4 комерційних авто для малого бізнесу*

4 комерційних авто для малого бізнесу*
Які вимоги зазвичай ставить малий бізнес до комерційного авто? Надійність, економічність та багажник якомога більше.

Як виняток - пасажирська версія, де увага прикута до безпеки пересування людей. Саме за цими критеріями ми підібрали четвірку сучасних фургонів для роботи. Детальніше про кожен автомобіль - далі.

Fiat Talento Combi

Як зазначають на сайті офіційного дилера італійських автівок Fiat Professional: за даними AUTO-Consulting, автомобілі марки Fiat стали самим продаваним комерційним автотранспортом в Україні у 2020 році.
Кращим варіантом для пасажирських перевезень автоексперти назвали Fiat Talento Combi.

Виробник заявляє такі показники вантажності: 1,03 м³ - обсяг багажника на звичайній колісній базі та 1,8 м³ на подовженій версії. І це при наявності 9 місць для сидіння!

Підкупає власників економічність двигуна. На відміну від інших супер-варіаційних “Фіатів”, тут маємо однакові двигуни по 1.6 та низьку витратність палива.

Виробник подбав і про безпеку такої кількості пасажирів: системи безпеки та надсучасні бортові технології є в базовій комплектації. Мова про електронний розподіл гальмівного зусилля, допомогу під час старту на підйомі, покращену тягу на автошляхах з поганим зчепленням тощо.

Mercedes Citan

Це популярна автівка серед водіїв, що бажають володіти саме мерседесом. Бо за основу при розробці була взята конфігурація Renault Kangoo. Двигуни є бензинові та дизельні з різними варіантами кількості кінських сил та крутним моментом.

“Сітан” має багато кузовних варіації, зокрема різну довжину колісної бази. Від цього залежить і максимальна вага, яку потягне “конячка”: від 319 до 477 кг вантажу або 3 кубометри за об’ємом.

Базова комплектація, на жаль, мізерна: є лише водійська подушка безпеки. Інші опції - аербег для пасажира, камеру заднього виду та інше приладдя доведеться докуповувати.

Попри французьке коріння цієї моделі, Mercedes Citan, має німецьку якість, надійність та респектабельність.

Renault Dokker

Не дивно що в цій автівці концерн Renault використав власні мотори: 1.6-бензин та 1.5-дизель. Колісна база невелика за розміром - не доходить і до 3 метрів. Проте багажник солідний: використовується весь простір по висоті та ширині. Пасажирське сидіння взагалі можна демонтувати і місця істотно побільшає.

Вантажність заявлена 750 кг. Як і більшість комерційних автівок, Dokker додатково комплектують необхідними опціями на кшталт електросклопідіймачів та регулювання водійського крісла по висоті.

Citroen Berlingo

Це авто рідко зустрінеш в рейтингах, адже воно є копією популярнішого Peugeot Partner. Тому його розглядають, коли є сумніви стосовно опціональності та ціни, адже за технічним наповненням два французи є близнюками.

А от пасажирська версія Berlingo Multispace має більший попит, бо може виконувати роль сімейного авта. Multispace дуже комфортабельний: в основі кузовна база хетчбеку.

В базовій комплектації бачимо бензиновий мотор 1.6, проте для роботи краще обирати дизельні варіації. Це допоможе заощадити на паливі: турбодизель споживає 5,7 літра на 100 км автошляху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.