Ексзаступника міністра інфраструктури Лозинського, якого затримали на хабарі у 400 тисяч доларів, відправили під домашній арешт

Ексзаступника міністра інфраструктури Лозинського, якого затримали на хабарі у 400 тисяч доларів, відправили під домашній арешт
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексзаступникові міністра розвитку громад та територій України Василю Лозинському у цигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє Суспільне.

Суд також зобов'язав Лозинського носити електронний браслет контролю.

ВАКС вже обрав запобіжний захід ймовірному організатору у справі щодо надання неправомірної вигоди ексзаступникові міністра розвитку громад. Усього у цій справі затримано п’ятеро осіб.

Суд також частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до ймовірного пособника у справі про надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра розвитку громад запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 805 200 грн.

Що відомо про затримання Лозинського

Національне антикорупційне бюро 21 січня затримало першого заступника міністра розвитку громад та територій України Василя Лозинського під час отримання хабаря у розмірі 400 тис. дол. США. Ці кошти він одержав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки.

Як повідомили в НАБУ, чиновник входив до складу організованого злочинного угруповання.

У справі слідчі провели низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США. Також вночі затримано одного з учасників угруповання, який намагався виїхати з України. Зараз детективи здійснюють встановлення всіх учасників угруповання.

Міністерство інфраструктури України із посиланням на інформацію від ЗМІ повідомило, що затримали заступника Міністра розвитку громад та територій України Василя Лозинського.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков розпорядився підготувати документи для звільнення Лозинського із займаної посади.

22 січня Кабінет міністрів звільнив його з посади першого заступника міністра розвитку громад та територій України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ексзаступника міністра інфраструктури Лозинського, якого затримали на хабарі у 400 тисяч доларів, відправили під домашній арешт
24 січень, 2023, 21:03