У Луцьку штрафують та вилучають товар у продавців, які торгують на тротуарах і з авто. ВІДЕО

У Луцьку штрафують та вилучають товар у продавців, які торгують на тротуарах і з авто. ВІДЕО
У Луцьку працівники Департаменту муніципальної варти вилучають товар у людей, які здійснюють незаконну торгівлю з автомобілів та тротуарів.

Про це розповіла Суспільному інспекторка Оксана Матрунчик.

6 липня інспектори працювали біля автостанції №1, де волиняни та жителі інших областей продавали сільгосппродукцію на автостоянці.

У двох чоловіків, які приїхали з селища Млинів на Рівненщині, вилучили декілька мішків картоплі. Городину вони продавали з багажника авто на дорозі біля ринку.

"Заборонено здійснювати торгівлю з рук у дворах, на вулицях, площах, санкція статті передбачає штраф від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією", – розповіла Суспільному старша інспекторка муніципальної варти Оксана Матрунчик.

Дехто з продавців, до яких підходили інспектори, пояснювали, що місця на ринку їм не знайшлося, тому вони були змушені торгувати на стоянці чи поруч із дорогою.

Поряд із Луцькою автостанцією, де виявили незаконну торгівлю, є два ринки: "Варшавський" та "Пасаж". Чи є вільні місця для торгівлі Суспільне запитало у контролера ринку "Пасаж".

"Відведений цілий ряд під торгівлю сільгосппродукцією, там є завжди вільні місця. Якщо немає, то просяться торгувати біля магазинів підприємців, люди дозволяють, бо розуміють, що це не легка праця, навіть назбирати це відро чорниць", – каже Василь Панасюк.

Після оформлення документів про вилучення товару, який незаконно продавали, у частини торговців, решта продавців згорнули торгівлю на парковці. Зі слів інспекторки Оксани Матрунчик – матеріали про порушення передадуть до суду. Товари тривалого зберігання, які вилучають в торгівців, передадуть на потреби ЗСУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке право мають відбирати?
Відповісти
Роботи нема люди заробляють як можуть а влада робить все щоб свої люди не могли заробити на прожиття
Відповісти
Якби мер не був корумпованим чиновником то може було все по інакшому а муніципали тільки здатні що воювати з бабками котрі хочуть заробити на кусок хліба чогось до джипів котрі грубо порушують правила парковки біля ринків ніхто не підходить обходять боком а тим хто відбирає товар щоб руки повсихали щоб не міг їсти






Якби мер був мером а не корумпованим чиновнико




такого бл
Відповісти
А посилання на норму права можна.
Відповісти
Ментяри і муніципали взагалі страх втратили.дайте людям під час війни хоч якусь копійку заробити.тварі.нахір розформувати тих муніципадів. Ходять стадом одне за одним. Одних бабусь тільки й того що вміють ганяти. Ганьба
Відповісти
Простих людей дуже шкода !
Дайте людям вижити !
Такі дії муніципальної поліції плюндрують репутацію самого мера нашого міста, оскільки всі знають , що муніципали - це усього лише його прихвостні...
Думаю не варто ворушити зараз вулик
Відповісти
Приїхали продати те що виростили а вони бидляки позабирали можна попередити піди на тому городі попрацюй тільки можуть до бабів підійти і немічних
Відповісти
Останні новини
У Луцьку штрафують та вилучають товар у продавців, які торгують на тротуарах і з авто. ВІДЕО
06 липень, 2022, 15:20