Хто такий Юрій Куць, який продавав «гуманітарні» авто, ввезені через фонд Гупала

Хто такий Юрій Куць, який продавав «гуманітарні» авто, ввезені через фонд Гупала
Благодійний фонд заступника голови Волинської облдержадміністрації Юрія Гупала «Віримо в Україну» ввозив автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а в подальшому автівки продавали за готівку.

За причетність до цієї схеми затримали одну людину – Юрія Куця.

Він – віце-президент Федерації боксу Волинської області, причетний також до ще декількох організацій кікбоксингу. Згідно з даними з відкритих джерел, він також директор товариства з обмеженою відповідальністю «Луцькдевелопмент», яке займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також обіцяли продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість оцінили у 12 тис. доларів США.

У межах кримінального провадження Юрію Куцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас як завжди. Люди, які допомогають, завжди залишаються крайніми. А СБУ замість боротьби з колоборантами, працює на ворога і не хоче, щоб наші хлопці перемогли.
Відповісти
Це порядна людина! Який власними силами та за свій рахунок багато допоміг і допомагає ЗСУ!
Відповісти
Знаю його особисто не перший рік! Патріот країни який завжди допомагав та допомагає військовим особисто !!! Вважаю що це є боротьба з волонтерами!
Відповісти
Думаю всім зрозуміло, що зачищають волонтерські організації під один ВИБОРЧИЙ фонд. скоро власник повернеться в Україну і всі знову будуть щасливі.... а те що волонтери викручуються як можуть з чинним законодавством.... це мало кого хвилює!
Відповісти
Знайомий особисто з Юрієм багато років. Дуже багато проектів з підтримки молоді Волині організував. Зпершого дня війни в Україні дбає про захист району. Мабудь комусь це не подобається.
Відповісти
Юру знаю давно.Побільше б таких людей в нашій краіні.Порядний,виважений,активний та позитивний.Людина слова та діла.Якраз Юра і допомагає нашій арміі не аби як.Честь та хвала таким людям,а все що про нього пишуть та роблять-просто ПРОВОКАЦІЯ.
Відповісти
Пять коментарів, що зверху, пише одна людина. Можу назвати хто це, але поки-що утримаюсь. Негідник!!! А у мене запитання: чому в адміністрації стільки лайна? Ще з одним не розібрались, а вже виліз другий. І все - заступники... А щодо того, що він - волонтер, то сьогодні під прикриттям "волонтерства" можна творити дивні речі. Для власного збагачення. Мені соромно за мою рідну Волинь.
Відповісти
Юрій Сергійович чесна попядна людина! Багато років підтримував і розвивав спорт у Волинській області. А зараз допомага ЗСУ.
Побільше б таких активних і свідомих громадян.
Відповісти
Знаю цю людину з розмов друзів та знайомих.багато допомагав хлопцям на передовій. Хотілося б щоб ця ситуація вирішилась позитивно для юри.
Відповісти
Підтримка Юрію. Порядна і хороша людина. Провокації не пройдуть.
Відповісти
Аферисти були є і будуть!
Відповісти
знаю і співпрацюю з Юрою вже більше 10ти років
порядний чесний чоловік, завжди працює і діє в рамках закону. звинувачення однозначно наклеп !
Відповісти
Ви що, люди, вірите в те що простому волонтеру хтось безоплатно надає автомобілі на війну? Запитайте Погуляйка і його заступників які давали дозвіл на провезення цього авто через кордон. А ми його купували за свої кошти які мали повернути замовники, завантажували ліками, везли на територію України, ремонтували за власні кошти
.Всі документи будуть надані і СБУ хай розбирається з колаборантами у владі на Волині. А людину, яка допомагає військовим на передовій нашим органам легко без доказів сплюндруваьи
Відповісти
Як можна під час війни топити того хто дійсно допомагає армії!?!?!? Невже митникам не дійшло... Заказуха повна
Відповісти
Дуже чесна та порядна людина. Він та його сім'я приютила мене з дитиною та старенькою мамою в 2014 р.коли ми були вимушені тікати від війни. Неодноразово допомагав моїм вихованцям виїзжати на збори та змагання. Цього року поселили в себе сім'ю з Маріуполя з 3 дитьми. Чесні та порядні люди завжди муляють око негідникам. Відверта підстава для вигляду що робиться якась робота, а справжні крадії гуманітарки багатіють((((
Відповісти
То мій племінник. Знаю, що був депутатом, зараз, дурний,- у виконавчу владу ризикнув піти. Нащо воно йому, весь час обпльовують. Спілкуємося і бачимося рідко. Звертаюся, коли мені треба. На Майдані мені допомагав. Для Самооборони у нього гроші сімейні відбирав. До 51-ї у 14 році- заправляв мене весь час і гроші давав. 60 ківларових бундесовских касок, знову- за свої, не включаючи корупційної схеми- перетягнув мені через кордон (приїхало 6 маршруток по 10 його водіїв і знайомих у кожній, взяли по касці в руки...). Хлопці, що їх мені купляли- офігіли. Попросив три тижні тму, порішати мої шкурні питання, включивши владні повноваження - послав мене (акуратно). Ну, не злодійська наша родина. Нашо йому та дурна влада??? Батьків шкода- таке читати. Посада у нього ще заsrаненька, не недоторкана. І не олігарх, по грошах. Та й СБУ купляти- ризиковано. Надіюсь - розбереться Служба Божа. Звинувачувати- рано.
Відповісти
Просто непододобство, люди гинуть, щоб виродки при владі продовжували займатись рекетирством! Як би не такі люди як Юра, вже не було би що захищати!
Відповісти
Останні новини
Хто такий Юрій Куць, який продавав «гуманітарні» авто, ввезені через фонд Гупала
15 червень, 2022, 12:34