Відпустка для військових під час воєнного стану: важливий закон набув чинності

Відпустка для військових під час воєнного стану: важливий закон набув чинності
Від сьогодні, 23 грудня, в українських воїнів є можливість взяти відпустку на 10 днів під час проходження служби в ЗСУ. Відповідний закон №8081 набув чинності.

Про це повідомляє 24 канал.

Декілька днів тому Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає можливість для військових взяти відпустку. Про це уже повідомило видання "Голос України", а це означає, що документ набув чинності.

Деталі закону про відпустки військовим

У документі йдеться про те, що навіть попри воєнний стан, військові зможуть брати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин. Важливо, що грошове забезпечення зберігатиметься.

Кожна із відпусток має тривати не довше ніж 10 календарних днів. Однак це без урахування часу, який необхідний для проїздки в межах України до місця проведення відпустки та назад. Окрім того, поїздка в один кінець не має тривати понад 2 доби.

Водночас варто зауважити, що військовослужбовець Збройних Сил зможе взяти відпустку під час року лише в тому разі, якщо в його підрозділі відсутні не більш ніж 30% від загальної чисельності військовослужбовців певної категорії.

Напередодні цей законопроєкт ухвалила Верховна Рада. Ще на початку грудня стало відомо, що українські парламентарі ухвалили більшістю голосів законопроєкт №8081 про відпустки військовослужбовцям. За підтримку цієї ініціативи натиснули зелені кнопки 269 народних обранців з різних фракцій та депутатських груп.

Окрім того, до теми українського законодавства нагадаємо, що Рада посилила покарання для військових. Секретар комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко пояснив деякі нюанси цього закону та розповів про те, за які злочини військовослужбовці нестимуть посилене покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відпустка для військових під час воєнного стану: важливий закон набув чинності
23 грудень, 2022, 12:48