У мери з фальшивим дипломом

У мери з фальшивим дипломом
Коли в серпні 2014 року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик оголосив на відеоселекторній нараді на всю Волинь більше 10 прізвищ осіб, на яких він підписав подання в Кабмін та Адміністрацію Президента про призначення голів районних держадміністрацій, жителів Іваничівщини зрозуміло зацікавило, хто ж такий Недищук Євген Микитович? Чому його слюсара-ремонтника 5-го розряду, зубного техніка, а потім фізичну особу-підприємця (тобто людину без відповідної освіти, досвіду роботи та й не мешканця району) хочуть призначити на посаду першого керівника аграрного району?

Але потім всі зрозуміли, що нічого в цьому світі не змінюється. Принцип партійної квоти, а не професіоналізму, залишився незмінним (попередній голова Іваничівської РДА Андрій Бадзюнь, який став головою по квоті ВО «Свобода» протримався на посаді півроку. І прославився не своїми праведними справами, а справами в судах).

Євген Недищук виявляється своєчасно «стрибнув» в партію Солідарність – «Блок Петра Порошенка» і очолив виборчий штат Петра Порошенка на президентських виборах по місту Нововолинську. Так влада вирішила розрахуватися з ним посадою голови РДА. В той час, коли Недищук фотографувався та виставляв свої фото в інтернеті, то в камуфляжі, то в майці десантника і говорив, що він йде в Айдар і вже майже в Айдарі, то він оббивав пороги В.П. Гунчика і уклінно просився на голову РДА, бо ж плани в його голові були грандіозні, аж до Києва (що там Іваничі).

А хто в майбутньому проголосує за зубного техніка та підприємця? А іншого в трудових здобутках і не записано. Та й негативний досвід вже був тоді, коли він спробував балотуватися в депутати Верховної Ради у 2012 році і з тріском програв. Люди проголосували за невідомого їм політика з Луцька, а не за зубного техніка.

Але виникає резонне питання: «Чому саме ми зараз говоримо про Нововолинського підприємця Недищука Євгена?». Можливо все це робиться, щоб очорнити порядну, освічену людину, мецената, депутата обласної ради? Можливо, це робиться саме тому, що він іде кандидатом на посаду Нововолинського міського голови? Відповідь на це запитання дуже проста: «Саме так – це тому, що Євген Недищук балотується на посаду мера міста».

Але ми не хочемо нікого очорнити. Ми просто хочемо розповісти правду. А вирішувати і оцінку давати людям. І не важливо на посаду Нововолинського чи Луцького голови балотуються такі Недищуки, або в які депутати вони ідуть. Головне, що вони перед виборами повилазили з усіх шпарин, як таргани. І ми хочемо застерегти усіх виборців. Будьте уважні. Не вірте солодким обіцянкам брехунів. Відсійте зерно від полови. Голосуйте за достойних!

Але за все по порядку. Журналістське розслідування по вказаному вище Є.М. Недищуку ми провели ще у 2014 році. Нас зацікавило, чому саме він був не призначений на посаду голови Іваничівської РДА? Висновки цього розслідування нас шокували. Але ми не оприлюднювали їх, бо вказаний фігурант десь зник з політичної арени області. Та й казали, що він нарешті поїхав на Cхід. Правда не в «Айдар», а добровольцем в полк «Азов».

Але ми зараз виставляємо на розсуд громади Волині наші факти, бо нам здається, що Азов є свого роду прикриттям задумів. Тож журналістське розслідування показало, що Недищук Євген Микитович 1963-го року народження (с. Нова Лішня Іваничівського району) не був навіть допущений на співбесіду в Адміністрацію Президента перед розглядом його призначення на посаду голови Іваничівської РДА. І це не тому, що він не має досвіду роботи та непрофесіонал, а тому, що він представив Кабінету Міністрів сфальшовані документи про вищу освіту.

Ним було подано диплом про вищу освіту серії НВ, номер 937258. А також витяг із залікової відомості про те, що Недищук Є.М. за час навчання в Київському торгово-економічному інституті з 1985 по 1991 рік склав іспит та заліки з різних дисциплін (від історії КПРС, наукового комунізму до бухгалтерського обліку). Та захистив дипломну роботу на тему: «Бухгалтерські операції харчових підприємств» з оцінкою «добре». Склав державний іспит з оцінкою «відмінно». Місто Київ, дата 19-го лютого 1991 року, реєстраційний номер 725.


