Переданими Білорусі комплексами С-400 керуватимуть російські військові, – ISW

Переданими Білорусі комплексами С-400 керуватимуть російські військові, – ISW
Американський Інститут вивчення війни (ISW) заявляє, що переданими Росією Білорусі ракетними комплексами С-400 будуть керувати російські військові.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Лукашенко підтвердив, що Росія «подарувала» Білорусі невизначену кількість систем ППО С-400 під час зустрічі з Путіним у Мінську 19 грудня, підтвердивши прогноз ISW на 2021 рік, що системи С-400 російського виробництва почнуть працювати в Білорусі… Ймовірно, російські військові будуть керувати білоруськими комплексами С-400. Російський персонал може керувати системами С-400 з так званого спільного російсько-білоруського навчального центру ВПС і ППО в Гродні», – йдеться в повідомленні.

ISW заявляє, що продовжує спостерігати ознаки, які «відповідають найнебезпечнішому курсу дій із поновлення російського вторгнення на північ України з Білорусі».

Водночас у ISW наголосили: «Російське вторгнення на північ України з Білорусії навряд чи є неминучим».

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія на сьогодні не створила ударного угруповання на території Білорусі.

Наразі Білорусь не є безпосереднім учасником повномасштабної війни в Україні, але надає матеріально-технічну підтримку російському вторгненню. Зокрема, надає російським військам доступ на територію Білорусі, звідки російські сили здійснюють бойові вильоти для бомбардування українських міст, а також запускають ракети по території України.

Нагадуємо, що посилення російського тиску на Білорусь зменшує поле для маневру Олександра Лукашенка, щоб уникнути поступок Кремлю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переданими Білорусі комплексами С-400 керуватимуть російські військові, – ISW
21 грудень, 2022, 12:55