щодо посилення боротьби з реалізацією контрафактних товарів у місті – хіба це «кришування»?

Оці звинувачення, власне, свідчать про те, що розпочалась передвиборча гонка. Цьогоріч вона обіцяє бути потужною, чи готові Ви до цього? Чи будете балатуватись на цих виборах? (ТРК «Аверс»)

Безумовно, такої “брудної” виборчої кампанії сьогодні не повинно бути у державі, яка йде до Європи. Ми повинні бути цивілізованими людьми. Хочеш бути мером - будь ласка, подивися на себе, скажи людям, що ти зробив і яка подальша твоя програма.

Чого тільки не говорять на мене, але я не можу взяти і все кинути, бо вони мене “обплювали”. Я їм здачі дам! Я справами доводжу, що ми з командою на щось здатні.

Сьогодні дивні речі відбуваються в країні: назвався волонтером - зразу в нардепи, назвав себе «господарником» - а сам в заяві у графі про освіту пише “виСЧа”, а сімейний стан “нормальний”. Про що тут ще можна говорити?

Ми поважаємо молодих людей, готові дати їм дорогу, але реальним і достойним. Посада міського голови - важкий кусок хліба.

Ви назвали чимало негативних факторів у роботі чиновника, то чому ж Ви на посаді міського голови 17 років? (ТРК «Аверс»)

По перше, я б вже давно пішов із цієї посади, але мені і моїй команді болить це місто. Хочу бачити на цій посаді сильного лідера, який би не зруйнував наші напрацювання. Громада сама розбереться, кого хоче бачити своїм мером.

А зарплата міського голови невелика. У мене 6900, бо маю 40 років стажу. А якщо прийде хтось без стажу – в нього буде 4 тисяч грн. Це треба бути супер-патріотом, щоб увесь тягар за таку плату на себе звалити.

Ну і наостанок, над чим працює зараз міська рада? Що у планах? (ТРК «Аверс»)

Ми повністю готові до нового навчального року. Триває серйозна підготовка до зими, знаю, що вона буде суворою і складною. Відбувається реконструкція котелень, ремонт бюджетних установ, будуємо дороги. Посилено працює управління соцзахисту – раніше 2 тисячі людей субсидії отримували, а тепер 4,5 тисячі сімей.

Веду прийом громадян – найчастіше звертаються за матеріальною допомогою на лікування. Бюджет виконуємо на 160 відсотків. Бачу, доведеться в кінці року галузі освіти підсобити – держава вже який місяць поспіль не поспішає виплачувати індексацію до зарплат учителям: якщо вони цього не зроблять, профінансуємо з місцевого бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хочу "бідувати "як мій мер !
Відповісти
Кокретизуйте, скільки сторено робочих місць і саме на яких підприемствах.
Відповісти
Давно пора. Життя не вічне
Відповісти
Останні статті
«На всі звинувачення опонентів ми плануємо відповідати ефективною роботою», - Петро Саганюк
28 серпень, 2015, 17:00