Проте під час проведення спеціальної перевірки Кабінету Міністрів України виявлено, що диплом про вищу освіту Недищука Є. М. про навчання в Київському торгово-економічному інституті не є дійсним, про що облдержадміністрація була повідомлена в усному порядку.

Євген Недищук мабуть не знав, що всі державні службовці проходять спецперевірку. І на запит Кабінету Міністрів Міністерство освіти та науки України дало відповідь, що такого диплому в природі не існує. Біда була в тих харчових підприємствах, де проводив би бухгалтерські операції, а може оборудки такий спеціаліст. Бо ж на підприємствах спецперевірка не проводиться.

Ми не знаємо, за скільки і де Недищук купив цей диплом, та хто його зробив, але представив диплом про вищу освіту в Кабмін та Адміністрацію Президента пан Недищук. Кажуть, він має ще декілька дипломів, в тому числі і про юридичну освіту. То як юрист він повинен розуміти, що фальшування документів це кримінал! Чому немає кримінального провадження?

Відповідь дуже проста: Недищук «підставив» голову ОДА Гунчика, який дав подання на Недищука в Адміністрацію Президента. Отже Гунчик також несе певну відповідальність за цей злочин. Тому ми думаємо, що якщо і буде призначене слідство з цього приводу, то його спустять на гальмах і кримінальне провадження тихенько закриють. Можна багато говорити за моральний аспект цього питання. Недищук хотів обдурити не тільки Президента і Кабінет Міністрів, але й і всіх нас виборців.

А якщо б ця брехня не відкрилася? До якого б оборудку він би вдався, коли б його призначили на цю посаду? Як далеко би він пішов?

Недищуку однаково в якій бути партії, головне бути на плаву і мати свою вигоду. В міські депутати він йшов від партії «Пора», депутатом обласної ради він став з квитком популярної тоді партії «Батьківщина». На голову РДА йшов уже з квитком провладної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Не пройшов на голову РДА через фальшивий диплом, і почав говорити, що він вийшов з «Солідарності» через незгоду з політикою Президента. Бо до останнього він просився у Володимира Гунчика балотуватись на посаду Нововолинського міського голови від «Солідарності», тобто Блоку Петра Порошенка.

Отримавши негативну відповідь, наш герой місяць тому написав заяву і вийшов з БПП «Солідарність». Свої стопи направив спочатку в «УКРОП», але потім вирішив залишити і цю партію. Далі Недищук балотується від «Громадянської позиції». Що тут сказати? Один герой в «12-ти стільцях» Ільфа та Петрова на запитання: «Ваше політичне кредо?» відповідав – «Завжди», так і Недищук.

Співпрацював Недищук з регіоналами та єдиноцентристами Балоги. Подивіться на фото в «Нововолинськ діловий», на якому на передньому плані дружньо працюють разом голова Нововолинського осередка «Партії регіонів» А. Самков, голова Нововолинського місцевого осередка «Єдиний центр» Ю. Єлева та депутат обласної ради від партії «Батьківщина» Є.Недищук.
фото в «Нововолинськ діловий»
фото в «Нововолинськ діловий»

Чи не дивує вас єднання останнього з цими партійними лідерами? В народі кажуть: «Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти». Саме мабуть тому Євген Недищук пішов кандидатом на вибори у Верховну Раду, щоб забрати голоси від єдиного кандидата від опозиції Є.Мельника. Саме тому Недищука виключили з «Батьківщини».

Дивує тільки одне – як зараз Недищук може іти в офіс партії «Свобода», коли він фактично на виборах до Верховної Ради у 2012 році працював на користь режиму В. Януковича, бо забирав голоси від єдиного кандидата від опозиції Є. Мельника, адже сам «рядився» в демократи.

Зараз пан Євген не згадує в автобіографії зфальшовану ним вищу освіту, нібито отриману в Київському торгово-економічному інституті. Брехня вилізла на поверхню. Він говорить, що має в запасі ще декілька дипломів, і «Університет сучасних знань» - диплом юриста в 2009 році і Національну академію державного управління при Президентові України у 2014 році. Проте легко можна «дослідити» і цю «вищу» освіту.

Варто повернутись до так званої базової вищої освіти Київського торгово-економічного інституту, а тут купити диплом, або просто прорачкувати і числитись в цьому ВИШі, не вдасться. Тоді у 1985-1991 році цього зробити було неможливо, та і не міг Недищук одночасно вчитись в інституті заочно і вчитися стаціонарно на зубного техніка в Івано-Франківському медучилищі. На той час він не брав жодної академвідпустки – ні на екзаменаційну, ні на установчу сесію. Не згадує зараз Недищук і заочне навчання у Харківському фінансово-економічному інституті менеджменту та маркетингу, бо ж не можна здобути за два роки вищу освіту без базової вищої освіти. Саме з цією освітою на інтернет-виданнях красувався голова Нововолинської міської організації «Афганці Чорнобиля».

