Підсумки 2012: люди року на Волині

Підсумки 2012: люди року на Волині
Виокремити п’ятірку людей року – невдячне завдання. Людиною року нині можна назвати пенсіонера, який живе на мізерну зарплату і відкладає при цьому гроші на цукерки внукам. Героїчним вчинком є кожен прожитий день усіх багатодітних матерів.

Людьми року можна назвати усіх, хто не продав власний голос на виборах та тих, хто просто щодня чесно і добросовісно працює. І не важливо, хто це: медик швидкої, старанний студент чи двірник.

Люди року за версією ВолиньPost - це все ж «особливі з особливих». Ті, хто відважився на Вчинок. Хто зумів гідно втілити результати своєї праці. Ну або й ті, кому цьогоріч особливо поталанило…

Співачка Галина Конах

Волинянка Галина Конах у 2012 році посіла друге місце на XXI Міжнародному конкурсі виконавців естрадної пісні «Вітебськ-2012», що відбувався в рамках фестивалю «Слов'янський базар». Всього сім балів не вистачило співачці для перемоги.

Втім, навіть срібло можна назвати перемогою Галини та країни, адже ім’я і голос волинянки почув весь світ і достойно оцінив. Більше того, Конах представляла не просто Волинь, а всю Україну на міжнародному фестивалі.

Людиною року співачку Галину Конах можна назвати не лише завдяки її таланту та заробленій перемозі. Адже людей з гарними сильними голосами в Україні чимало. А ось сильним духом, наполегливих та відданих справі – одиниці.

Саме завдяки любові до мистецтва та працелюбності саме Конах представляла Україну, не маючи при цьому серйозної фінансової та владної підтримки.

Архітектор Андрош Бідзіля

На рахунку архітектора Андроша Бідзілі чимало об’єктів. Втім, одну з будівель цього архітектора лучани та гості міста запам’ятають обов’язково. І пов’язана вона саме з роком, що минає.

Архітектор разом з командою генпідрядника «Глорі плюс», яку очолює архітектор Олександр Балан, у 2012 році представили світу відреставрований Луцький залізничний вокзал.

Будівля, зведена у класичному стилі, стала окрасою міста як вдень, так і уночі, як з середині, так і ззовні. Можна багато сперечатися про те, що раніше будували краще, про дрібні недоліки, про схожість нового вокзалу з «молитовним будинком», але заперечити, що затишний вокзал гармонічно вписується в обличчя міста – важко.

На жаль, імена причетних до проекту заховалися за «плечима» чиновників, які люблять перерізати червоні стрічки. Втім, саме архітектор Бідзіля та команда «Глорі Плюс», допомогли зробити Луцьк гарнішим і комфортнішим містом.

Міліціонер Олександр Косько

Рятувати людей, зупиняти правопорушення, ловити злочинців, берегти спокій мирних жителів та навіть охороняти центральну ялинку міста – це професійний обов’язок міліції. Ми могли би назвати десятки імен та розповісти про розкриті злочини проти людей у 2012 році.

Втім вирішили виокремити випадок, коли було врятоване не просто життя людини, а, можливо, доля усієї родини.

Інспектор ДПС Олександр Косько у селищі Маневичі завадив місцевому мешканцю звести рахунки з життям. Він помітив самогубця, який лише однією рукою тримався за перила, на залізничному мості.

Дивно, але на чоловіка ніхто з водіїв не звертав увагу. Можливо, так безглуздо і обірвалося б життя жителя Маневич, якби Косько не перетягнув його через перила.

Ще неймовірнішим стало те, що звести рахунки з життя чоловік вирішив через банальну сварку у родині. Вже потім, у райвідділ подружжя таки порозумілося.

Проявлена людяність та небайдужість до лиха іншого, повинна стати гідним прикладом не лише для міліціонерів...

Художник Валентин Данилюк

У творчому доробку волинського митця, члена Національної спілки художників Валентина Данилюка десятки картин, виставок та сотні годин, проведених з пензликом і мольбертом. Проте масову популярність художнику забезпечило декілька штрихів до … портрету президента.

Одного дня художник, який жив у майстерні в селі Дубове Ковельського району, вирішив висловити свою громадську позицію: домалювати вуса Йосифа Сталіна на обличчя Віктора Януковича з вітального біг-борду Президента. Пояснив, що накипіло.

Новина швидко вийшла за межі села Дубове, де стався інцидент, картину «зачистили», а художника судили за хуліганство.

73-річний «хуліган» своїм вчинком нагадав, що мистецтво може стати рушієм протесту та змін, а бажання відстоювати свою позицію на краще життя, немає ні віку, ні перепон.

Політик Євген Мельник

Справжня політика завжди невидима. Вона відбувається за кулісами, поза очима звичайного волинянина. Про правдивість домовленостей, поділ округів та роздані обіцянки важко говорити ствердно, якщо тільки ви не стали їх учасниками.

Тому, у сфері політики ми вирішили виокремити людину, чиї дії і наслідки можна побачити явно. Мова йде про єдиного переможця-мажоритарника від опозиції на Волині – Євгена Мельника.

Таку впевнену перемогу «свободівця» у окрузі з центром у Володимирі-Волинському важко назвати прогнозованою. Адже з кандидатом змагався чималий капітал та авторитет в окрузі конкурентів.

Тим не менше, в окрузі за «свободівця» проголосували 36,46% виборців. Це найбільш впевнена перемога, судячи з різниці між голосами найбільших конкурентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
аааххахахах.... людина року на волині за версією ВП.... ржунімагу. Картинка в тєму :))).
Відповісти
Бідзіля
Відповісти