На Волині скасували заборону на алкоголь

На Волині скасували заборону на алкоголь
Відтепер на Волині дозволили продаж алкогольних напоїв, обмеження діятиме лише під час комендантської години.

Про це йдеться у наказі начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

Рішення, як йдеться у документі, прийняли «з метою підтримання економіки регіону».

«Скасувати заборону та дозволити торгівлю алкогольними напоями й речовинами, виробленими на спиртовій основі, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої, на всій території Волинської області.

Заборона торгівлі алкогольними напоями й речовинами, виробленими на спиртовій основі, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої, діє у період запровадженої комендантської години», - йдеться у документі.

Тож, начальники районних військових адміністрацій, голова обласної ради, сільські, селищні, міські голови мають також прийняти рішення про скасування заборон на продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої.

«У разі неприйняття відповідних рішень зазначеними посадовими особами підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності застосовувати положення цього наказу», - йдеться у документі.

Нагадаємо, раніше на Волині заборонили продаж будь-якого алкоголю у зв'язку із воєнним станом. Утім, згодом дозволили продаж вина, пива та слабоалкогольних напоїв. Щоправда, більшість громад все ж вирішили продовжити заборону на весь алкоголь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане генерал!
Підставна особа швейцарського олігарха Ігаря Паліци Полишук саботує Ваш наказ!
Арештуйте його!
Відповісти
В 1980 році під час розгортання В-Волинської дивізії була введена заборона на продаж алкоголю в В-Волинському і навколишніх селах та на прилеглих територіях до РУЦу. Це було в мирний час, тому що в військових на руках була зброя. Зараз війна і дозвіл на продаж алкоголю приведе до трагічних наслідків. Робіть висновки.
Відповісти
Не шановний непан погуляйко дуже дивні речі робить, виникають певні сумніви і з'являються запитання...
Відповісти
нехай би дозволили продавати тільки на розлив , в барах та ресторанах до 20-00...зі забороною продавати на винос, пяним, людям у формі та зі зброєю...
Відповісти
Ніяк цей пан із прізвищем погуляймо не вгамується. Певно має особисту вигоду і мабуть ніяк не може втямити, що саме на нього покладена відповідальність за ВОЛИНЬ під час війни.
Відповісти
А Погуляйко правий. Виробництво алкоголю та сплата з продажу акцизу на алкоголь це у всі часи та всіх держав основа утримання армії,озброєння. Мер виконує бюджет а не позбавляє дохідної частини. Сесія зменшує дохідної частину бюджету,а частку державного??
Відповісти
Ваша версія має рацію у випадку державної монополії на виробництво і реалізацію алкоголю. Те що робиться в нас з алкоголем викликає цілий ряд питань в повноті сплати податків. Так не все так, як Ви думаєте.
Відповісти
Курва особисто буду палити алкашки!!!
Відповісти
Це давно доведено, але вчитись на чужих помилках можуть тільки мудрі.
Відповісти
Люди почали пробуджуватися від наркотичної єйфорії, тож давайте далі деградувати ,будемо виродками!Думайте про те,що чекає наше суспільство далі, а пожинати будемо обов'язково,хоча і зараз іде жатва в повну силу!Думайте!!!
Відповісти
Пане губернаторе, Ви коїте злочин проти мешканців Волині. Звісно, ми ж для вас чужі. Якщо Ви вмієте економіку країни піднімати лише продажем алкогольних напоїв, одурманюючи та притуплюючи людський мозок - ця посада не Ваша. А у військовий час - трибунал!
Відповісти
Пане губернаторе, Ви скоїли злочин проти мешканців Волині. Якщо економіку області Ви утримуєте лише продажем алкоголю ,задурманюючи та притуплюючи людський мозок, то Вам не місце на цій посаді. Чи це Ваш особистий бізнес?
Відповісти
Це зрада ! !! Сором такій владі !
Відповісти
Хто хтів бухнути - знаходив. Хто не хтів - не шукав.
В магазинах, де дозволили продавати пиво і вино - ажіотажу немає. Продукція спокійно стоїть на полицях. І за неї не б'ються, як в московії за цукром!

В чому проблема?
В тому, що умовний я, куплю пляшку пива і вип'ю її вдома?

А те, що магазинам податки ніхто не відміняв платити! І ЗП продавцям також потрібно платити. Це явно недофінансування в бюджет!

Щодо зброї. То краще навчіть нею користувати тих, хто її носить! Вечір, 18:10, діватко, молоденьке, з автоматом Калашникова калібру 7.62, з пристебнутим ріжком з набоями, спокійно сідає у маршрутку...
Питання: що заважає навіть не п'яному умовному "переселенцю" чи просто відморозку, гримнути її по голові і відібрати автомат? Що вона зробить дядькові 120кг ваги і 185-190 ростом? Він її одним ударом відправить в нокаут і забере все, що у неї є.
А ви про пляшку пива тут...

Щодо Володимира і 80-х років минулого століття. Ви серйозно? Це було логічним рішенням, а ще враховуючи дефіцит горілки у ті роки. де на 3-х "соображали".

Схаменіться. Краще бабок і дєдок, що горілку на блокпости носять, їх в каталажку на 15 діб. І вибирайте тверезих в тероборону чи ЗСУ, а не тих, хто шукає першої ж можливості прибухнути!

Відповісти
Виробництво і продаж пива і алкоголю -це податки в бюджет,зарплата люлей -які виробляють продукцію, водіїв та експедиторів-які доставляють продукцію,продавці.Це тисячі Волинян.І насправді Погуляйко-молодець що прийняв таке рішення.
Відповісти
Дозволити спиртне під час війни -це злочин проти волинян. Потрібно щоб за Погуляйка взялося СБУ. Видно має з цього відкат. Мерія вирішувала це правильно без цього хапуги чужака, він не рахується з владою Луцька. ГАНЬБА ПОГУЛЯЙКУ!
Відповісти