До речі, насправді пан Недищук не має абсолютно ніякого відношення до афганців і ніколи не був в Афганістані, що стосується Чорнобиля, то він також немає ніякого відношення до славної когорти чорнобильців, які ліквідовували наслідки вибуху на станції в 1986 році, бо в той час він був фрезерувальником третього розряду на Нововолинському ремонтно-механічному заводі. Просто все його відношення до Чорнобиля зводилось до організації поїздок-екскурсій у зону відчуження (значно пізніше після Чорнобильської трагедії), коли вже був зроблений саркофаг і бажаючі могли їздити і дивитись на наслідки цієї біди.

Ще один міф, створений навколо постаті Недищука, який він створив сам, полягає в тому, що він меценат. В тому є великий сумнів, адже ми проаналізували доходи по деклараціях, наприклад, про доходи (разом з п'ятьма членами сім'ї складена 31.07.2012 року) про це не зазначає, а остання декларація так взагалі ще менша. Звідси два висновки: декларант Недищук або ухиляється від сплати податків і не декларує справжні свої доходи, або зубний технік Недищук в свій час, коли працював із золотом, нажив «непосильною працею» золоті запаси, які значно примножив, коли в 90-х роках числився техніком, але по декілька місяців йому не нараховувалась заробітна плата, бо займався контрабандою на кордоні. В кулуарних розмовах можна почути й про те, що він є членом елітного клубу з відпочинку на островах Океанії.

Зараз Євген Микитович каже, що він в АТО, і є заступником командира по роботі з особовим складом мінометного дивізіону полку «Азов». Якщо це правда, то честь й хвала йому. Можливо це перекриє хоч якось не дуже красиві моменти в його біографії. Дай Боже, проте дивує інше – ця посада офіцерська, в дивізіоні повинно бути три батареї по шість розрахунків (мінімум по чотири чоловіка). Тобто близько 80 чоловік.

Як може цими людьми командувати сержант запасу, який проходив строкову військову службу у 81-83 роках фрезерувальником на заводі в Москві? Що це за спеціаліст- мінометник, який у разі вибуття командира дивізіону (бо він його заступник по особовому складу), може взяти на себе керування мінометним вогнем? Та й взагалі, що це за командир, який то у військах, то на виборах?

Шановні волиняни, будьте пильними, не дайте себе ошукати. Висновки робіть самі, але знайте, що всі ми достойні тих правителів, яких ми самі обираємо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виправдовуються ті, хто в чомусь винен. Тому не буду цього робити. Нічим не завинив ні перед ким, хіба перед родиною, бо пішов добровольцем на схід не радившись з ними. Вже одного разу поливали мене брудом, коли виступив на захист газети "Волинь". Коли виступає проти діючих треба сподіватися будь-чого. Не боявся в Широкіно, не боюсь і тут. Буду їхати в частину 27 жовтня запрошую "безіменного автора" зі мною під Маріуполь. Там тобі побратими розкажуть, який з мене заступник командира і який з мене мінометник. Але в таких , як ти кишка тонка. А ви "феодали" заворушилися, значить боїтеся. І бійтеся, тому що скоро ми повернемось на зовсім.
Відповісти
Цікаво публікація, дякую
Відповісти
Ти бачиш... Такі фрезерувальники і лізуть у владу, так і живемо.
Відповісти
Женя,ти 27 їдеш на Схід.То ти вже знаєш,що програв?
Відповісти
На жаль я територiально на даний час не мешкаю в Нововолинську,але я б 100% вiддала свiй голос за кандидата в мери Недищука.Адже ця сiм"я гiдний приклад для наслiдування.Успiшнi i чудовi люди!!!!!Менi смiшно,що навiть в Нововолинську вдаються до таких морально застарiлих пiар-технологiй)Але собаки гавкають,а караван iде.Тримайтеся, пане Евгене!Успiхiв Вам!!!!!
Відповісти
Не все спишє війна.І обман залишиться обманом. Обман не красить і гарного сім'янина та сім'ю.На жаль таких Недощуків у нас багато , що дуже прикро.
Відповісти
Хороший сім`янин,ще не означає,що хороший мер!
Відповісти