На луцький стадіон «Авангард» збираються виділити майже два мільйони гривень

На луцький стадіон «Авангард» збираються виділити майже два мільйони гривень
На фінансову підтримку нещодавно створеного комунального підприємства «Стадіон Авангард» у 2023 році у проєкті міського бюджету Луцька передбачили 1 мільйон 882 тисячі гривень.

Про це пише «Сила правди».

Відповідний проєкт бюджету на 2023 рік Луцької міської територіальної громади днями погодили члени виконавчого комітету. Далі – слово за депутатами.

Загалом же на фізичну культуру та спорт у Луцькій громаді наступного року передбачили 58 мільйонів 98 тисяч гривень. Із них 1,882 мільйона гривень – КП «Стадіон Авангард».

Ці кошти закладають в бюджет в рамках Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Стадіон Авангард» на 2023-2025 роки, яку Луцька міська рада збирається прийняти у грудні. У проєкті програми йдеться, що загалом впродовж 2023-2025 років на фінансову підтримку спортивної арени збираються витратити 13,1 мільйона гривень. Майже п’ять мільйонів – з бюджету громади, сім мільйонів – власних коштів та 1,15 мільйона – з інших джерел.

«Основними проблемами, на вирішення яких спрямована Програма, на сьогодні є стимулювання належного розвитку підприємства, налагодження його господарської діяльності, недопущення виникнення заборгованості з оплати праці працівників, оплати комунальних послуг та за спожиті енергоносії тощо», – йдеться в проєкті програми.

Луцький стадіон «Авангард» повернувся у комунальну власність. Для опіки спортивним об’єктом Луцька міська рада створила спеціальне комунальне підприємство «Стадіон Аванград». Цього року на підтримку його діяльності вже виділяли з бюджету 485 тисяч гривень.

Луцький міський голова Ігор Поліщук вважає, що після перемоги у війні з Росією арені дадуть нове життя, а один чемпіонат приноситиме стадіону мінімум 150 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому я, як платник податків, повинен фінансувати чуже хоббі? Я не є фанатом футболу. Ці кошти могли б піти на щось більш актуальне. В країні війна, а я повинен платити за те, що хтось дивиться, як два десятки мільйонерів граються м"ячем?
Відповісти
1. Стадіон - комунальна власніть і не призначений виключно для футболу.
2. Як платник податків Ви повинні подати до суду на предмет незаконного відчуження від земельної ділянки стадіону території, де стоїть СпортЛайф.
Ринкова вартість землі під Спортлайфом на десятки років забезпечила б мінімальне утримання стадіону.
Відповісти
Останні новини
На луцький стадіон «Авангард» збираються виділити майже два мільйони гривень
09 грудень, 2022, 14:35